Môže antigénový test zachytiť chrípku?

monikasel
23. feb 2022

Dobrý deň, je možné že antigenovy test zachytí aj niečo iné okrem covidu? Ďakujem

sono2
23. feb 2022

Jasne. Skôr iné ako chrípku, kamarátka mala brušnu niečo. Skôr myslím že to bude v tomto období fakt covid.
Objednaj sa na pcr. Taky je vždy postup

tinagy
23. feb 2022

@monikasel Určite áno. Niektoré testy teda. Ja som jeden domáci teda z lekárne za 4€ mala pozitívny následne 2-3 na odberovom mieste negatívne. Oni sami mi povedali, že niektoré nezachytia iba covid a tak aj bolo. Na druhý deň som bola u dr a naozaj to covid nebol.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matkahelka
23. feb 2022

@monikasel neviem, ci chripku, ale falosne pozitivny moze byt. moja dcera mala 6 spoluziakov s pozitiv antigenom a pcr nebol pozitiv nikto. minuly tyzden detto kolegynina dcera, 2 antigeny pozitivne, pcr negativ.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
23. feb 2022

@lubka261 no svagor mal 5 testov negativnych, vratane 1 na urgente, az PCR pozitivny, to este bol delta variant. Vyse 3 tyzdnov teploty, zmeny na plucach, atd...
Nam AG testy, tie skolske, nezachytili nikdy nic, ostali negativne aj pri inej viroze, co mali deti v novembri, az teraz a to bez priznakov.
Tak mozno koronavirusy ine zachytit moze, ale chripkovy virus patri do inej celade virusov, to sa na koronavirus vobec nepodoba, to si myslim, ze ludia si kazdu virozu zamienaju s chripkou, aj po vyse 2 rokoch pandemie...🤔

nevenka
23. feb 2022

@matkahelka lenze zavisi aj od toho, ako ten odber urobia, detom troska posmatraju v hrdielku castokrat...syna vytreli v nose, v hrdle, riadne...no ale nemal priznaky, takze idem mu robit prptilatkovy test pre zaujimavost. Lebo ani nikto z nas to nechytil, co je mi zahada. Ale pravda je, ze ako jediny nosi v skole v kuse respirator. Tak ja uz neviem, ako je toto vsetko mozne...

kluska
23. feb 2022

neviem ako antigenovy, ale PCR nevie rozlisit chripku od korony, takze ani antigen podla mna. Inak casto PCr vykazuje falosnu pozitivitu a vobec nemal by sa uzivat na diagnosticke ucely, to tvrdil priamo vyrobca. Aj u nas bol Cekan, ktory chcel vynajst test co rozlisi koronu od chripky, ale zalahla zem po tom. Inac ako si vysvetlite to, ze ked je kovid, chripka zmizla? ;) Naozaj zmizla alebo len min polovica covid pripadov boli vlastne pripady chripky? Kde sa podeli chripkove epidemie, zatvaranie urcitych skol kvoli chripke? Apropo uz ked ideme na temu testov, tak preco sa nerobia testy na protilatky a preco sa nezistuje co robia tie protilatky v tele ludi po niekolkych mesiacoch? Napr kazde 3 mesiace preco sa to nezistuje? Lebo viem, ze niektori ludia si davali robit a mali aj po pol roku-roku vysoke cisla. Nebolo pred koronou take myslenie, ze kto sa nakazi napr kiahnami, ma potom celozivotnu imunitu? (okrem par pripadoch)

matkahelka
23. feb 2022

@nevenka to uz nie su male deti, ale pubertiaci. dcerini spoluziaci boli na roznych odberovych miestach, dokonca v 2 roznych mestach. neverim, ze kazdemu zo 6 deti by urobili blbo vyter.

hefo
23. feb 2022

@kluska To o tom PCR teste je nezmysel, pravdepodobne to pochádza z toho, že niekto nevie čítať a nepochopil tento oznam amerického CDC: https://www.cdc.gov/csels/dls/locs/2021/07-21-2...

Ktorý ale nič také nepíše, píše sa tam, že odporúčajú laboratóriám prejsť na také typy PCR testov, ktoré vedia detekovať covid a chrípku v jednom teste a rozlíšiť jedno od druhého (predtým by musel byť jeden test na covid a druhý na chrípku). Tu a všelikde inde je to vysvetlené: https://fullfact.org/health/CDC-PCR-Tests-trial...

majamat
23. feb 2022

moze, AG test ukazuje pozitivitu nukleokapsidov, ktore sa nachadzaju v obale koronavirusu, ine adenovirusy ho mozu mat podobny a moze ho Ag test azchytit.

no treba si aj uvedomit, ze hlavne teraz pri Omikrone sa stava, ze jeden z testov vychadza negativne. dokonca azna 2-3 pokus vyjde PCR pozitivne. cize je pozitivita ci negativita kovidu neista.

tu je dolezite do diagnostiky vlozit toho via,c ako len jeden, ci 2 testy. je dobre pcr zopakovat, ak vychadza negativny. dolezite je, posudit priznaky a prebeh. hoci jepodobny s inymi infekciami, mozu tam ybt odlisnosti, druha vec je, druhy tyzden skontrolovat protilatky. zial na to sa kasle. v tomto obdobi by mali zacat vyskakovat IgM. a neviem ci neikde vysetruju aj IgA.

a dolezita info je, ci bol dotycny v kotakte s pozit.

pininka1
23. feb 2022

Ja som mala silnu chripku, syn mal covid a test mi nic neukazal, a testovala som sa viackrat kedze som si ozaj myslela ze mam covid.

annm81
23. feb 2022

@kluska Nešír láskavo HOAXY. PCR corona test nereaguje na chripku ani náhodou.

monikasel
autor
23. feb 2022

@sono2 na PCR som objednaná zajtra..to som fakt zvedava aký bude výsledok.. pýtam sa hlavne preto lebo kolegyňa mala pozitivny antigen a následne PCR negatívny...

monikasel
autor
23. feb 2022

@majamat kontakt z pozitívnym človekom bol...

monikasel
autor
23. feb 2022

@matkahelka uvidíme sama som zvedavá..je otázne ci aj pri chrípke to ukazuje tak silno....

sono2
23. feb 2022

@monikasel kľudne môže. Aj máš príznaky?

sono2
23. feb 2022

@monikasel áno kamarátky dcéra mala koľajnice a následne negatívny pcr potom opäť testovali kvôli škole a stále pozitívna ale pcr opäť negatívny tak mohla ísť do školy.

monikasel
autor
23. feb 2022

@sono2 bolest nôh,rúk, trocha nádcha...celkovo unavenost

elizabet173
23. feb 2022

@kluska píšeš nezmysly

sono2
23. feb 2022

@monikasel no, kľudne môžeš mať. Pripadne daj vedieť zo zaujímavosti.
Si očko? Taktiež zo zaujímavosti

gabika128
23. feb 2022

@monikasel v pribalovom letáku ku testu bolo vypísaných veľmi veľa variantov rôznych vírusov, ktoré daný test nezachytava, vrátane vírusov chrípky. 🤷‍♀️ môj muž bol pozitívny (domáci test) keď ho začalo škriabať v hrdle a bol pozitívny ešte dlho. Ja som bola pozitívna až po 5 dňoch, keď ma už ani hrdlo nešteklilo a deti boli pozitívne až keď už boli fit a prešli teploty. Kebyže neviem,že mal muž v práci covid, tak sa my dospelí ani netestujeme a deti by pri teplotách vyšli negatívne , čiže by som to nechala iba ako nejakú virozu.

jankapepe
23. feb 2022

@monikasel my sme doma zo srandy testovali citrón, dieťa malo info od spolužiakov ze bude pozitívny 🙂 na dvoch testoch z dvoch bol citrón pozitívny na covid 😁

majamat
23. feb 2022

@jankapepe 😀 no asi schytal covid 🙂

kluska
23. feb 2022

@hefo CDC nie je boh, staci si overit kto vsetko ich financne podporuje.. Vzdy su 2 strany, jedna tvrdi to co ty a druha to vyvracia. Keby nebolo pozitivnych testov, nebolo by ani pandemie. Pozatym normalne nikdy sa diagnoza nestanovuje len na zaklade nejakeho testu. Musia sa este spravit aj ine vysetrenia.

kluska
23. feb 2022

@annm81 :D ok ako myslis

kluska
23. feb 2022

@jankapepe to nie je nic nove, dokonca uz na zaciatku akoze pandemie jeden africky prezident robil testy PCR a robil test na ovoci, na zviaratu a vysledky vysli pozitivne.

annm81
23. feb 2022

@kluska CDC je vo svojej oblasti globálne tak veľká autorita, že ju za boha v odbore kľudne označiť môžme. Ale hej, ak sú pre niekoho autority písalkovia zo Zem a Vek, tak to je úplne iná liga odbornosti - napr. taká, kde pokvapkanie testu citrónom alebo pepsi považujú za dôkaz ako je test nepoužiteľný.

zuzubb007
23. feb 2022

Neviem spolahlivost ale teda my sme mali vsetci 4ria rovnake priznaky vsetky domace testy vysli pozitovne, a PCR 3ja pozitivne pricom syn negativne PCR ale 3 domace testy mu vysli s mega ciarkou, nakoniec vyhodnotenie ze PCR bol asi zle spraveny a detska potvrdila, ze urcite je prekonany

hefo
23. feb 2022

@kluska Pokiaľ to berieme takto, tak aj v otázke plochosti či guľatosti zeme sú dve strany, predsa však by som jednu bral vážnejšie ako druhú.