Môže mi všeobecný lekár urobiť test na protilátky?

llenka014
31. mar 2021

Dobrý deň, môže mi po prekonaní covidu spravit všeobecný lekár test na protilátky? Alebo ako to funguje? Plati sa aj niečo? Ďakujem

janai1
31. mar 2021

@llenka014 platí sa to... A nie každý všeobecný ich robí

llenka014
autor
31. mar 2021

@janai1 aha ja som myslela že ten kto je pozitívny a o to požiada to má hradené .. neviete aká je cena?

janai1
31. mar 2021

@llenka014 v medirexe stojí 30€ takže +/- všade rovnako

slava76
31. mar 2021

urobí to , ak je to potrebné. Mne urobila, neplatila som, ale som stále bola chorá. Ináč na požiadanie sa platí.. A myslím, že je to aj zbytočné, pretože je to len pre dobrý pocit🙂 Mne sa napr. nevytvorili vôbec a som mala veľmi ťažký priebeh..

macka9
31. mar 2021

@llenka014 ja som prekonala zaciatkom novembra covid uplne z lahkym priebehom len strata čuchu a chuti, jeden den mierna bolest hlavi ,pocit upchateho nosa, test na protilatky som si dala robit začiatkom marca a protilatky stale mam. Platila som 10 eur u mojho vseob. Lekara

mayusik
15. apr 2021

Bol niekto po prekonaní Covidu opätovne po 3 mesiacoch na protilátky? ak ano kde? DR mi uz odmieta robit. No ked mam stále protilatky,preco by som mala chodit na tie nezmyselne testy....

felicita2
16. apr 2021

@mayusik ahoj, ja som covid prekonala v januari 2021 stredne ťažký priebeh. Ked mi skončila vynimka z testovania po 3 mes. od prekonania som si dala urobiť test na protilatky - platila som 15 € u všeob. lekarky. A kedže mi vyšli po 3 mes. celkom vysoke 215,5 tak mi dala papier na ďalšie 3 mes. , že mam výnimku z testovania. Potom si dám znovu urobit....a očkovať sa zatiaľ nechystam. Manžel mal tiež taky priebeh ako ja a ma 161,3 tiež pekne.
Som zvedava po ďalšich 3 mesiacoch ako to bude....

mayusik
18. apr 2021

@felicita2 ďakujem za info, no som veľmi zvedavá ako pochodim ja. Práve som sa dočítala,že sa predlžuje výnimka na 180 dní,tak snáď to bude pravda

evina34
18. apr 2021

Ja som prekonala covid v novembri, ľahký priebeh /strata čuchu, chuti, 2 dni bolesť hlavy a zimnica 1 deň/ , manžel bol negatívny. Manžel dostal covid na začiatku februára a ja som už bola po tej 3 mesačnej lehote /zopár dní/...takže pre mňa platila znova karantena, obvodak mi dal spraviť protilatky a že žiadne. Takže som znova trčala v karantene a potom som musela ist na PCR test. Napriek "žiadnym" protilátkam som znova covid nedostala.

ameanda
21. apr 2021

@mayusik toto zaujima aj mna, ale ideme skusit v BA

mayusik
21. apr 2021

@ameanda tak mne sa nastastie, VDAKA BOHU predlzuje výnimka z testovania na 180 dni. uz aby to konečne vsetko skončilo