Ahojte, potrebujem poradiť. Som mlada baba, no zdravotne problémy sa mi nejak nakopili. Potrebujem poradiť, doktorovi idem až budúci týždeň. Mam taky problém ze neunosne veľa vody pijem, cca až 6 litrov denne, keď nejem sladké mi je zle až na odpadnutie, veľmi ma bolia kolená a celkovo nohy. Myslite ze to môže byť cukrovka? A chcem sa spýtať sú nejaké tabletky na odvodnenie ktoré môžu kojace ženy?
Ihneď k lekárovi. Ak vypijes 6 litrov za deň, je to jeden z príznakov DM typu 1. V prípade, ak si aj schudla, takisto je to príznak pre DM 1. Necakaj, ihneď lekár.
Na co cakas prosim ta :( Ako mama by si mala dbat na svoje zdravie o to viac... ale ako odpoved ti staci - ano moze.
Velmi pravdepodobne sa moze jednat o cukrovku
Tehotensku si nemala nahodou?
Ja mám tiež cukrovku a mala som také príznaky ja aj teraz v zime za deň vypijem najmenej 6 litrov vody potom nejakú polievku. Ja mám 2 typ. Liekovú.
Ano mas priznaky cukrovky. Nemas suchu kozu? Svrbenie, mykozu dole? Utekaj do lekarne tam ti lekarnik vie odmerat na pockanie cukor v krvi glukometrom a uvidis na com si!
Okamžite aj na pohotovosť, ak nemáš možnosť ísť k svojej obvodnej lekárke hneď, tieto príznaky sú veru možná cukrovka, pri týchto príznakoch môže ísť už o hodiny kedy sa môžu pridať ďalšie a horšie príznaky. Ide o rozvrat vnútorného prostredia....
Aj vela cikas ? Teraz asi hej ked vypijes 6l vody, ale vsimla si si posledne tyzdne nadmerne mocenie?ak ano tak to asi bude dm. V kazdom pripade chod k dr zajtra a nie o tyzden. Zober ranny moc a hned ta otestuje. Ak je to dm1 mozes upadnut do komy ak budes tyzden cakat. Mozno to bude nieco ine, v kazdom pripade normalne to nie je.
moze ist o cukrovku aj o milion inych veci....
akoze mas male dieta, neviem ake stare, ale dojcis. Pri dojceni moze byt smad a mozes mat napriklad aj potrebu dobijania energia najma ak nemas vyvazenu stravu... Inak ja tiez pijem vela a cukrovku nemam. Ale ja som teda tak pila vzdy.
@pribinak mozem sa opytat tie pasiky z mocu by ukazali glukozu v moci? A ukazali by aj v pripade DM 2.typu?
@marticka85po určite, ale meranie glukomerom máš lepšie
@pribinak ok vdaka. Pocas tehotenstva som mala tehotensku cukrovku. Nedavno mi zacali take divne stavy.ale mne opacne ze ked zjem nieco sladke tak ma taha k zemi a je mi na odpadnutie,silnu unavu pocitim a akokeby tras tela. Cize mala by som ist k lekarke asi s tym cim skor.
@marticka85po áno čím skôr, pozri si príznaky hypoglykemie a hyperglykemie
@pribinak idem pogooglit vdaka
Nie tehotensku cukrovku som nemala... ďakujem za reakcie budem sa snažiť čo najskôr ísť k doktorovi
A nie neschudla som, naopak som pribrala
ak kojis bola si nedavno tehotna a urcite ti robili testy na tehotensku cukrovku
vela vody sa ti moze ziadat aj kvoli kojeniu na zaciatok staci ak si kupis pruzky na meranie glukozy z mocu (zafarbia sa pri hodnote 10 cca v moci) a objednaj sa na preventivku prip su lekarne kde ti odpichnu z prsta (treba na lcno po 12 hodinovej prestavke od jedla)
Manžel má cukrovku, pichá si inzulín, mal presne takéto príznaky, ja na tvojom mieste nečakám kedy pôjdem k lekárovi ale idem na pohotovosť kde ti nato urobia hneď vyšetrenia, manžel to má roky ešte od čias puberty a okamžite utekali na pohotovost, kde si ho rovno nechali v nemocnici a nastavili liečbu, nečakaj, držím. palce 🤗🤗
Žiadne tabletky na odvodnenie si nedávaj
Skoč do lekárne, v niektorých napr dr Max ti rovno zmerajú glykemiu, alebo si aspoň kúp pásiky a ocikaj a uvidis a podľa výsledku sa objednaj k doktorke