Ahojte. Chcem sa vas spytat, co si myslite o tom, ked lekar s ktorym ste podpisali zmluvu o poskytovani zdravotnej starostlivosti, po roku opusti ambulanciu, necha vasu kartu druhemu lekarovi v inej casti Bratislavy, bez jedineho slova. Toto mozu robit?
Ja viem ze sa hovori, ze zdravotna karta nie je majetok pacienta, ale ja som predsa nepodpisovala zmluvu s tym druhym lekarom.
Ako by sa im pacilo, keby som sa jedneho dna zobrala s mojou kartou a odisla k inemu lekarovi, bez toho aby som im cokolvek oznamila?
Chceli sme ist zajtra na vysetrenie a nevieme sa dopatrat ani stranky, ani ambulancie. Lekar podla informacii z netu sidli uplne inde. A to sme isli pozriet iba ordinacne hodiny.
Ano je to bezna prax. Nasa dr. isla do dochodku a celu klientsku zakladnu predala( ako firmu) svojmu nastupcovi. Komu sa nepaci moze zmenit lekara..
@biolady uz som ti na toto odpovedala inde… naozaj si skontroluj, s kym mas podpisanu dohodu o poskytovani zdravotnej starostlivosti.
@michellemary nie, nemoze si prevziat kartu. Moze si najst noveho lekara a ten si ju na zaklade podpisanej dohody vyziada od predchadzajuceho.
Nam sa to stalo a detskou lekarkou asi 4x, ze odisla a na jej miesto prišla druhá. Vzdy ma len informovali ze mame teraz tu a tu doktorku a ak chceme u nej ostat, mame prist podpisat zmluvu. Vzdy sa ale jednalo o tu istu ambulanciu na tom istom mieste, len lekarky sa tam nejaku dobu menili, takze som to neriesila, každá z nich bola ok.. teraz už ale teda máme stabilnú niekolko rokov, tak si klopem aby to tak aj ostalo 😅💪
@sissy27 ako kde, niekde s tým nerobia problém, aj keď áno, viem, že by si záznamy mali medzi sebou posielať...
@viestta to je hlavna otazka tejto diskusie. Ci vobec maju nejaku povinnost ma informovat, co sa deje s mojou kartou, alebo kto ma bude osetrovat.
A ked nemaju, tak by to bolo aspon ludske. Vsak clovek sa prezenie chory niekam kde to neexistuje a musi hladat dalsiu ambulanciu. Este ze to neni vazne. Ale viem si predstavit ze aj take stastie by som mala 😁
@biolady nie nema povinnost
Moze to vyvesit na dvere ako oznam a teda by mal
Nema povinnosti pisat teraz pacientom sms alebo rozposielat oznam os
@biolady ak tam lekár skončil, bohužiaľ, je to možné. Ty si teraz môžeš prevziať kartu u toho lekára, ktorý ju aktuálne má, a ísť kamkoľvek inam.