Môže ísť o cukrovku?

5. feb 2024

Ahojte, potrebujem poradiť. Som mlada baba, no zdravotne problémy sa mi nejak nakopili. Potrebujem poradiť, doktorovi idem až budúci týždeň. Mam taky problém ze neunosne veľa vody pijem, cca až 6 litrov denne, keď nejem sladké mi je zle až na odpadnutie, veľmi ma bolia kolená a celkovo nohy. Myslite ze to môže byť cukrovka? A chcem sa spýtať sú nejaké tabletky na odvodnenie ktoré môžu kojace ženy?

pribinak
5. feb 2024

Žiadne tabletky na odvodnenie si nedávaj

Skoč do lekárne, v niektorých napr dr Max ti rovno zmerajú glykemiu, alebo si aspoň kúp pásiky a ocikaj a uvidis a podľa výsledku sa objednaj k doktorke

dasa234
5. feb 2024

Ihneď k lekárovi. Ak vypijes 6 litrov za deň, je to jeden z príznakov DM typu 1. V prípade, ak si aj schudla, takisto je to príznak pre DM 1. Necakaj, ihneď lekár.

anjelicek26
5. feb 2024

Na co cakas prosim ta :( Ako mama by si mala dbat na svoje zdravie o to viac... ale ako odpoved ti staci - ano moze.

taktotedanie
5. feb 2024

Velmi pravdepodobne sa moze jednat o cukrovku
Tehotensku si nemala nahodou?

alickapusinka
5. feb 2024

Ja mám tiež cukrovku a mala som také príznaky ja aj teraz v zime za deň vypijem najmenej 6 litrov vody potom nejakú polievku. Ja mám 2 typ. Liekovú.

andrejkap123
5. feb 2024

Ano mas priznaky cukrovky. Nemas suchu kozu? Svrbenie, mykozu dole? Utekaj do lekarne tam ti lekarnik vie odmerat na pockanie cukor v krvi glukometrom a uvidis na com si!

katie253
5. feb 2024

Okamžite aj na pohotovosť, ak nemáš možnosť ísť k svojej obvodnej lekárke hneď, tieto príznaky sú veru možná cukrovka, pri týchto príznakoch môže ísť už o hodiny kedy sa môžu pridať ďalšie a horšie príznaky. Ide o rozvrat vnútorného prostredia....

lenkakoc444
5. feb 2024

Aj vela cikas ? Teraz asi hej ked vypijes 6l vody, ale vsimla si si posledne tyzdne nadmerne mocenie?ak ano tak to asi bude dm. V kazdom pripade chod k dr zajtra a nie o tyzden. Zober ranny moc a hned ta otestuje. Ak je to dm1 mozes upadnut do komy ak budes tyzden cakat. Mozno to bude nieco ine, v kazdom pripade normalne to nie je.

cookie29
5. feb 2024

moze ist o cukrovku aj o milion inych veci....

akoze mas male dieta, neviem ake stare, ale dojcis. Pri dojceni moze byt smad a mozes mat napriklad aj potrebu dobijania energia najma ak nemas vyvazenu stravu... Inak ja tiez pijem vela a cukrovku nemam. Ale ja som teda tak pila vzdy.

marticka85po
5. feb 2024

@pribinak mozem sa opytat tie pasiky z mocu by ukazali glukozu v moci? A ukazali by aj v pripade DM 2.typu?

pribinak
5. feb 2024

@marticka85po určite, ale meranie glukomerom máš lepšie

marticka85po
5. feb 2024

@pribinak ok vdaka. Pocas tehotenstva som mala tehotensku cukrovku. Nedavno mi zacali take divne stavy.ale mne opacne ze ked zjem nieco sladke tak ma taha k zemi a je mi na odpadnutie,silnu unavu pocitim a akokeby tras tela. Cize mala by som ist k lekarke asi s tym cim skor.

pribinak
5. feb 2024

@marticka85po áno čím skôr, pozri si príznaky hypoglykemie a hyperglykemie

marticka85po
5. feb 2024

@pribinak idem pogooglit vdaka

autor
5. feb 2024

Nie tehotensku cukrovku som nemala... ďakujem za reakcie budem sa snažiť čo najskôr ísť k doktorovi

autor
5. feb 2024

A nie neschudla som, naopak som pribrala

mamina7070
5. feb 2024

ak kojis bola si nedavno tehotna a urcite ti robili testy na tehotensku cukrovku

vela vody sa ti moze ziadat aj kvoli kojeniu na zaciatok staci ak si kupis pruzky na meranie glukozy z mocu (zafarbia sa pri hodnote 10 cca v moci) a objednaj sa na preventivku prip su lekarne kde ti odpichnu z prsta (treba na lcno po 12 hodinovej prestavke od jedla)

tinus139
5. feb 2024

Manžel má cukrovku, pichá si inzulín, mal presne takéto príznaky, ja na tvojom mieste nečakám kedy pôjdem k lekárovi ale idem na pohotovosť kde ti nato urobia hneď vyšetrenia, manžel to má roky ešte od čias puberty a okamžite utekali na pohotovost, kde si ho rovno nechali v nemocnici a nastavili liečbu, nečakaj, držím. palce 🤗🤗