Môže ísť o zápal trojklanného nervu?

iveta879
22. júl 2024

Ahojte..prosím o radu či môže v mojom prípade ísť o zápal trojkllanného nervu. V máji som pocítila hrozný tlak za zubami ako keby mi chcelo niečo vyjsť so sánky. Išla som zubnému, prečistil mi korenove kanaliky a preventívne som si dala vytrhnúť zub múdrosti. Bolí ma na celá licna kosť a ťahá sa to až k oku. Keď sa dotknem tej časti cítim tlak.Tato bolesť, tlaky je neustála 24/7..dokonca to zasahuje aj koreň nosa..niekedy mam pocit ako keby mi niekto do ňho vrazil, inokedy tlaky..V zadu za posledným zubom ako je ta kosť citim niekedy rezenia a neustale pocit že mi tam niečo zavadzia..Bola som na ORL kde mi soravili CT dutin - to mam v poriadku. Tak ma poslali na neurologiu kde doktor povedal že ide o zapal trojklaneho nervu..beriem lieky už dva týždne zatial bez nejakej zmeny..Zmizol povit že mi tam niečo zavadzia..Všetci píšu že majú neznesitelné bolesti pri tejto diagnóze, no ja skôr znesitelne ale 24/7..Stretol sa s tým už niekto?

simca06022011
22. júl 2024

nepotesim ta, je dost mozne ze nikdy neprides na to z coho a preco.. trapila som sa s tym dlhe roky... a neprislo na na nic. Opakuje sa to sem tam este stale.. uz boli vyhovorky na TMK-klb, zuby, na chrbticu.. vsetko. Predtym mi vyberali 8micku dole.. tak na to. 3klanny nerv zatrhli, ani mri to nepreukazalo nakoniec, lebo to su vraj neznesitelne bolesti a ano, bola kocka v nemocke so mnou, ktora to mala a od bolesti tam skoro po stenach lozila...
Ak by to bolo od 8micky podrazdene, kludne moze trvat kym to prejde...

barborachors
22. júl 2024

To je striedanie teplo zima zapal sa nevylieči atb treba kľúdovy režim byt tam kde nie je klíma odfúklo ta a zapal sadol na iny nerv, davaj si kamiokovy caj a bud v teple nie v klíme.

veronika2021
22. júl 2024

Ked je to trojklanny nerv tak vies,ze je to on.To je bolest,pri ktorej sa chces obesit.Moja sestra to ma roky,viem,ze jej na ataky pomohla milgama a velke davky magnezia,biotin …Mava ich menej caste a ,,prezitelnejsie,, .Tusim aj antikoncepcia ma na nervy nejaky vplyv.Tak mozes skusit tiez nieco z tych pripravkov.

dorottka
22. júl 2024

@veronika2021 nie vzdy. Kazdy to ma inak, ja som nemala take tie sialene bolesti, ale tlmene tlaky striedajuce sa s palenim a tiez to bol trojklanny. Moja obvodna zasa mala tiez problem a trojklannym a prejavovalo sa to ochrnutim polky tvare. To co opisuje autorka znie uplne ako trojklanny nerv, atypicka tvarova bolest.

lucky_girl
22. júl 2024

Ahoj. Ak by si chcela vyskúšať holistický prístup, odporúčam ti MUDr. Teréziu Stašovú, má svoju poradňu v Prešove, ale je možné mať s ňou aj online sedenia. Viac info nájdeš na jej webovej stránke: https://www.alteregida.com/ Dúfam, že sa tvoj problém čoskoro vyrieši. 🙂

iveta879
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iveta879
autor
22. júl 2024

@dorottka tiez citim palenie niekedy rezanie kosti za zubami..ako dlho ste citili priznaky po nasadeni liecby? a ako dlho trvala liecba?

dorottka
22. júl 2024

@iveta879 mne trvalo asi pol roka kym to cele odoznelo :( Ale neurolog mi nedal hned lieky, trval na tom, ze kedze nemam nevydrzatelnu bolest, tak to skusme prirodne - cize ja som brala len nejake Bcko, nepamatam si nazov, ale podobne ako Milgama, extremne som si davala pozor na prievan, klimu a hocaky vanok (nosila som vatu v usiach a satku pri sebe, davala som si pozor aj na mrazakove oddelenie v obchodoch), bolo to “super”, kedze tiez som to mala v lete. Plus pila som caj z lubovnika bodkovaneho a tvar som si potierala svatojanskym olejom (tiez je to lubovnik), podla mna toto mi pomohlo uplne najviac. U nas sa o tom az tak nehovori, ale je to znama bylinka na problemy nervoveho povodu, ktora funguje az skoro zazracne. Postupne sa to zlepsovalo. Cize ku klasickym liekom som sa ani nedostala, neurolog vravel, ze maju kopec vedlajsich ucinkov a nerad ich predpisuje, kym nemusi.
Ale tvar som mala citlivu este dobrych 5 rokov, zakazdym ked som zacitila chladnejsiu klimu, palenie sa ozvalo. Teraz s tym ma inak problem pomerne dost ludi, pretoze vsade bezi klima a samozrejme co najchladnejsie.

dorottka
22. júl 2024

Este doplnim, polroka trvalo, kym to vymizlo uplne, ale asi 3 mesiace, kym ma to prestalo obtazovat a nemyslela som uz na to stale.

rozculena
22. júl 2024

ja som tiež nemala až také bolesti,žeby som z toho umierala............

patusss
22. júl 2024

Ja som išla k ORL s tým, že ma bolia uši a tá bolesť sa ťahala až na sánku. Myslela som si, že mám prievan alebo zápal str.ucha, nič voľnopredajné nezaberalo. Pán doktor mi po vyšetrení oznámil, že uši mám v poriadku, ale zrejme mám citlivý 3klanny nerv. Ten má tri vetvy, ja som mala zasiahnutú spodnú. Vraj sa s tým stretol u žien, ktoré majú málo podkožného tuku a isté vonkajšie vplyvy im to vedia rozdráždiť. Zmena teplôt, vietor, klíma... a ze jeho manželka má to isté a zaberá jej jediná vec.... ČELENKA.

Tak som odtiaľ odišla so zmiešanými pocitmi, že čelenka?! To je rada lekára??

Prešlo 5 rokov a mám niekoľko čeleniek, ktoré používam, keď idem do ,,rizikových" situácii - napr.dlhšia cesta autom s klímou. A klop klop, pomáha. Občas sa to ešte ozve, ale podstatne menej ako na začiatku. Držím palce. 🍀

katusskaa
23. júl 2024

aj ja to mávam a presne v lete, keď sú prievany. bolesť sa točí okolo zubov, nad hornými, smer do oka..... vata v uchu, šatka, neznesiem klímu, leziem si tým na nervy,,,,

barbora854
23. júl 2024

Týmto si natieram tvar celú !masirujem aj krk aj za ušami
Pomáha fakt a to tiež beriem lieky na neuropatiu