Ahojte , stretli ste sa už s touto baktériou? Objednala som si krém zo slimačieho sekrétu značky Mizon zo stránky notino. V septembri sa mi začali robiť nejaké vyrážky ktoré vyzerali ako ekzém , potom som si myslela že je to perioralna dermatitída , dala som si na to párkrát kortikoidnú masť ktorá mi pomohla do rána všetko stiahla , pleť pekná a o štyri dni zase vysypana. V tomto začarovanom kruhu som bola asi 4 mesiace až som si povedala že musím ísť ku kožnému. Tam mi zistili zo steru nález moraxella osloensis, stretli ste sa už s týmto niekto? Čítala som si o tom a našla som, že táto baktéria žije v symbióze s jedným druhom hlístovcov a následne vyhľadáva tela slimákov a tie zabíja aby sa larvy mali čím živiť. Tento krém som začala používať presne v období keď sa mi to začalo robiť . :(
@janulka257 očividne musel byť inak mi to nejde do hlavy nikdy to nemala takéto nezvyčajné problémy :(
@sofi_fabova možno napísať na hygienu alebo niečo... neviem.. a dá sa to dobre preliečiť?
@janulka257 už som písala všade kde sa dá , asi bude najlepšie zájsť niekam na konzultáciu kde sa tomu venujú lebo ani lekári mi nevedeli povedať nestretli sa s tým ešte . Normálne mám už strach si čokoľvek dať na tvár momentálne mám Eryfluid a pôjdem si asi pre celkové ATB snáď mi to pomôže . Ale na internete som o tom čítala dosť hrozivé info , kde ľudia dostali z toho endokarditídu, meningitídu a podobne tak som vyplasena dosť :(
@sofi_fabova fu... no dúfam že nič také ti nehrozí a že všetko dobre dopadne ❤️ držím palce ❤️❤️ Verím
@sofi_fabova dat niekde do labaku na rozbor ten krem sa neda?....veterinarny ustav, soi-ka....ked uz nic ine aspon zistit kde je pravda...ci je pricinou ten krem
ahoj, s ničím podobným som sa nestretla... to vyzerá, že krém bol kontaminovaný tou baktériou :O