Môže ísť o tetániu?

mama147
2. jan 2024

môžem sa spýtať jednu otázku už sa to somnov ťahá try mesiace už mám vážne dosť bola som u obvodnej tá mi iba spravila krvné testy a povela.ze je všetko ok že to bude úzkosť a mne sa to začalo tocenim hlavy a bolesťami noch a teraz sa aj pridružilo bolesť krčnej chrbtice aj medzi lopatkami a vystreluje mi to až do rebrá a niekedy ma aj pichá srdce a mám akoby sťažené dýchanie a hrčku v krku niekedy mám aj brnenie v sanke a jazyku a 25 decembra má brala sanitka bolo mi na vracanie a celá ľavá strana mi išla odpadnúť od bolesti a zase sa mám takto a na pohotovosti mi robili EKG bolo v poriadku aj krvné testy u neurológa mám termín až o mesiac naozaj si neviem rady a beriem každý deň magneb6 už tretí mesiac ale zmeny nevidím môžem sa cítiť celý deň takto keby išlo o tetaniu a mám už aj strach môže niekto pociťovať tieto pocitu celý deň v kuse z tetanie a úzkosti ? Prosím poradte mi už vážne neviem rady a nechcem si volať záchranky každý deň už sa cítim ako blazo a viem že ti tu píšem už veľa krát ale naozaj potrebujem nejakú radu prosím blke komentáre si nechajte lebo som naozaj zufala

juliacenc
2. jan 2024

@mama147 za mna ano. Mala som tieto priznaky pri tetanii

mama147
autor
2. jan 2024

@juliacenc ďakujem tak sa nemám báť lebo aj teraz mi ide ľavé rameno odpadnúť od bolesti mám taký stiahnutý žalúdok a businmi srdce a aj krk a chrbát ľavej lopatky

alickapusinka
2. jan 2024

Hej môže to byť príznak tetanie. Ja mám magnosolv to je magnézium len sa nedá kúpiť na voľný predaj ale len na recept. Mne dobre nerobí ak chceš pošlem TI ho za poštovné záruka do 8/2024.Vyskúšaj.

mama147
autor
2. jan 2024

@alickapusinka a keď beriem magne B6 môžem brať aj magnesol?

ibatanecnica
2. jan 2024

@mama147 daj si spravit testy.na tetaniu a budes to vediet na 100%

mama147
autor
2. jan 2024

@ibatanecnica idem k neurológovia až o mesiam

ibatanecnica
2. jan 2024

@mama147 to.nevadi. nech ti spravi vysetrenie

mama147
autor
2. jan 2024

@ibatanecnica tak sa nemám báť keď mi už robili EKG aj krvné testy

ibatanecnica
2. jan 2024

@mama147 tetania.nie je smrtelna choroba. Ved uvidis. Moze to byt aj psychika. To musi dr.vyhodnotit

mama147
autor
2. jan 2024

@ibatanecnica a to môžem pociťovať celý deň od rána až do vecera

ibatanecnica
2. jan 2024

@mama147 ano aj psychika vie vela skody narobit

mama147
autor
2. jan 2024

@ibatanecnica ďakujem už som naozaj zufala a toto lekárstvo je na hovno všetko hádžu na psychiku ale ja sa necítim ako keby to bolo psychické áno mám stresi a aj sa bojím ale neviem tomu uveriť že psychika by ma až tak ničila už sa vážne bojím že každý deň je môj posledny

mama147
autor
2. jan 2024

A nechcem behať každú chvíľu na pohotovosť alebo si volať sanitky

alickapusinka
2. jan 2024

@mama147 to nie bud jedno alebo druhé.

mama147
autor
2. jan 2024

@alickapusinka ďakujem

juliacenc
2. jan 2024

@mama147 okamzite nasadit magnerot

nikaeli
2. jan 2024

Kúp si silnejšie magnézium, najlepšie chelátové alebo citrátové - majú lepšiu vstrebateľnosť, nepreháňa z nich. Ja mám to vľavo, manžel vpravo. Sme obaja tetanici s odlišnými príznakmi, užívame 2 tablety denne. Pri atakoch otvor okno, sústreď sa na hlboké dýchanie, počítaj, sleduj okolie, všímaj si čo je biele -> zamestnaj myseľ. Napi sa vody, schlaď si zápästia prúdom vody. Tetánia je súbor príznakov, nie je životu nebezpečná. Ešte nikdy sme si s manželom nevolali záchranku, a to mávam naozaj hnusné záchvaty s vysokým tepom a extrasystolami. Držím ti prsty!

