Bol už niekto na týchto protilatkach aj keď mal ľahký priebeh covidu pri zníženej imunite a nadváhe?
@xiaomi_ Ja som teraz pracovala ako dobrovolnicka cez sviatky a tiez viem, ze nejakych pacientov museli odmietnut. Su na to pravidla. Zial nejakeho pacienta museli odmietnut, lebo dosiel a mal saturaciu 65 - rovno ho brali na intenzivku. Do 7-10 dni by sa mali podat. Zalezi kedy a v akom case teta dosla. Ci mala indikaciu na podanie. To ja neviem.
@xiaomi_ Toto su indikacie, astma nie je indikaciou: Pacienti s ochorením COVID-19, ktorí majú vysoké riziko ťažkého priebehu ochorenia:
i. pacienti starší ako 65 rokov,
ii. pacienti s obezitou a BMI viac ako 35,
iii. pacienti s renálnym zlyhaním (CKD G3 – G5) vrátane pacientov na hemodialýze a vrátane pacientov s nefrotickým syndrómom,
iv. pacienti s chronickým ochorením pečene v štádiu cirhózy alebo pokročilej fibrózy a prejavmi hepatálnej insuficiencie,
v. pacienti s chronickým srdcovocievnym ochorením v štádiu srdcového zlyhávania alebo s významnou kardiálnou dekompenzáciou v minulosti.
vi. pacienti s artériovou hypertenziou v štádiu pokročilých orgánových komplikácií,
vii. pacienti s chronickým ochorením pľúc s chronickou respiračnou insuficienciou a s exacerbáciami vyžadujúcimi hospitalizáciu v minulosti,
viii. pacienti s cukrovkou 1. alebo 2. typu s pokročilými chronickými komplikáciami,
ix. pacienti s ťažkou formou Parkinsonovej choroby a inými neurologickými ochoreniami s rizikom respiračného zlyhania pri ochorení COVID-19,
x. imunokompromitovaní pacienti so závažnou poruchou imunity na základe rozhodnutia lekára. Medzi pacientov s rôznymi druhmi klinicky významných porúch imunitných mechanizmov patria napr. pacienti s Downovým syndrómom a obezitou alebo inou vrodenou chybou asociovanou s Downovým syndrómom, pacienti na aktívnej hematoonkologickej liečbe a po orgánových transplantáciách, alebo po transplantáciách krvotvorných buniek, pacienti so zle kontrolovanou infekciou HIV alebo na imunosupresívnej liečbe.
Títo pacienti sú tiež kandidátmi na podanie K/I v prípade potvrdenia ochorenia COVID-19.
@luciaone ťažko povedať... bolo mu zle ako psovi, ale nevie z čoho presne. Či z liekov, ktoré berie už pol roka, či z tej infuzky, či z tých antivirotik,či z covidu. Mal dve noci teplotu cca 38, 2 a stratil čuch a chuť. Všetko mu vybavila obvodná lekárka, to bolo ešte v čase, keď sa o tejto liečbe len suskalo.
Neváhaj ani minútu.ide o čas.Neurob ďalšiu chybu ( po nezaockovani sá) a dakuj tomu.kto ti to vybavil .Že momentálne máš ľahké príznaky neznamená.ze sa to nemôže zhoršiť.Cim neskôr dostaneš protilátky tým viac dáš šancu covidu.Nebud hlúpa a bež tam
moja kamoska bola monolokalne protilatky a choroba sa jej uz viac nerozbehla. sice mala este par dni priznaky po podani a nebola ze hned fit ale zacala sa rychlo aj zotavovat. myslim ze nemala ani tak dlho priznaky ako ja alebo jej manzel.
Ked som mala covid tak som sa pytala komoskinej mamy ze ak uz mam 5 dni za sebou a nestupnuje sa to ale uz ustupuje ci uz mozem byt kludna tak povedala ze zvycajne ano ale mali hospitalizacie kedy sa zdravotny stav zhorsil rapidne az na 10 den.
Je prisne specifikovane, kto ma na tuto liecbu narok. Dava sa na pociatku ochorenia, kedy este nie je zrejme, aky priebeh ochorenie by malo. Len sa predpoklada, ze by mohlo mat komplikovany priebeh vzhladom na vek a zdravotny stav choreho. Neskor, ked sa ochorenie rozvinie, sa uz liecba nepodava.