Dobrý deň chcem vedieť či môže bolieť žalúdok od zlcnikovych kamienkov a po ďalšie môžu kamienky vyst sane aby som nemusela ísť na operaciu
@tinulqa ak same vylezu, mozu upchat zlcovod, co je velmi zavazny stav. A bezne mozu sposobovat rozne traviace tazkosti. Alebo aj nie.
@simsalabim takže nemusím ísť chvalabohu
@tinulqa kazdy lekar ti povie, ze operaciu treba, povazuju to za predrakovinovy stav. Aj mna caka operacia a stale ju odkladam.
@tinulqa
@simsalabim
dcéra si tým prešla držala teda diétu nie úplne prísnu ale čo i len malý stres tak sme leteli na urgent čo mala silné záchvaty a v lete ju operovali a chvalabohu už je dobre aj teraz cez Vianoce sa nemusela obmedzovať pri večeri, čiže ja každému odporúčam ísť čo najskôr na operáciu prešli sme si tým pri dcére a bolo to vždy náročné pre dcéru hlavne, keďže to boli bolesti pri ktorých sa chcela pod zem zahrabať od bolesti, odporúčam nečakať
@janka_lolo len ja nemam ziadne tazkosti. Kamen zisteny nahodou, pred cca 8 ? rokmi. Preto sa do toho nehrniem, lebo mi nic nie je. Kazdy rok ho idem na sono skontrolovat - ano, je stale tam, ano, rastie, ano, treba zlcnik vybrat. Uz som mala termin operacie - v zime 2019. Ochorela som a termin zrusila ( operaciu nechcem v lete). No a potom zacal ten cirkus s covidom…. Tak hadam o rok sa znovu odhodlam.
@janka_lolo a bolel ju aj žalúdok mbe strašne žalúdok boli začne pichať pod rebrom q konci to žalúdkom preto neviem ci je to zlcnik alebo mam aj zlu krv crp zvýšené aj leukocity
@tinulqa áno bolieval mysleli sme si prvýkrát, že to je práve žalúdok ale bol to žlčník a tak ako vždy jej bolo tak zle, že vracala aj z vody tak šla na urgent, ale dobrý je aj žlčnikový čaj aj ten jej vedel pomôcť
@simsalabim dcéra práveže šla v lete a nemenila by, keďže mala určité plány tak sa bála, žeby jej to nevyšlo keby ide na jeseň ale to sa zrušilo a termín operácie dostala v lete na začiatku júla a poviem ti to takto, 3 dni v nemocnici, v soboru keď ju pustili domov to prespala aj v nedeľu, keďže v nemocnici sa nevyspala, 1,5 týždňa diétu po operácií dodržiavala, 2 týždne po operácií začal doma zhon čiže neriešila stravu, 3 týždne od operácie ženil sa najstarší syn to už dcéra ani nevedela, že jej niečo bola, alkohol, strava bez obmedzení bláznili sa tam s najmladším synom bez obmedzení, 4 týždeň bola na tábore kam chodí ako vedúca a 5 týždeň sme odchádzali na dovolenku na dva týždne a v jedle sa neobmedzovala, aj more, tobogany, zábavný park bez obmedzení akoby jej nič nebolo,
Ja som bola v 2019 na prelome jeseň/zima ťažkosti som nemala žiadne tiež, kameň náhodne zistený a keď to porovnám s dcérou tak ta rekonvalescencia bola v tom čase oveľa pomalšia ako pri dcére cez leto
@janka_lolo ja myslim, ze vasa dlzka rekonvalescencie bola skor ovplyvnena vekom ako rocnym obdobim 😉 Ja som v lete velmi vytazena, pracovne, potom dovolenky, tu v BA hrozne horucavy, navyse kazdu volnu chvilu chodim plavat, na zahrade vela bobuloviteho ovocia (drobne zrniecka)… proste leto z viacerych dovodov nie. Mne osobne sa najviac hodi december-februar - ale toto su iba moje preferencie, inym sa hodi iny termin 😉.
@simsalabim jasné, áno môže to byť aj vekom ale ako nemala som problémy, žeby sa to nechcelo hojiť alebo tak ale ako aj stravu som myslím viac dodržiavala ako ona a áno dcéra je tiež taký letný tvor s tým, že ona miluje okrem vody aj hory a ovocie máme doma maliny, ríbezle, jahody a to decká milujú keďže je to domáce, my žijeme síce na strednom Slovensku ale tie horúčavy sú aj tu a samozrejme každý to má inak, dcéra chcela ísť do zahraničia v jeseni, čo padlo ale tak bola spokojná, že operáciu má za sebou už ale tiež sa bála, že nebude sa môcť baviť na synovej svadbe, na ňu to doľahlo deň pred operáciou celý večer doma od ľútosti preplakala, že ona chce si užiť jeho svadbu ako sa patrí a podobne, odhodlaná bola ešte zdrhnúť priamo z operačky im ale vedeli koho na ňu poslať tak bolo dobre, a nakoniec všetko dopadlo tak ako malo 🙂
@janka_lolo tak super no uvidím ako dlho vydržím potom sa možno odhodlam
@tinulqa same nevylezu a moze boliet aj zaludok.