Ahojte dievčatá , keď chcem ist na marodku od 2.1 a moja dr ak nebude robiť , da mi marodku aj zastupujúca dr ? Alebo ako sa to potom rieši , čo by som si dala kým by dr začala robiť ?
Moze, ak je na PN dovod
spatne vypise len ak mas papier z pohotovosti 😉
Ano, PNku ti da aj zastupujuci lekar.
Mám bolesti krížov , tak na to je tiež marodka Noe ? To mi dajú ten papier čo budem s tým chodiť s tým na kontrolu či ako , ja som dlho nemaródovala , potrebujem marodku od zajtra aby som už zajtra do roboty nešla
chod k zastupujucej a da ti pn
@e1i mne teraz vystavil gynekolog ePN 3 dni spatne.
PN ti môže vypísať zastupujúca doktorka, ale rovnako ťa môže poslať len na ortopédiu či ak to nie je seknuté ale len "ofúknuté" dá ti niečo od bolesti....záleží od nej, ak nebudeš mať sedimentáciu a nebude to ani seknuté, tak ťa môže s liekmi poslať do práce.....spätne vypísať PN je teraz už problém, hlavne pri ePN-kách.....
@mogaa keď pôjdem zajtra k nej a od zajtra keď mi da PN …
veď ano, zastupujúca lekárka ti môže napísať PN ale aj nemusí, ona musí zvážiť tvoj stav a podľa diagnózy zváži PN.....môže ťa v daný deň aj poslať na ortopédiu na obstrek a do práce....je to vyslovene na jej zvážení.....prípadne ti vypíše PN a o 2-3dni ti dá kontrolu....PN sa dáva podľa stavu a podľa diagnózy, bolesť krížov môže byť buď zaseknutý nerv, "seknutie", zápal....musí určiť diagnózu a podľa toho je aj dĺžka PN....
Vypísať na PN ta môže aj zastupujúci lekár, tvoj lekár ti môže vystaviť PN tri kalendárne dni spätne.