Môže byť pozitívny už 3. deň od kontaktu? Mierne príznaky, únava, slabosť.
Test môže vyjsť hocikedy hocijako, naozaj.
@jaroe ale aby som nerátala len tak do vetra - sesterka s mužom sa testujú každý týždeň, vždy boli negatívni, ochorel im na kovid otec v spoločnej domácnosti, ktorý snáď rok nevystrcil nos z bytu. Oni stále negatívni, až po čase protilatkovy test ukázal, že mali covid. Ale kšeft je to perfektný.
Po kontakte s pozitívnym sa nechodí na antigen, ale zostáva sa v karantene a štandardne na 8. Deň PCR. Ak sú príznaky, aj skôr.
skor nie, je to skoro
Je to takto: dnes vyšiel pozitívny test, ale ten pozitívny dlhodobo nikam nechodí. Od pondelka je však v nemocnici s iným problémom a tam ich každý deň testujú. Včera večer sa začal cítiť horšie, teraz vo štvrtok má pozitívny test. Uvažujeme, kde sa mohol nakaziť, jedine v nemocnici, keďže ozaj nikde inde nechodí.
Ešte dodám, že v pondelok pri príjme mal negatívny PCR, potom už robené len antigénne negatívne a dnešný štvrtkový antigén je pozitív. Preto ma zaujíma, či to už môže byť nákaza z nemocnice, lebo inak to nechápem.
Môže. Ale ziadala by som potvrdiť PCR testom.
@hettinka ja som musela čakať 8 dní hoci všetkymi možnými príznakmi som si prešla prve 4 dni a neboli ochotní mi posunúť termín hoci mi to ešte aj obvodná odporučila cez telefón, že keď už mám teplotu, príznaky, že sa mám preobjednať na pcr skor a na ruvz ma poslali akurát doprec, že musím počkať na ten termín co mi dali klasicky na 8. deň
Môže ale aj nemusí. Po kontakte treba ísť na PCR, nie antigén