mama147
autor
2. jan 2024

@nikaeli ďakujem ale ja som ešte neskúsená a ani neviem či ju mám ešte mi nerobili test nanu ale keď mám už dlho tieto príznaky tak si mislim že to bude tetania uvidím

kachita
2. jan 2024

@mama147 ano, moze to byt aj tetania, skus kazdy den pit hovadzi vyvar, idealne co najviac zivocisnej stravy. Vyvar funguje ako kvalitny mineralny doppnok

nikaeli
2. jan 2024

@mama147 zmenou magnézia nemôžeš nič pokaziť 😉 lekár ti aj tak nedá inú liečbu, iba ak ti poradí ísť za psychológom na terapie alebo za psychiatrom na AD 🤷🏻‍♀️

certi
2. jan 2024

@nikaeli to lave som si tiez kupila, nie je to vela 2x denne? lebo jedna tabletka ma 80 g horčika, magnerot len 30 a tie ked som si dala 4, tak som mala strasne nizky tlak a len by som spala

mamusa123456789
2. jan 2024

@mama147 poznám dvoch ludi s tou tu chorobou a jednému bolo odporučené popri magnezku užívať aj vápnik a druha osoba mi hovorila, ze keď v začiatkoch choroby išli na ňu tieto stavy, tak jej veľmi pomáhali prechádzky, chodili so svojou polovičkou aj o 2 ráno po prechádzkach alebo čítať knihu, tak to odporučila tej prvej osoby a ten si zobral po svojom a hral na mobile nejakú strategickú hru, keď cítiš ze to na teba ide, tak záujmu svoju myseľ niečím iným, ale niečím na čo sa musíš sústrediť momentálne to majú obaja pod kontrolou a to chodili za oboma záchranky akoby mali u nich stanovisko

nikaeli
2. jan 2024

@certi môj normálny tlak je 90/70. Množstvo Mg mi ho nijak neovplyvňuje. Veľa ľudí si chváli Magnerot, mne nestačil. Keď mám horšie dni, dávam si k tým dvom na noc Magnosolv (niekedy stačí polovica). Nedávno som bola na prehliadke, hladinu Mg som mala v norme. Skúšala som aj znížiť dávku, hneď sa mi spustia kŕče 🤷🏻‍♀️ každý si musí odskúšať sám na sebe, čo mu najviac pomôže. Momentálne mi dr. doplnil Draslík a konečne mi po troch rokoch ustali extrasystoly (mávala som 700-900 denne).

certi
2. jan 2024

@nikaeli horčik sa nedá zmerať, iba v krvi a to je nic, hlavne je, kolko ho je v kostiach a svaloch, to je to

certi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikaeli
2. jan 2024

@certi ok, tak ak sa bavíme o svaloch a mne pri zníženej dávke prechádza telo do kŕčov, z uvedeného vyplýva, že potrebujem Mg doplniť vo vyššom množstve 😉

mama147
autor
2. jan 2024

@mamusa123456789 ďakujem za radu ale ako sa prechádzam tak sa somnov točí všetko už som zúfalá naozaj aj chut k jedlu sa mi zmenila potom čo prežívam aj som schudla na gastre som už bola ale sono mi idú robiť iba 8 januára majú dovolenky a tá chrptica rameno krk a ťahá sa to až na lopatky a žalúdok mám stiahnutý neustále a niekedy bolí inokedy celý deň skvrka už naozaj neviem sama čo si misliet tie tocaky sa zmiernili po tých magne b6 viem priejst pár metrov ale aj to zo strachom a teraz zase má trápi chrbtica rameno a žalúdok ale stým žalúdkom mám problém už asi od novembra odkedy mi začali tieto stavy prestala som normálne jesť ledva do seba dám niečo ale doktor mi odporučil že si mám dávať po trosko a každú chvíľu ako budem vediem a ešte jedno u internistu som bola zobrala som papie z pohotovosti a iba mi spravil EKG a zmeral tlak a povedal že to je ok to bolo minuli týždeň po sviatkoch

mama147
autor
2. jan 2024

A už vážne neviem čo si misliet ale tak sa už cítim od rána kebyže je to infarkt tak už tu nevipisujem aj to si tlciem do hlavy

certi
2. jan 2024

@nikaeli a davas si ich vecer naraz? ci jednu rano a druhu vecer?

doominicka
2. jan 2024

@alickapusinka môžem ja ho poprosiť??? Mám tiež tetaniu ale moja neurológička dlho maroduje. Nahrádza ju iný . Ale taký ,,debilko,, že na tetaniu iba neurol pomáha 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ samozrejme magnezium beriem voľno predajný liek . Ďakujem