Prosím Vás môže dať zastupujúci lekár výmenný lístok?
Dnes večer som ostala pozitívna a moja obvodná doktorka má asi piatok dovolenku..
Potrebujem výmenný lístok na PCR test
Ďakujem 😬☘️
@christy1234 dr nie su ochotni davat vymenny na pcr. Tusim je to aj tak nad 60 ci 65 r, inak chodia ludia na platený
@princeznaaa12345 keď som sa chcela objednať na stránke korona.gov tak už pýtajú 😬 na vymennom lístku je nejaký kód a ten sa tam vlastne zadá a potom vás to objedná
@christy1234 vážne?? To som netušila. Ani nik v mojom okolí to nespomínal.
@christy1234 výmenný lístok Dr. môže dať,ak uzná za vhodné,zvyčajne ho dáva lan rizikovým pacientom,ak by bolo treba nasadiť antivirotiká.Inak sa za PCR platí,ľudia 60+ už výmenný lístok nepotrebujú,prihlasujú sa bezplatne .
@lukbe mne ide hlavne o to že o mesiac ma malý operáciu a určite budú pýtať nejaké potvrdenie o prekonaní.. Fotka pozitívneho antigenoveho testu im stačiť nebude a takto by som aspon mala potvrdenie od NCZI
@princeznaaa12345 ani ja som to netušila až dokým som išla priateľa objednať a ďalej sme sa nepohli ale tak zavolal doktorovi a dal mu bez problémov 😊
@e1i ach to dúfam že ma neodbije🥺 ide mi hlavne o malého keďže o mesiac má operáciu a nejaké potvrdenie potebujem mať
@christy1234 zisti si presne na stránke zariadenia, kde budú syna operovať. Čo ja som registrovala žiadali aktuálny test PCR alebo Ag v zariadení, nie domáci.
@christy1234 tu máš napr.DFN v KE. Ag test pri príjme. PCR spred mesiaca by ti bol na nič https://www.dfnkosice.sk/opatrenia-prijate-pre-...
A riesi sa to este stale tak ako dakedy ? Lebo my sme len ostali 5 dni v karantene ziadne pcr…
@christy1234 no sestre zastupujuca dr odmietla dať ani nedala.
Mne dala zastupujúca. Ale keď ti nedá, skúsila by som potom od obvodnej, keď príde z dovolenky popýtať.
Aj tak bude najlepšie mať test čo "najčerstvejsí".
@christy1234 ahoj, mna tiez caka gyn zakrok a gyn mi dala vymenny listok na pcr. skus sa opytat zastupujuceho. a dokedy je zastup?
@christy1234 Pred operáciou,podľa mňa,bude skôr treba čerstvý test,negatívny,pretože človek môže ochorieť aj o mesiac,a na výmenný lístok asi budeš mať v takom prípade nárok. Potom to treba riešiť,nie teraz.
@lukbe mne dali listok na pcr niekolko mesiacov pred zakrokom. neviem kolko plati, na test sa ide pochopitelne az pred zakrokom
@janetinka27 len ten jeden deň piatok vlastne po sviatku 😊 myslím že v pondelok keď by mi ho aj dala a kým ma objednajú na test budem aj negatívna 😅
@christy1234 az teraz som pochopila, ze na operaciu ide syn a ty si teraz pozitivna a chces mat doklad o prekonani.
ja som tiez teraz pozitivna. test som si robila doma a tak tiez nemam doklad o prekonani. nestacil by ti antigen v momke? pride ti sms s pozitivnym vysledkom
@christy1234 zistila si si, aký test a aký starý potrebuješ pred hospitalizáciu ty ako doprovod dieťaťa? A či a aký potrebuje dieťa?
Lebo ako viaceré písali, požadujú čerstvý test. A väčšinou stačí Ag vykonaný v MOM alebo priamo v nemocnici.
Potvrdenie o prekonaní spred mesiaca na 99% nikoho zaujímať nebude.
Lekárka teda nemá dôvod ti výmenný lístok dať pokiaľ nie si riziková skupina.
Odkedy je treba výmenný lístok na PCR???