Prosim o radu. Ak sa prekonany clovek s vysokymi protilatkami stara o momentalne pozitivneho cloveka moze byt prenasac? Alebo moze byt v klude ze ani prenasac nie je? Dakujem pekne za radu
Môže sa nakaziť a potom aj iných...
Myslela som si. V dobrom chce pomoct starsej osamelej pani ale ma to aj svoje negativa a dost velke 😞
Sme predovsetkym ludia, nie? Ak starsia osamela pani naozaj potrebuje pomoc, treba jej nejak pomoct. Naozaj zavisi od situacie, predsa nenechame ludi len tak. Ja mam vysoke protilatky a starala som sa o chorych pribuznych. Neochorela som. Ani nik odo mna. Vsak to iste plati pre ockovanych. Maju pozitivneho v domacnosti a mozu chodit, kade chcu. Lebo by mali mat protilatky (aj nemusia). Strach a paranoja bokom, starsej osamelej pani treba pomoct. Kludne respirator, rukavice, okuliare. Alebo pomoc nejak zabezpecit. Mi to pride ako alibizmus... Chcela som jej pomoct, ale nedalo sa, co ked by som sirila dalej. Tak nech si pomoze sama.
Véd jej chod pomôcť, budes mat rusko a sa dezinfikovat, ja som tiež nad tým rozmýšľala, ze keď som prekonaná ci by som šla, aj keď mam obavy samozrejme je to na mieste išla by som
Dá sa aj ochranný oblek kúpiť, prinajhoršom. Ja by som to tiež urobila pre blízkeho
Ako presne treba panej pomôcť? stačí doniesť navarené jedlo a nákup alebo treba ju sprchovať a obslúžiť? Šla by som s respirátorom FFP3,okuliarmi ,rukavicami a v pršiplášti,ten sa dá umyť a deznfikovať..len ideálne by bolo odtial nevychádzať a niekto tretí by nosil nákup.Potom v jej vbyte vetrať a dezinfikovať hlavne wc a kupelnu.
Pýtala som sa na to lekára,keďže sme teraz celá rodina po prekonaní, či môžeme po kontakte s pozitívnym ochorenie prenášať, odpoveď bola nie a ani sa znovu infikovat.
No teraz je viac prípadov opätovného nakazenia cca po 2 mes...Medzi tým boli osoby testované ako negatívne....A bum pozitívne...Ako boli na tom s protilatkami neviem....Takže určite zvýšená ochrana je na mieste
Dakujem vam za rady, samozrejme ochrana a len chvilu pri nej vo vzdialenosti cez pol izby
Manžel sa teraz staral o všetkých nás, ale bol s nami v karanténe a aj pcr testy absolvoval
samozrejme moze
@hivanik teraz? ved to je po cely cas… minuly rok sme mali v rodine muza ktory mal oktobri covid- tazsi priebeh po 33 dnoch opat a potom po dalsich 2 mesiacoch uz ako ockovany opat
@akinom0077 ...v podstate som počula iba teraz v tretej vlne o takýchto prípadoch ....
v tvojom pripade by som sa nebala. Daj si respirator, rukavice, pouzivaj dezinfekciu a je tam minimalne riziko.
@hivanik ja teda od zaciatku nielen teraz
ťažko povedať....aj ľudia s protilátkami už boli v nemocniciach.....