Ahojte, chystam sa k lekarovi, ale zatial aspon takto - moze byt toto chripka? Asi 4 dni som pocitovala bolest hrdla a hlavy, akoby kdesi v dutinach za nosom. Potom som dostala teplotu 38,6, zimnicu, rozbolelo ma cele telo, ale hrdlo sa mi velmi zhorsilo, cele je opuchnute a cervene. Ta bolest tela poukazuje na chripku, ale nemam sople, nekycham, nekaslem, teploty pretrvavaju a takmer nevladzem prehltat. Nemoze to byt skor angina? (pytam sa kvoli infekcnosti). Dakujem
Urob si Covid test a test CRP - podľa výsledkov uvidíš
Tak je to covid, prave som si spravila test. No dobre...mozem s tym ist k lekarovi? Lebo to hrdlo je masaker, ci len mu napisat? Co na to brat?
V odpadových vodách sa zvýšilo množstvo covid...
@suriella angina to bude, neznášam ked vsetko zvalia na covid, ked som vydela covid pozit a covid negativne testy, a zopar ludí zlikvidovali ako strika co mal srdcove zlyhanie a starku dali na covid odd a bola negativna, co jej lekar vypisal liecbu aby zomrela lebo bola alergicka na tu liecbu..Ludia po ockovani padaju ako hrusky zo stromu..na emoliu a na srdcove zlihanie.
Urcite mas len anginu, kup si manuka med co znicí stafilokokk a streptokokk infekcie..je to kus drahsie ale v lekarni za lieky urcite nechaš viac peniazí.Na bolest hrdla zabera aj cukrik z manuka medu s citronom a s zazvorom..1cukrik a bolest je preč..mame to odskusane
@ildiko36 no ma podrz
môj brat mal v piatok rovnaké príznaky, volal doktorovi, odporúčal mu test - je pozitívny
môj 5-ročný mal rovnaké príznaky, len on aj zvracal, volali sme dr., robili sme test - je negatívny, tak sme šli do ambulancie - crp 30, zvýšené leukocyty - hnisavá angína
na boľavé hrdlo skús kloktať šalviou, drobcovi to pomohlo.. brat má Glimbax (s ním mám aj ja dobrú skúsenosť), prajem skoré uzdravenie 🙂
@0silvia0 aj ked je pozit, na bolesti hrdla to pomoze.!!
Inak to prejde aj samo o par dni.U kazdeho priebeh choroby je iný ale dcera napr nemala ziadne priznaky len 3tt bola pozitivna za tym ako ju s pozitivnom testom testovali, lebo ona chora nebola!!..My sme mali len bolest hrdla 1deň, druhy den vsetko bolelo na 3az 5den vsetko bolo horke
kovid, nekovid to je jedno začni niečo brať, zázvorový čaj, prieduškovy čaj, niečo na cmulanie na hrdlo, acylpyrin a zaliezť pod perinu dobre vypotiť a hotovo
@suriella k lekárovi určite nie...treba mu zavolať a cez PC ti pošle recept do lekárne....môže ťa aj objednať, samozrejme musí mať prázdnu čakáreń a rúško obe strany, takže do hrdla ti pozerať nebude....pre teba ostáva povinnosť ako pri covidovej dobe, všade kde pôjdeš - respirátor....
striedať acylpyrin a Paralen každých šesť hodín, hlavné je vypotiť. drží sa ťa to ako kliešť, proste treba na to čas, zajtra doktor osobne ísť k nemu. Nerieš či máš kovid a nemôžeš ísť osobne, musí ťa vidieť. ak treba tak antibiotiká a vyležať. ja viem že to lezie na nervy ale treba byť v kľude bude sa ťa to držať dlhšie ak budeš stresovať. uvidíš že o pár dní bude lepšie, len užívaj to čo doteraz 🌞
@suriella veď ak je to naozaj covid tak ti ani nič nepomôže.....musí to prejsť samo...na kovid nie je liek.....je to vírus, antivirotikum ti dajú len ak máš nad 60rokov alebo ťažký stav a si v nemocnici....nič sa nezmenilo, ani priebeh kovidu ani kovid nezmizol.....len už sú iné témy ako vojna na Ukrajine, tak sa kovid nerieši.....
@pkgirl30 no ak pôjde osobne k lekárovi a ten mu vopred nedá termín, tak ten ho dobre spucuje lebo môže nakaziť polovicu ľudí z čakárne a aj samotného lekára.....toto sa stále rieši cez telefón, lekár ak ho bude potrebovať vidieť mu dá termín a dá si tiež respirátor....na prenose kovidu sa nič nezmenilo, stále je to vírus a najúčinnejšia ochrana je respirátor.....nemôže si len tak napochodovať s vedomím že má kovid do plnej čakárne ľudí kde budú ľudia bez respirátora...
prečo nie osobne? odkedy sa s lekárom bavím cez telefón o svojom zdravotnom stave ? viem že kovid je vírus. písala som že ak treba tak aj antibiotiká
@suriella ako sa máš? ja som ti išla rovní písať aby si si spravila test lebo to ako keby som o sebe čítala - tiež mám pozitívny test. Najhoršie je hrdlo a tlak v hlave :/ Ak Ti niečo zabralo daj vedieť 🙂 Inak osobne si myslím že ATB asi zbytočne kým nemáš biely povlak na mandliach.. 🤷🏽♀️
@suriella covid test?