Môže byť zub mŕtvy i napriek tomu, že je zdravý?

15. jan 2023

Baby chcem sa vás spytat niečo. Môže byť mŕtvy zub aj keď je zub zdravy(nie je na ňom kaz) ? Stalo sa mi totiž to ze v piatok som bola u zubara kvôli bolesti dasna pod zubom. Robil mi skúšku vitality zubov a všetky zuby reagovali normalne až na ten 1 co ma pod ním bolelo dasno ten vôbec nereagoval. Dnes sa mi pod tým zubom urobilo niečo čierne zajtra mam ísť k zubarovi znova mal podozrenie na mŕtvy zub ale podla rtg vyzerá všetko ok. Chcem sa preto spýtať ci môže byt mŕtvy zub aj keď nie je napadnutý kazom ?

nika_val
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
snehulak77
16. jan 2023

Áno, môže. Mohla si prekonať nejaký zápal, buchnúť si a pod. Vtedy sa môže niečo pokaziť a musia potom vybrať aj zvyšné nervy. Mne tak jednotku museli vyčistiť, doteraz nechápem čo sa jej stalo, smola no

kacena4
16. jan 2023

moze, on nie je zdravy twda navonok ano ale vmutri je jaz, popr zapal vdaka ktoremu ti odumreli nervy v zube. moze to byt aj po udreti

kp7333
16. jan 2023

zub moze odumriet aj nasledkom urazu. pri naraze zakrvaca a krvna zrazenina vnutri zuba sposobi odumretie nervu. dcera tak mala.

iwesska
16. jan 2023

Moze. Ja som vobec nevedela,ze mam mrtvy zub. Zrazu sa len v porodnici zlomil a ze odumrel ani neviem kedy,som sa dozvedela az ked mi ho zubarka cely vytrhla. Ak by bol zdravy,reagoval by a nebolelo by ta pod nim dasno. Na RTG to vidiet byt nemusi.

bbacardi
11. mar 2024

Podľa mňa mŕtvy zub nie je zdravý zub…

iwesska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz