Motanie hlavy, nevoľnosť a pocit na odpadnutie

ria287
20. júl 2023

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či si niekto neprešiel niečím podobným. Každý deň mávam motanie hlavy, ku ktorému sa pripája nevolnost, návaly tepla a mám pocit, že odpadnem. Netrvá to dlho, väčšinou do pol hodiny to odznie. Niektoré dni to mávam viac krát, niekedy sa s motanim hlavy už zobudím a niekedy vôbec. Tehotná niesom. Pred niekolkými mesiacmi som taktiež mala pocit že mám niečo v krku, ako hrčku ale to už je v poriadku (neviem či to s tým súvisí).Keď som s tým bola u lekára, jediná vec čo mi povedal nech užívam magnézium. Zažili ste niečo podobné? Ak áno ako ste to riešili? Lebo ja uz začínam byt z toho zúfalá a v hlave ma napadli rôzne scenáre. Za všetky odpovede dopredu ďakujem.

patrissaa
20. júl 2023

@ria287 A nemáte nízky tlak?

kathy7337
20. júl 2023

tiež mi to pripadá na kombináciu nízkeho tlaku a anémie (lebo obe mám aj ja). a pomáha magnezium 2x denne + železo + vitamin C a veľa piť- a nezabúdať opakovať to každý deň

anabel2341
20. júl 2023

@ria287 máš ss

ria287
autor
20. júl 2023

@patrissaa práveže keď som merala tak v poriadku

anonymnasnazilka
20. júl 2023

@kathy7337 mozem sa opytat, ake magnezium? lebo bezne magnezium znizuje tlak.. raz som si dala magnezko kvoli niecomu inemu a teda hned sa mi zacala hlava tocit..

ria287
autor
20. júl 2023

@anonymnasnazilka lekár odporučil magnerot, aj kvôli tomu ze som mala zvýšený tep keď mi merali, ale aj ekg všetko v poriadku

anonymnasnazilka
20. júl 2023

@ria287 dakujem za tip 🙂

kathy7337
20. júl 2023

@anonymnasnazilka ano, magnezium vraj ozaj znizuje tlak. po vsetkych tabletkach mi bolo este horsie. tak mam práškové magnezium (MarineMag+ drink z Gymbeam) . na deň je 1 odmerka, ja si ju rozkladam na 2 davky. jednu po ranajkach a druhu pred spaním (ak si vecer nedam, tak mi zas trpnu prsty na rukach)
https://gymbeam.sk/marine-mag-drink-gymbeam.htm...

ria287
autor
20. júl 2023

@kathy7337 áno tiež som o tom počula, ďakujem pekne za tip určite vyskúšam 🙂

kathy7337
20. júl 2023

@ria287 1 pikslu mam v praci, 1 domu, aby som si v ani jeden den nezabudla dat. navyse je to ochutene. fakt to super chutí aj voni. sladene iba steviou

anonymnasnazilka
20. júl 2023

@kathy7337 dakujem 🙂

nikaeli
20. júl 2023

mávam takéto stavy -> tetánia

olivia_c
20. júl 2023

@ria287 ja som toto mala asi mesiac, preslo to az k uzkosti, busenie srdca, tras noh, zhorsene dychanie, pocit na odpadnutie, tocenie hlavy - potvrdena tetania zatial. Zlepsilo sa mi to uzivanim magne b6 2x denne, teraz som presla uz len na 1 pred spanim. Zatial je to Ok, uvolnit sa, cvicit, plavat, tesit sa zo zivota + navstevy psychologicky.

orta
20. júl 2023

toto moze byt aj tetania, ale kamaratka mala podobne prejavy aj pri borelioze, lebo teda kazda tato veci sa u ludi moze rozne prejavovat, kazdy organizmus je iny. Bolo by dobre dat sa vysetrit.

patrissaa
21. júl 2023

@kathy7337 Áno mne na vyšetrení vo VUSCH nemocnici vyslovene zakázali brať magnézium na nízky tlak..lebo to znižuje ešte viac

adriana1738
21. júl 2023

@nikaeli zdravím, ake mate priznaky?