Ahojte.Prosím vás,mal niekto z vás,alebo vie o niekom,kto mal/má pri žlčníkových kameňoch+blate v žlčníku, hnačky? A ak áno,po operácii žlčníka sa to zlepšilo? Hnačky ma trápia dlhú dobu-viac mesiacov a vždy sa to zhoršuje + škvŕkanie,prelievanie,pukanie v črevách..Najprv to bolo tak,že ráno,po prebudení som mávala "normálnu",formovanú stolicu,potom asi po pol.hod,či neskôr ešte raz, a vtedy to už bola riedka stolica a potom ešte niekedy aj po raňajkách-tiež redšia..Ale teraz posledné cca 3 mesiace je to už horšie,aj tá prvá je väčšinou riedka a chodím aj 3 x zrána,až predpoludním..Niekedy ma preženie aj po obede..Farba je žltá až bledožltá,ako íl..Ešte vlani na USG mi boli zistené žlč.kamene aj blato v žlčníku,dr. ma posielal na operáciu,ale ja som nechcela,lebo nikdy som nemala žlčníkový záchvat,ani bolesť po jedle,čo nemám ani doteraz..Práveže to som viackrát čítala,že takí,čo nevedeli o kameňoch,lebo nemali problémy a len náhodne sa im to zistilo a dali si vybrať žlčník,potom mali takéto hnačky a problémy s trávením a banovali,že si ho dali vybrať ..Preto sa trápim a zvažujem,čo robiť,aby to nebolo ešte horšie..V máji som bola na PET CT -nie kvôli tomuto,ale s iným problémom,robili mi od hrudníka dole,panvu atď,aj tam bolo písané v papieroch,že mám žlč.kamene a aj divertikulózu hr.čreva,ale nič vážnejšie sa našťastie nenašlo..Na gastro.idem bud.týždeň,brali mi krv aj stolicu nedávno..Napíšte mi prosím,ak ste mali ,alebo niekto koho poznáte, takéto problémy.Ďakujem.
Nemas skor nejaku potravinovu intoleranciu? Gastro urcite da nejake rozumnejsie odpovede ako konik 🙂 drzim palce
@simsalabim Ďakujem za odpoveď.Na SIBO som bola vlani, vyšlo mi to negatívne.Dali mi vypiť asi deci bezfarebnej a bez chuti takú vodu-tiež si takto mala?Fúkala som do takého prístroja -to je ten SIBO, test,že? Ale vtedy,ako píšem som to mala negatívne.. Ale potom neskôr som užívala Normix, kvôli tej diverkuloze, tuším aj pri SIBO sa zvykne predpisovať-aj Ty si mala tento liek?Ale nepomohlo mi na nič 😏
@kismarika ano, na vsetky otazky. Mne to pomohlo dramaticky. Tak Sibo to u teba nebude…
Vysad mlieko a mliecne, zarad si zlcnikove caje a pangrol po kazdom jedle. Prepokladam, ze obsah zlcnika drazdi pankreas, zazila som a toto pomohlo. Treba ist na gastro, hadicku, ktore enzymy ti chybaju…
@kismarika Nemáš veľa stresu?Stres spúšťa syndróm dráždivých čriev ja som to mala až tak že žltá voda tiekla pri zatlačení miesto stolice a schudla z 68kg na 54kg už je tomu 7 rokov ale mám to pod kontrolou davamsi pozor na dráždivé jedla a na stres trochu ak mam stres tak ma pre ženie ale stolica ma aj kúsky inač ok.Na kolnoskopii Ti zistia a nasadia lieky.
@alison11 Ahoj,no mne tie hnačky, majú podľa mňa súvis s tými kameňmi, tým, že mi žlčník nevie skladovať žlč,tak mi to ide všetko von..Ale určite áno aj stres u mňa hrá v tom úlohu, čím viac ma preháňa, tým väčší stres mám,a od toho ma potom preháňa, začarovaný kruh...🙁 Môžeš mi prosím konkrétne napísať,čo ti vtedy pomohlo,ak nechceš verejne,tak súkromne.Ďakujem.
chystám sa na operáciu, budú mi vyberať kamene, bolesti mám už zhruba 3 mesiace ale stolicu mám pravidelnú a bezproblémovú
@kismarika moja krstnámama vedela 30 rokov o tom že má kamene ale bála sa operácie, nikdy jej nič nebolo žiadne bolesti. ja o tom viem pár mesiacov a mám bolesti ktoré sa dajú vydržať ale horšie je to vracanie. takže si myslím že u každého je táto iné každý organizmus je iný. na tvojom mieste by som pokračovala vo vyšetreniach keď si nie istá že o čo ide
@simsalabim Ahoj.Minulý týždeň som bola u imuno-alergologičky na SIBO teste, a je to ono..Mala som dosť vysoké hodnoty,ďakujem že si mi napísala svoju skúsenosť,zasadila si mi chrobáka do hlavy a tak som sa tam dala objednať.
@kismarika tak verim, ze sa ti liecbou ulavi 🍀
@kismarika u mna sa takto prejavovalo Sibo. Zaplat si na gastro test.