Ahojte, môj otec bol na maródke asi 3 mesiace a čaká na vyšetrenie kardiovaskulárne.
To vyšetrenie má byť v novembri, ale doktor mu po 3 mesiacoch ukončil maródku, aj keď sa stále necíti dobre a ledva vyjde po schodoch.
Je kamionista, a do papierov mu napísali, že nemôže šoférovať, kým nebude mať výsledky z vyšetrenia.
Ako môže doktor ukončiť maródku, keď nie je v poriadku? Teraz aj tak nemôže pracovať a peniaze mu nebudú chodiť.
Prosím o radu, čo môžeme robiť?
Zvažujeme, že by sme šli znova na pohotovosť a tým by mohol maródiť znovu. Čo myslíte?
Bud si niekde zaplati skorsie vysetrenie alebo hlada inu robotu.. predpoklad, ze bude moct soferovat po diagnoze asi aj tak nie je (?) ci? A nie, kvoli PN-ke sa na pohotovost nechodi. Nech zavola do zdravotnej poistovne a poradi sa, ako postupovat.
@michal47 PN zrušil ktorý lekár? Obvodný,a? Kardiológ? Tiež sa prikláňam k ďalšej PN, ale...
Ak má má otec papier od lekára že nemôže vykonávať prácu, zamestnávateľ je povinný ho preradiť na inú prácu, ak sa nemýlim, keď zamestnávateľ takúto prácu nemá, môže dať zamestnancovi výpoveď, potom bude mať nárok na odstupné.
@anjelicek26 Už sme volali všade a nikde ho skôr nechcu zobrať. Ako môže isť do druhej práce keď ma problem chodiť momentálne aj. Aj tak ma už 62 rokov
@michal47 v zdravotke by mu mali pomoct zohnat skorsi termin. Nech tam rano vola.
@anjelicek26 Dobre ďakujem skusíme zavolať
@michal47 a s čím vlastne marodoval?otrasná situácia.V novembri má ísť na kontrolu ako mu spravili ten zákrok či niečo viac?
Mojmu otcovitiež robili tento zákrok plus kolečko kardiológ, internista, angiolog...drž sa.Urcite mal otec zostať ešte PN.tak nech ide o 2 dní spať, ze sa cíti zle...
@luccija Mal opuchnute nohy a vela vody v plúcach.
Bol asi mesiac v nemocnici a potom ho poslali na prečistenie ciev a tam mu napisali do papierov že nemôže šoférovať a v novembri ma kardiovaskulane vyšetrnie .
Ale aj tak hovori že sa citi horsie od kedy bol na precisteni ciev odvted ho bolia nohy a nemôže chodiť dobre ..
@michal47 no pohotovostou nic neporiesis
Kardiovaskularne je prosim ake vysetfenie? Myslis bud kardiologiu alebo cievne?
@michal47 určite na PNku