Môže byť antigénový test pozitívny už na tretí deň od kontaktu s pozitívnou osobou?

15. apr 2021

Môže byť pozitívny už 3. deň od kontaktu? Mierne príznaky, únava, slabosť.

kopytko03
15. apr 2021

Môže ale aj nemusí. Po kontakte treba ísť na PCR, nie antigén

jaroe
15. apr 2021

Test môže vyjsť hocikedy hocijako, naozaj.

jaroe
15. apr 2021

@jaroe ale aby som nerátala len tak do vetra - sesterka s mužom sa testujú každý týždeň, vždy boli negatívni, ochorel im na kovid otec v spoločnej domácnosti, ktorý snáď rok nevystrcil nos z bytu. Oni stále negatívni, až po čase protilatkovy test ukázal, že mali covid. Ale kšeft je to perfektný.

hettinka
15. apr 2021

Po kontakte s pozitívnym sa nechodí na antigen, ale zostáva sa v karantene a štandardne na 8. Deň PCR. Ak sú príznaky, aj skôr.

zuzka0605
15. apr 2021

skor nie, je to skoro

autor
15. apr 2021

Je to takto: dnes vyšiel pozitívny test, ale ten pozitívny dlhodobo nikam nechodí. Od pondelka je však v nemocnici s iným problémom a tam ich každý deň testujú. Včera večer sa začal cítiť horšie, teraz vo štvrtok má pozitívny test. Uvažujeme, kde sa mohol nakaziť, jedine v nemocnici, keďže ozaj nikde inde nechodí.

autor
15. apr 2021

Ešte dodám, že v pondelok pri príjme mal negatívny PCR, potom už robené len antigénne negatívne a dnešný štvrtkový antigén je pozitív. Preto ma zaujíma, či to už môže byť nákaza z nemocnice, lebo inak to nechápem.

hettinka
15. apr 2021

Môže. Ale ziadala by som potvrdiť PCR testom.

aurorastone
15. apr 2021

@hettinka ja som musela čakať 8 dní hoci všetkymi možnými príznakmi som si prešla prve 4 dni a neboli ochotní mi posunúť termín hoci mi to ešte aj obvodná odporučila cez telefón, že keď už mám teplotu, príznaky, že sa mám preobjednať na pcr skor a na ruvz ma poslali akurát doprec, že musím počkať na ten termín co mi dali klasicky na 8. deň