Ahojte mám teplotu už dva dni ale Paralen mi ju nechce znížiť myslíte že moje telo už neho nezabera alebo mi jednoducho nejde znižit teplota ?
na teplotu vždy acylpyrin, telo sa dobre vypotí. Alebo niekedy je dobré striedať acylpyrin s paralenom každých 5-6 hodín
A koľko mg si dávaš? Ako často?
Paralen mi zabera len pri chripke a teplote. Ale napriklad na bolest hlavy by mi ani 2 naraz nepomohli...co inym vraj zabera aj proti bolesti hlavy.
A nedala si si malo? Akú dávku a ako často užívaš?
Áno, sú ľudia, ktorým paracetamol nezaberie. Mám doma taký exemplár 😅.
Paracetamol mi nezabera absolutne...
@lavender94 no za dnešný deň som si dala len dva krát nenapadlo ma to si dať viacej
@anjelicek26 som rada že niesom jediná ukludnili ste ma ❤️
mne nezabera a okrem toho mi sposobuje nespavost. a asi to je dedicne lebo moje decko s teplotou este furt nespi a dalsiu hodinu potrva kym vobec 🤦
Mne paralen málokedy zaberie. A to nemám ani 50 kg a lieky užívam naozaj len výnimočne. Keď mám teplotu zvýšenú, alebo bolesť, tak len nurofen.
Ak vážiš viac ako 60 kilo tak si davaj dve tablety naraz po 6 hodinách. Ak si si dala len dva krát, naozaj to nemuselo zabrať.
Aj deťom skôr zaberá Nurofen, Paralen veľmi nie
Mam znamu, kt nezabera paralen. Lekarka jej povedala, ze pravdepodobne prekonala/prechodila mononukleozu a z toho dovodu ma pri chorobe uzivat ine alternativy
Nurofen zaberá tabletky
Piješ popritom dosť tekutín, aby bolo z čoho potiť? Ak áno, tak skús liek na báze Ibuprofenu.
Tak su aj choroby, pri ktorych su horucky nezrazitelne alebo tazko zrazitelne. Mne pri nedavnej viroze nepomohol veru ani ibuprofen, musela som len preckat, kym to prejde.Nastastie to potom bolo uz len par hodin. Ale vo vseobecnosti je u mna paracetamol menej ucinny ako ibuprofen.
Ak nezaberie ani ibuprofen a teplota bude trvat este aj zajtra, uz by som sla k lekarovi.
Lieky tohto typu (paracetamol) mi absolútne nezaberajú, ale že vôbec.
paracetamol je pre mna totalne nafigu liek, nezabera ani na bolest hlavy, inac pozor, nesmiete prekrocit davkovanie, boli pripady poskodenia pecene
Ja keď si dám paralen,tak zaspím v ten moment,neskutočne ma z neho "odtne" a potim sa na druhý deň až 🤷🏻♀️
Môže sa stať, ze niekomu nezaberá. Mne nezaberá nič brufenove, žiaden ibuprofen, ibalgin, nuroflex, nič.
Pri niektorých chorobách ani mne nezaberá. Vtedy si dám nurofen alebo mig a hneď je dobre.