Ahojte, chcela by som sa poradit ohladne mojej pleti a konzumacie peciva (hocicoho kde su obilniny a teda lepok). Bola som na testoch (gastro aj imuno-alerg.) a nezistili mi nic, ziadnu alergiu alebo intoleranciu. Ani na lepok (ani na mliecne). Vseobecne nejedavam vela peciva, akurat ovsene vlocky na ranajky, a na tvari sa mi sem tam objavuju vyrazky, niekedy viac, niekedy menej, niekedy aj na krku. ALE cez vikend som bola na turistike a jedla som dost peciva (chlieb, rozky) plus sladkosti (kavenky, Siestu). Dalsi den rano sa mi na tvari aj krku vyhodili zahnisane biele hlavicky a zapalene vyrazky. Dokonca aj na pleciach, trapezach a chrbte. Teraz s tym bojujem a vysadila som vsetko obilne, naposledy som obilniny jedla vcera doobedu a este dnes sa mi objavili nove vyrazky :( Myslite ze to ma suvis s lepkom aj ked doktori nic nezistili? Proste plet tak reaguje? Prip.mate tiez takuto skusenost? Dakujem🙂 P.S. hormony mam uplne ok, vsetko v norme. Teoreticky to moze byt aj mliecne, ale to som nekonzumovala viac (mlieko nepijem vobec, len syry a kysnute vyrobky). Skor mi to pride na to pecivo. Plus ako dlho sa telo cisti od lepku? A kedy po konzumacii nastava reakcia na pleti? Najlepsie Vase skusenosti a nie teoria🙂 DAKUJEM Vaam 💛
Určite zo sladkého. Pečiva jem dosť a z toho sa nerobia. Sladké keď si dám, hneď na druhý deň vyrážky.. Vyhni sa cukru a nebudeš mať vyrážky. Ja napríklad, keď som zjedla 7days, na druhý deň katastrofa.. Ale väčšinou to pripisujem aj sójový lecitín.. A ten je vo veľa sladkostiach aaj potravinách.
Tiez by som povedala ze skor z toho sladkeho.
olsobne by som sa tiez asi priklonila k tomu sledkemu jedlu. predsa len ako taketo vyrazky sa objavuju prave po sladkom. skus ho uplne vysadit a uvidis, ci sa ti plet nezlepsi
Ale coby,ja mam po lepku vyrazky stale.po sladkom nie.mozu sa ti vyhodit po hocicom.vyrad lepok a uvidis,ci zmiznu.lepok sa drzi v tele 10 dni vraj.skus do toho jest sladke a uvidis.a potom opacne.vyrad sladke,nechaj lepok.su aj ine ukazovatele lepku.citis sa unavena,spomalena,moze ta boliet brucho,moze cerveniet koza,robit sa ekzem,hocico.co ukazuju testy je nepodstatne,pokial ti nejaka potravina robi zle,tak ju nejedz.
@ciernysokol tento prispevok ma velmi potesil, lebo ja sa priklanam skor k tomu lepku! Budem sa veru testovat, uz som zacala, a Tebe tiez nech to ide bez vyrazok🙂
@yella8888 🙂))))))))) tak ono to nie je velmi o tom,ze si mozme vybrat.radsej by som mala problem so sladkostami ;) ja lepok nejem,lebo ked som nedodrziavala,nabalovali sa ine,vaznejsie problemy ako vyrazky.
@ciernysokol zda sa, ze mliecne vyrobky ale mozes, aspon to! Ja skusam vysadit teraz aj mliecne aj lepok a to je celkom brutus 😳
@yella8888 mlieko a lepok spolu suvisia.casto,ked maju ludia znicene crevo prijmom lepku,vznika aj alergia na bkm alebo intolerancia na laktozu.treba komplet vyradit mlieko,nasadit probiotika.mne pomahali take,co obsahovali lactobacily bulgaricus.ked sa crevo zregeneruje,pravdepodobne sa moze zas jest mlieko.
@ciernysokol dakujem za dalsiu radu, skusim
@yella8888 aj mne vyslo vsetko negat .a ked si dam lepok hned mam vyrazky.potom to trva cca tyzden bez lepku a plet sa vycisti.ked dlhodobo nejem lepok ( cca.2 mesiace ale vobec nic! ) tak mi to trva povedzme 3 dni...ze si dam lepok 3 dni za sebou a zase su vyrazky. sice nie zapalene ale take male biele vodnate ale su. takze jednoznacne viem ze to sposobuje lepok.mam to odsledovane
podla mna by to mohlo byt skor prave kvoli tomu sladkemu, ze si jedla tie keksiky kadejake. mne sa zvykli dost casto po sladkom vyhadzovat take skarede bolave vyrazky