Chcem sa opytat, ked niekto ochorie v piatok vecer a v sobotu rano sa neciti na to ist do prace a v pondelok by isiel k doktorke. Moze mu doktorka vypisat PNku spatne od soboty?
Presne ako píše
@casillas28 ,závisí to od lekára ,alebo skôr od sestričky. Mne to moja nedala. A to som tam v piatok vyvolávala no nikto nezdvihol. Chcela som to len nahlásiť,lebo lieky som mala a bolo mi neskutočne zle. No čo už ,mala som nezaplatený víkend a stratený jeden deň dovolenky.
Do troch dni by sa mala vypisat PN. Takze v pondelok ti ju moze vypisat.
@marca12 toto som nasla na nete ale s tym, ze to sa robi vtedy ked ma clovek potvrdenie ze bol na pohotovosti alebo v nejakej liecebni
@marca12 volakedy sa dalo 3 dni spatne. Uz par rokov sa to neda. Iba ak si to lekar zoberie na seba.
@nikaeli to neriesim seba, ale kamarata. Ano, pracuje aj cez vikendy.
v tom prípade by mi ju môj dr. dal
(prepáč, nevšimla som si, že v úvode píšeš o sobotnej práci) tak nech ide na pohotovosť, bude mať dôkaz
Nie je to povinnosť lekára vypisovať PN spätne
Všetko to záleží od toho ako sa k tomu postaví lekár. Napríklad u nás s tým doktorka nemá problém, ale napríklad u kamoškinej lekárky by si s tým nepochodila. Takže ťažko povedať
u nas kedze dr. objednava a nikdy ta neobjedna v ten den, ked volas/pises, ale az na druhy alebo na treti, tak je vlastne nutne, aby vypisovala PN spatne.
ak kamos pracuje v sobotu, nemusela by s tym mat problem - to s tou pohotovostou je take, ze potom su tie pohotovosti fakt preplnene, ked si tam ma clovek chodit po PN, aj ked ma napr. "len" virozu.
záleží vyslovene od lekára - nemusí vypísať PN spätne....hlavne pri elektronických PN to môže byť problém....
U nas sa to da...zavisi od lekara a ochoty