Môže iný lekár prebrať moju kartu bez môjho vedomia?

biolady
12. feb 2023

Ahojte. Chcem sa vas spytat, co si myslite o tom, ked lekar s ktorym ste podpisali zmluvu o poskytovani zdravotnej starostlivosti, po roku opusti ambulanciu, necha vasu kartu druhemu lekarovi v inej casti Bratislavy, bez jedineho slova. Toto mozu robit?
Ja viem ze sa hovori, ze zdravotna karta nie je majetok pacienta, ale ja som predsa nepodpisovala zmluvu s tym druhym lekarom.
Ako by sa im pacilo, keby som sa jedneho dna zobrala s mojou kartou a odisla k inemu lekarovi, bez toho aby som im cokolvek oznamila?
Chceli sme ist zajtra na vysetrenie a nevieme sa dopatrat ani stranky, ani ambulancie. Lekar podla informacii z netu sidli uplne inde. A to sme isli pozriet iba ordinacne hodiny.

michellemary
12. feb 2023

@biolady ak tam lekár skončil, bohužiaľ, je to možné. Ty si teraz môžeš prevziať kartu u toho lekára, ktorý ju aktuálne má, a ísť kamkoľvek inam.

luliu
12. feb 2023

@biolady áno je to možné, ak raz tvoj lekár skončil, jeho agendu prebral niekto iný. Nič na tom nie je

zuzinka888
12. feb 2023

Ano je to bezna prax. Nasa dr. isla do dochodku a celu klientsku zakladnu predala( ako firmu) svojmu nastupcovi. Komu sa nepaci moze zmenit lekara..

drzaopica
12. feb 2023

@biolady môže, ale ľudské by bolo u tom pacientov informovať.Mne raz prišla sms od detskej zubarky, že karty prevzala iná doktorka.
Ty si z času na čas nepozerás aplikáciu poisťovne?Tam by si videla kto za teba berie poplatok.Aj s novým lekárom musíš podpísať dohodu

sissy27
12. feb 2023

@biolady uz som ti na toto odpovedala inde… naozaj si skontroluj, s kym mas podpisanu dohodu o poskytovani zdravotnej starostlivosti.
@michellemary nie, nemoze si prevziat kartu. Moze si najst noveho lekara a ten si ju na zaklade podpisanej dohody vyziada od predchadzajuceho.

biolady
autor
12. feb 2023

@sissy27 ano dakujem ti, ale diskusia plati, lebo sa mi stala podobna situacia aj inde a uz ma to vytaca 😄😄

doriiis
12. feb 2023

@biolady ...áno,moze

river_song
12. feb 2023

Nam sa to stalo a detskou lekarkou asi 4x, ze odisla a na jej miesto prišla druhá. Vzdy ma len informovali ze mame teraz tu a tu doktorku a ak chceme u nej ostat, mame prist podpisat zmluvu. Vzdy sa ale jednalo o tu istu ambulanciu na tom istom mieste, len lekarky sa tam nejaku dobu menili, takze som to neriesila, každá z nich bola ok.. teraz už ale teda máme stabilnú niekolko rokov, tak si klopem aby to tak aj ostalo 😅💪

biolady
autor
12. feb 2023

@drzaopica pozeram, nic take tam nie je. A casto lekari u ktorych som bola na vysetreni ani poistovna neeviduje ze by si nejake peniaze stiahli podla tych vypisov v aplikacii 🤔 preto som prekvapena ze si s mojimi kartami ti lekari robia co chcu, a ja o tom ani neviem

michellemary
12. feb 2023

@sissy27 ako kde, niekde s tým nerobia problém, aj keď áno, viem, že by si záznamy mali medzi sebou posielať...

viestta
12. feb 2023

@biolady asi by si bola spokojnejsia ak by po zruseni ambulancie poslal karty na VUC do archivu. Lebo aj to mu zakon umoznuje, ked nenajde ineho poskytovatela, ktory jeho pacientov prevezme.

biolady
autor
12. feb 2023

@viestta ano aj to sa mi uz stalo a tiez som o tom nedostala ziadne info 😡 ja mam taky pocit ze pokial si clovek neplati, tak je vsade bordel, komunikacia 0 a starostlivost o tom pomlcim...

viestta
12. feb 2023

@biolady neviem ci zakon prikazuje pacientov informovat. Nas zubar predal ambulanciu, mal o tom len oznam v cakarni, ze k danemu datumu predava ambulanciu inemu doktorovi.

biolady
autor
12. feb 2023

@viestta to je hlavna otazka tejto diskusie. Ci vobec maju nejaku povinnost ma informovat, co sa deje s mojou kartou, alebo kto ma bude osetrovat.
A ked nemaju, tak by to bolo aspon ludske. Vsak clovek sa prezenie chory niekam kde to neexistuje a musi hladat dalsiu ambulanciu. Este ze to neni vazne. Ale viem si predstavit ze aj take stastie by som mala 😁

taktotedanie
12. feb 2023

@biolady nie nema povinnost
Moze to vyvesit na dvere ako oznam a teda by mal
Nema povinnosti pisat teraz pacientom sms alebo rozposielat oznam os