Môže byť necitilivá ruka z chrbtice?

1. júl 2024

Ahojte. Rano som sa zobudíla s tym ze od plecia po zápästie som si necítila ruku. Bola uplne ako handrová bábika a nevedela som ju ovládať. Dlaň, a prsty na ruke boli v pohode. Strpnutie ruky poznám a vsak toto bolo uplne ine, ani mi v nej nemravencalo ani nic len som si ju proste necítila…po chvíli sa citlivosť vrátila no nie je uplne ok este, cítim ju takú slabšiu.
Mam pocit ze som spala vysoko na vankúši a po zobudeni ma veľmi bolelo a pichalo na jednom mieste pri chrbtici…mohlo mi to nejako z chrbtice sa udiať? Vďaka za skúsenosti

katkaseiner
1. júl 2024

verim ze to moze byt z chrbtice, ale mohla si aj dostat prievan. 3x som dostala prievan kym som zistila ze v nom vlastne sedim (otvorene okno v spalni a v kuchyni ). Kedze prievan som tam nikdy necitila, nechápala som z coho som ho dostala...ale ano, telo proste reaguje

isis234
1. júl 2024

ano, z chrbtice. Prispôsob si vankúš. Nízky. Tiež pozor na prievan. V noci je chladno

autor
1. júl 2024

@katkaseiner
@isis234
Dakujem vám.. a prievan moze tiez takto znecitliviet ruku?

isis234
1. júl 2024

Ano. Veľký pozor na prievan. Či je to doma, v kancelárii, v autobuse, vo vlaku..Na krk šatku dať.
V noci máš otvorenú vetračku. Vzduch je chladný. Telo sa nehýbe.
Pár krát sa mi stalo, veľmi dávno, že som sa zobudila a ruka od lakťa po zápästie bola ako drevená, ťažká. Nemohla som ňou hýbať. V očiach slzy.. Bála som sa. Musela som ju rýchlo trieť, aby sa prekrvila.

egonsk
1. júl 2024

cviknuty nerv v chrbtici zrejme od vylezaneho matracu a nespravneho vankusa. Prievan tiez moze tomu dopomoct, lebo iked niektori ludia ho nevnimaju, tak aj pomaly tah chladnejsieho vzduchu dokaze narobit riadnu paseku. Mne sa pomerne casto stava poslednou dobou, ze mi uplne strpne a zmeravie ruka, zmekol mi matrac a budem musiet kupit uz novy (iked ma len 3 roky, zmena tuhosti je vyrazna).

autor
1. júl 2024

@isis234
@egonsk
Dakujem vám

isis234
1. júl 2024

Vďačne