Môže lekár vypísať PN spätne od víkendu?

20. jan 2023

Chcem sa opytat, ked niekto ochorie v piatok vecer a v sobotu rano sa neciti na to ist do prace a v pondelok by isiel k doktorke. Moze mu doktorka vypisat PNku spatne od soboty?

casillas28
20. jan 2023

U nas sa to da...zavisi od lekara a ochoty

kamatopo
20. jan 2023

Presne ako píše
@casillas28 ,závisí to od lekára ,alebo skôr od sestričky. Mne to moja nedala. A to som tam v piatok vyvolávala no nikto nezdvihol. Chcela som to len nahlásiť,lebo lieky som mala a bolo mi neskutočne zle. No čo už ,mala som nezaplatený víkend a stratený jeden deň dovolenky.

marca12
20. jan 2023

Do troch dni by sa mala vypisat PN. Takze v pondelok ti ju moze vypisat.

autor
20. jan 2023

@marca12 toto som nasla na nete ale s tym, ze to sa robi vtedy ked ma clovek potvrdenie ze bol na pohotovosti alebo v nejakej liecebni

nikaeli
20. jan 2023

ale ak si sa cítila choro až v piatok večer a cez deň si ešte bola v práci, prečo by ti mal dať PN od soboty? pracuješ cez víkendy? môj dr by mi to tak nedal..
@kamatopo v takom prípade by mi ju vypísal spätne od piatku, ak by som hneď v pondelok prišla

stanulienkat
20. jan 2023

@marca12 volakedy sa dalo 3 dni spatne. Uz par rokov sa to neda. Iba ak si to lekar zoberie na seba.

autor
20. jan 2023

@nikaeli to neriesim seba, ale kamarata. Ano, pracuje aj cez vikendy.

nikaeli
20. jan 2023

v tom prípade by mi ju môj dr. dal
(prepáč, nevšimla som si, že v úvode píšeš o sobotnej práci) tak nech ide na pohotovosť, bude mať dôkaz

janinah
20. jan 2023

Nie je to povinnosť lekára vypisovať PN spätne

tabakmirka
20. jan 2023

Všetko to záleží od toho ako sa k tomu postaví lekár. Napríklad u nás s tým doktorka nemá problém, ale napríklad u kamoškinej lekárky by si s tým nepochodila. Takže ťažko povedať

deedol
20. jan 2023

u nas kedze dr. objednava a nikdy ta neobjedna v ten den, ked volas/pises, ale az na druhy alebo na treti, tak je vlastne nutne, aby vypisovala PN spatne.
ak kamos pracuje v sobotu, nemusela by s tym mat problem - to s tou pohotovostou je take, ze potom su tie pohotovosti fakt preplnene, ked si tam ma clovek chodit po PN, aj ked ma napr. "len" virozu.

mogaa
20. jan 2023

záleží vyslovene od lekára - nemusí vypísať PN spätne....hlavne pri elektronických PN to môže byť problém....