Môže ísť o panickú poruchu?

16. jan 2022

Ahojte,

už pár mesiacov na sebe pociťujem neodôvodnené záchvaty úzkosti, ktoré mi komplikujú život. Ide o to, že mám skutočne náročnú prácu a zodpovednú pozíciu. Som právnička. Musím preto dodržiavať lehoty, zastupovať spoločnosť pred súdmi, orgánmi verejnej správy, OČTK atď. Je to v mnohom náročná práca a v poslednej dobe pociťujem priveľký psychický tlak. Hocikedy ma prepadne úzkosť, deje sa to najmä uprostred noci, potím sa, bije mi srdce, točí sa mi hlava, ťažko sa mi dýcha a ja sa pýtam a spochybňujem, či som spravila všetko dobre, či som podanie poslala na správny súd, či som nepopísala hlúposti, či nedostane spoločnosť kvôli mne pokutu, či si môj nadriadený nebude myslieť, že som nekompetentná, čo v prípade, ak som náhodou niečo po*rala, čo ak som prešvihla lehotu, čo ak dostanem výpoveď atď. Tieto návaly pritom prichádzajú bez zjavného dôvodu. Svoje povinnosti sa snažím plniť najlepšie ako viem a zvyčajne som sama so sebou a s výsledkami mojej práce spokojná. Táto úzkosť prichádza až následne. Zašlo to dokonca až tak ďaleko, že posledný mesiac som takmer vôbec nespala, schudla som skoro 4 kg, pretože mám večne stiahnutý žalúdok a nedokážem jesť, dnes je nedeľa a ja už mám znova stres, že zajtra musím ísť do práce a čo mi zas pristane na stole. Doteraz som nemala problém zvládať stres, dokonca si dovolím povedať, že som bola miestami až flegmatička a teraz to žiaľ výrazne začalo ovplyvňovať môj život. Neviem ako ďalej. Obávam sa, že sa skutočne jedná o panickú poruchu. Čo si myslíte?

hebba25
16. jan 2022

Áno, nasadiť vysoké dávky magnézia plus niečo na ukludnenie Sedatif PC, guajacuran, antistresove čaje a pred spaním si púšťať toto

https://www.youtube.com/watch?v=RyCL2wk0Epo
aeruginosa
16. jan 2022

Urcite vyhladaj odbornu pomoc, pre zaciatok psychologa, on lepsie posudi, ci ta poslat k psychiatrovi. Nezanedbavaj to, aby si neskoncila zle.