Neviete mi niekto poradiť, či človek ktorému diagnostikovali sklerózu multiplex môže mať vodičák a normálne šoférovať? Nemyslím, či mu to jeho stav dovolí, no či je to možné zo zákona. Ďakujem
Predtým platilo že si nesmela mať 5 rokov záchvat ak si chcela mať vodičák a samozrejme potvrdenie od lekárov. Moja suseda nemala záchvat aj dlhšie ale ja tak jej lekár nedal papier. Takže veľmi reálne by som to nevidela.
@nunu2020 zákon to nijak neurčuje.manzel má SM,je liečený,máva ataky a šoférovať môže.nikdy som sa nestretla s tým,že by mu niekto hovoril,že nemôže šoférovať.podla mňa ani človek,ktorý má diagnostikovanu SM a z potom si robí vodičák,nemá zákaz šoférovania.teda si myslím.nikdy som o takom niečom nepočula.
@nunu2020 - SM mam 15 rokov a v pohode šoférujem 🙂
Ahojťe prosim vaz ja mam tieš taku otazku .že či možem urobiť vodičak ? Mam potvrdene SM a vóbec ne som zle štadia ja ešte pracujem a preto sa spytam aby zbitočne nemam vybavovať všetko dakujem za odpoved
@pininka1 - bavime sa o sm, nie epilepsii, to sú dve rozdielne choroby 🙈
@nunu2020 ja si myslim,ze pokial ta to nejak neobmedzuje a neohrozi inych v premavke.....ak ti to odobry lekar tak ani nie