Na predných zuboch mám mostík, jeden zub pod ním mám mŕtvy, vytiahnutí nerv, teda ma nebolí. Ale asi pred rokom sa mi nad tým zubom na dasne, až skoro pod nosnou dierkou objavila tvrdá hrča, neriešila som to, keďže to nebolelo len to bolo citlivé na dotyk, no samé sa to stratilo. Neskôr sa mi to spravilo ešte raz, priebeh taky istý. Minulý týždeň som bola na preventívke u zubárky a robila mi aj rontgen. Vraj mám nad tým mŕtvym zubom volaky tieň, že to môže byť zápal. Problém je v tom, že ona mi pod mostíkom zuby opravovať odmietla, je to mladá zubárka, že si to mám vybaviť inde. Ok, pôjdem ale teraz môj problém. Asi rok mám problém, že mám tik v pravom oku, aj tá hrča nad zubom je na tej strane. Neurolog nezistil žiadnu príčinu prečo sa mi tik stále vracia. Dnes sa mi zase objavila tá hrča nad zubom a všimla som si, že keď si ju stlačim, ťahá mi to oko a začne mi ,,tikat,, Myslíte, že to môže byť z toho zápalu v zube a z tej hrče? Viem, že všetko je to prepojené, je to v podstate len pár centimetrov nad sebou ale teda mám normálne strach, čo to nad tým zubom mám, že mi to až do oka takto môže zasahovať.
@rudolfko0 chodím pravidelne na preventívku, na dentálnu hygienu, o zuby sa starám. Keď je náznak len malého problému, idem hneď k zubarke. Ale veci ktoré sú takto skryté sa odhalia až keď začnú robiť ťažkosti. Mala som to podľa všetkého už pri predchádzajúcej preventívke ale bez rontgenu to zubárka nezistila.
Potrebujete ORL vys.na očný tik berte magnézium a b komplex
Ano jasne suvis to moze mat ved tieto vsetky nosovoustne dutiny su prepojene. Takze ak mas nejaky zapal, kludne sa to moze prejavit. Aj moj drahy chodi pravidelne na preventivky a poviem ti on ked ma nejaky zapal, tak polka hlavy spuchne, co ho vsetko boji.
@janinah prečo myslíš že treba ísť na ORL vyšetrenie? Ja dúfam, že nový zubár to vyrieši.
lebo je možné prepojenie s prinosovou dutinou a čudujem sa,že to zubár neriešil aj s orl
Ak je pod mŕtvym zubom zápal, tak pravdepodobne nebol dobre endodonticky ošetrený a v prvom rade je potrebné doriešiť ten. Jedna z možností je opakovaná endodoncia, ideálne pod mikroskopom, ale aké sú možnosti pod mostíkom to povie zubár. A nenechaj sa odbiť len ATB. Čo sa týka tiku, zuby spôsobujú kadečo, ale či zrvovna toto ti s určitosťou asi nikto nepovie. Uvidíš časom. Medzitým by som ešte skočila na očné.
Ahoj,dalo sa to do poriadku?...ja mam taky isty Problem z tienom ja ked si pri nose natisnem mam tupy tlak do zdraveho zuba...dnes mi pri tom zdravom zube našli neaky tieň....
hlavne ked budes opravu riesit, endodonciu, najdi si riadneho zubara, s mikroskopom a vsetkym... nech ti to riadne spravi, moju takto opravovali koren na 3x, jednak su to neskutocne peniaze ale tie problemy stale su otras.
Aj je to zapal, davaju na to atd, dalacin c , dostal vzdy. Nemava take ze ho boli cela hlva a pod, presne sa mu pri tom zube bud smerom k podnebiu alebo licu spravi hrca, niekedy vidno, ze to lice ma trochu vacsie, pripadne aj uuliny sa mu v najhorsom chytili...
A zub moze spoosbit problem s nervom.
Podľa mňa môže, napríklad keď prechladne trojklanný nerv na tvári, tak postihne celú polku tváre. Možno keď poriešiš zub, vyrieši sa aj oko.