Ahojte, môže dostať infarkt človek, ktorý ma normálny/nízky tlak? Ďakujem
Samozrejme. Je niekoľko príčin vzniku infarktu. Ani náhodou nie je podmienka, že infarkt dostávajú iba ľudia s vysokým tlakom.
Tak si zober, keby mal ten clovek s normalnym tlakom vysoky cholesterol napriklad. Infarkt nema len jednu pricinu, preco ho ludia mozu dostat.
infarkt je aj z oslabenej steny srdca, teda ano, moze ho dostat aj clovek s nizkym tlakom.
Toto je taká otázka, všetko je možné,je kopec iných príčin infarktu
Samozrejme. Genetika, fajcenie, cholesterol, vysoka hmotnost, slaby pitny rezim, zivotosprava, krcove zily..... X dalsich veci.
Horsie su kombinacie viacerych faktorov. Ale hlavne ten tlak.
Ano Manzel je toho príkladom. Nemal ani vysoký cholesterol ani tlak ani obezitu akurát fajčiar tak asi preto
Infarkt vznika vtedy, keď sa upcha srdcova cieva. Najcastejsou príčinou je ateroskleroticky plát, ktorý vzniká, keď je v krvi vela tuku (teda vysoký cholesterol),u fajciarov.... S hypertenziou je to spojené tak, že ak má človek vysoký tlak, srdce pracuje proti zvýšenému odporu, vydáva väčšiu námahu a teda už aj menšie zúženie cievy môže viesť k nedokrveniu srdcovej svaloviny. Ale príčinou je vždy upchatie cievy!
@jankatusik - Môžem sa opýtať, zvládol ten infarkt manžel?
Áno,moja kolegyňa dostala. Keď som zavolala sanitku odmerali jej záchranári tlak a mala 90/60.
Samozrejme, infarkt maju aj stihli ludia, aj ludia s nizykm tlakom.
@lucila83 ano mal stastie keďže je záchranár a bol v práci takze spozoroval príznaky rýchlo.
@jankatusik - tak to je super 🙂
Nedavno zomrel sused na infarkt v spanku. Liecil sa na tlak.
@viestta jo, pomylil som si to s "puknutim srdca", lebo aj tomu ludia vravia bezne laicky infarkt 🤪 ... priznavam si chybu.. heh. 😁
... inak mne ked pri zatazi na biku u doktora vybehol prudko tlak a doktor mi okamzite robil sono, tak mi vravel, se prave toho sa zlakol, preto ma aj hned daval na pristroje kontrolovat ci je srdce ok. Potom ma potesil, ze srdce mam OK a na spravnom mieste a mozem sa o nehi podelit s tou, ktora si ho bude vazit 😁😁😁🤣
Môže lebo infarkt nespôsobuje iba tlak.
Stačí keď budú horúčavy a pôjdete nejakú túru námahu na Slnku v teple alebo na bicykli.Nebude piť pitný režim skoro žiadny.Shustne vám krv aj to môže byť príčina.Už nejaké sa stali na hrádzi v lete mladý starý čo museli oživovať.
Podľa mňa je to taká malá šanca jak keby si teraz vyšla von a našla 500€... Je tam šanca ale podľa mňa veeeeelmi mala