Mononukleóza u dospelých

20. nov 2022

Ahojte, prekonali ste mononukleozu v dospelosti? Cca 40r. Zvladli ste ju doma? Ako ste sa liecili? Dakujem. Zvysena teplota, bolest hrdla-z toho kasel, bolest tela zatial😞

zuzahajdulka
20. nov 2022

Ja v 23 rokoch. Neviem, ci z hladiska veku ti budu informacie relevantne. Musela som do nemocnice, kedze sa zistila neskoro a tym som sa dost dorazila. Pocas mononukleozy a aj v rekonvalescencii po nej totiz treba vyrazne fyzicke setrenie, no ja som bola v obdobi trojfazovych treningov. Hrdlo som liecila kloktanim nejakej silnej dezinfekcie, nazov si nepamatam, v nemocnici na mna zapinali parkrat denne tu modru dezinfekcnu lampu. Antibiotik mi dali asi trojo, ale tiez si nazov nepamatam. Doma asi tri mesiace pecenova dieta - len varene na vode, ziadne koreniny, ziadne polotovary a ako hepatoprotektivum med a tvaroh. Ostali mi nasledky - hypotyreoza a okamzite trvale zhorsenie zraku, doslova v priebehu mesiaca. Moju kamaratku, tiez vtedy vrcholovu sportovkynu neskoro diagnostikovana mononukleoza tiez dost poznacila, nabehlo jej zopar trvalych diagnoz. Odporucam ti naozaj prisne dodrziavat odporucenia dieteticke aj pokojove, nech z toho vyjdes bez nasledkov.

beata_k
20. nov 2022

Mala som asi 22. Brala som dvoje atb, kym mi vzali krv a zistli co mi vlastne je. Bolo mi povedane, ze som ju prekonala. Nic s tym uz nerobili, ani dietu som nedrzala. Takze som ju v podstate zvladla doma a ani som o tom nevedela. Drzim prst 💪

sonoio
26. nov 2022

@zuzahajdulka na mononukleoza sa nepodavaju atb...!

essinna1
28. nov 2022

Ahoj aj mne zistili mononukleózu , mám ísť na infekčné . Ako so na tom