Mám koronu. Po týždni odlúčenia, som nakazila priateľa. Môže teraz naspäť nakaziť on mňa? Alebo máme obaja to isté? Mne konci, jemu začína...
inak opakovane kovid malo z tych 230 ludi asi len 5 ludi, pricom asi z toho 4 boli bezpriznakovi aj 1x aj 2x. a teda v prvej vlne bolo dokopy pozitivnych asi 70 ludi ( aj klienti, aj personal ), cize viac ako 90% ludi malo imunitu a odolali.
potom v 3 vlne som ja zas odolala, lebo som mala par mesiacov predtym kovid, ale v robote sme ho vtedy nemali. starala soms a o kovidovych a mali sme ich tam urcite okolo 100 + personal. a skolegynami som travila cas aj bez respiratora.
Vyčerpávajúca odpoveď. Ďakujem ❤️
Podla mna by si musela mat poruchu imunity, aby ta nakazil naspat. Je to ako s inymi chorobami, ked sa nakazi cela rodina. Nezostane to tam donekonecna kolovat, kazdy to prekona raz a koniec.
Si očkovaná?
@simonettasimonova áno
Tak to vidno 🤦♀️
trochu zavisi od tvojho imunitneho systemu,a le v zasade by si mala byt odolna.
pracujem v socialnom zariadeni a mali sme neikolko vln kovidu.
1 a 2 vlna boli rozdielne, uz neviem ake mutacie kovidu to boli, aj napriek tomu v druhej vlne odolali skoro vsetci co mali kovid v prvej vlne. aj napriek mutacii,a j napriek tomu, ze su to stari ludia + personal ( s yvsokym vekovym priemerom ). aj napriek tomu, ze preslo az 5m. ajnapriek tomu ze je sirtilneost infekcii vo velkych kolektivoch vyssia a to je neico ako velky kolektiv ( cez 170 klientov + 60 zdravotnicky personal)
cize to co tu hojne citam, ze kovid moize mat clovek opakovane po kretkej dobe, by sa zrejme dalo aj inak vysvetlit a tak jednoduche a bezne to nebude. nehovorim, ze to ylucene nie je,a le rozhodne nei tak caste, ako to tu na MK bolo prezentovane mnohymi.
no treba dat pozor, lebo po virovej infekcii ( nielen kovidovej ) je zvysene riziko bakterialnej infekcie pre oslabenu imunitu. je fakt, ze rpi kovide byva zrejme imunita oslabena viac. PCR testy sa uz mco nerobia a su najpresnejsie z testou, ale tiez nie 100%-tne. aj tieto testy mozu oznacit za pozitivneho niekoho, kto nie je.
antigeny su na tom este horsie.