Ahojte,
už cca od polky marca sa mi na jazyku vždy vyhadzujú takéto vredy (niekedy je to v oveľa horšom stave). Potom to zmizne a opäť sa to po čase objaví. V januári som prekonala covid. Navštívila som už ORL, endokrinológiu a naposledy gastro. Lekár navrhol vyšetrenia žalúdka hadičkou a urobil mi testy na celiakiu. Na ORL mi pri výtere z jazyka (kvôli bielemu povlaku) zistili baktériu heamofilus.
Skúsiť ešte zubára? Okrem toho mi posledný mesiac vypadáva nadmerné množstvo vlasov:/ Krv mi brali už 5 krát a výsledky sú v poriadku (nechýba mi žiaden vitamín). Nemôžu byť tieto lézie v ústach nádorové ? :(
Na tej strane ako sa mi robia vredy, cítim bolesti, šumenie a občas aj pískanie v uchu.
Ďakujem.
@pink_lady áno zmizne, ale vždy o pár dní nanovo :( heamofil je bakterialna infekcia neviem ci to sposobuje toto alebo je to fakt zaludok
Mali by z toho vredu odobrat vzorku a poslat na histologiu.
Toto vyzerá ako reakcia na potraviny. Skús vyradiť bielu muku, biely cukor, mlieko a mliečne výrobky
Vyskúšaj
@barbora112678 mne sa takéto zvykne robiť, keď som chorá alebo keď mám veľa stresu, ale vždy mi to zmizne ☺️
Ja to mávam už roky. Bola som s tým aj na krcnom aj obvodná Dr to videla a nikto mi nič na to nedal. Ale som si všimla ze keď mam stresové obdobie co je dosť často že to mám na jazyku a aj oveľa viac. Keď som skúsila vysadiť z jedálnička mliečne výrobky tak to tiež pomyzlo
netlacia ti tam zuby?
@janetinka27 trosku ano
Mne to pride skor (z fotky) ako odtlacok zubov...v noci mozno ani nevies...nemoze to byt?
Toto nie je s určitosťou žiaden odtlačok zubov, je to prejav nejakej alergie alebo intolerancie na nejakú zložku potravín. Mávam to od dieťaťa, dlhé roky.
@bejkovnicka a naco mas alergiu? Mne sa to robi poslene 3 -4 mesiace a nikdy predtym som nic take nemala :/ cudne ze sa alergia prejavila az teraz , buduci tyzden idem na gastro vysestrenie a robili mi testy aj na celiakiu tak uvidime
@barbora112678 jasne ze sa ti to môže prejaviť aj v dospelosti. Konkrétne neviem na co mam, ale urobí sa mi to vždy po niecom koreniatom. Trebárs nejaké pálivé chipsy, paprikove jedla, po ananase mam toto co ty na jednej stranne, ja na obidve ch a aj v strede, veľké vystupene mapy, až akoby hrce. No a v tehotenstve som s týmto mala Nenormálny problém. Tak ma to bolelo.
@barbora112678 zistili ti niečo?
pokial to mizne a opat sa spravi, nie je to nador. Skor to bude nieco so zaludkom alebo infekcia