Dobry den, nasla som tu viacero tem na tuto problematiku, ale chcem sa opytat vas, ktori mate problemy s chrbticou- platnickami. Ide o velmi silne bolesti ked sa ohlasi poskodena platnicka ? Ocka zvykne seknut v krizoch, teraz drieku celkom casto. Ale zvlada chodit o den, dva, no vracia sa to. Cize moja otazka, ake su hlavne prejavy ?
@kacena4 a ak by sa vysunula len nedavno ? Lebo cca 2 tyzdne dvihol tazke v praci, boli ho cca v drieku nie cely den hlavne pri dlhsom sedeni
@viestta vysetrili ho dnes, neurolog, ortoped ale nedali mu ziadanku na mri, len lieky a suche teplo, no to skusa uz tyzden a bezvysledkov
V prvom rade treba absolvovať MR vyšetrenie a potvrdiť presnú diagnózu. Lieky je vhodné užívať len v akútnych stavoch a celkovo problém neriešia. Ak nezaberajú a suché teplo nepomáha...tam nie je čo riešiť, určite sa dožadujte tohto vyšetrenia. Odporúča sa potom pravidelné posilňovanie brušného a chrbtového svalstva formou rehabilitácií alebo cvičenia SM-systému pod dohľadom skúseného fyzioterapeuta.
Mne praskla platnicka minuly rok cca v marci. Mala som neskutocne bolesti ktore vystrelovali do pravej nohy a nepomahali ani ziadne lieky od bolesti. Uz ked som nemohla ani spat tak som sla k dr (doposial som to len konzutovala cez telefon dr ma odbila ze pokial kojim tak ma nevysetri) v maji som sa dostala na neurologiu kedze to uz bolo velmi bolestive. Dali mi infuzie, "za furik" liekov a MRI ukazalo ze platnicka je prasknuta. Dr mi hovorila ze teplom si len uskodim kedze tkanivo bolo opuchnute a tlacilo este viac na to a sposobovalo to este vacsie bolesti. Nech si u dr vydupe MRI alebo nech si zaplati sukromnu kliniku lebo to moze byt naozaj vselico
Úprimne... Trvala by som na mri, čím skôr tým lepšie, aj na vlastné náklady... Rôzne obstreky a infúzie, kt neurológovia s obľubou ponúkajú sú výhodný biznis, mnohokrát bez úspechu... Môjmu otcovi pomohlo až mri, samozrejme sa musel dostať do stavu, aby celý čas dokázal vzpriamene ležať. Absolvoval akupunktúru u lekára (normálny mudr žiadny ľudovy liečiteľ), nakoľko ho seklo tak, že zostal zohnuty v pravom uhle... Hlavne ísť na to mri a výsledok konzultovať s odbornikom
platnivka boli stale. ak to prejde casto je to len natiahnuty sval. ale najlesie to bude vediet po mri