Mokvajúca rana

16. mar 2024

Dobrý deň, syn dnes spadol a spôsobil si asi 2 cm ranu. Príliš to nekrvacalo, tak som to len vydezinfikovala a samozrejme prekryla leukoplastom. No teraz to vyzerá tak, že to trocha hnisa. Išli by ste s tým rovno na pohotovosť alebo v pondelok k detskej?

oslo1
16. mar 2024

V pondelok k detskej.
Umyt mydlovou vodou, ziadana dezinfekcia. Oplachnut cisou vodou, dobre ususit. Prelepit leukoplastom.

pribinak
16. mar 2024

Daj foto

autor
16. mar 2024

@oslo1 ďakujem to som plánovala, len som nechcela nič podceniť preto radšej tejto píšem

autor
16. mar 2024

@pribinak syn akurát spi, môžem to ráno odfotiť, als neviennci to bude dobee vyzerať na fotke

pribinak
16. mar 2024

Nechaj tak. Ako ak si to vyčistila a vydezinfikovala, tak nemyslím že to hnisa. Skôr by som zajtra kúpila taký vzdušný leukoplast aby tá ranka dýchala

autor
16. mar 2024

@pribinak vďaka

deedol
16. mar 2024

na noc by som to nelepila, ak netecie krv. podla mna to nie je hnis, niekedy sa spravi taka zlta vrstva, ked sa rana nevie dobre zachrastit. ale daj zajtra foto. (laik)

martinmmartin
17. mar 2024

to chce vyluftovat. Ked to na furt zalepene nedokaze sa to vysusit a mokva to. Na noc to odlep

kacena20
17. mar 2024

kup alfasilver v lekárni, podľa mňa zbytočne ísť k dr.

eternity24
17. mar 2024

Skus to nechať trochu na vzduchu. Napr na noc, alebo keď syn pozerá rozprávku, daj leukoplast dole.

patus_2
17. mar 2024

Tak skoro by to nezahnisalo. Len to mokvá, kým sa rana nezasuší a neurobí sa chrasta. Vydenzifikuj a nechaj voľné vetrať, prelep iba v znečistenom prostredí. Do pondelka sa to už začne hojiť.

dadka1997
17. mar 2024

Netreba s tym nikde chodit, mne tolko kolien mokvalo, keď som padla... repik a močiť v repiku, oblievať repikom a pokym sa dá, nechať na vzduchu vetrať

viestta
17. mar 2024

Chd do lekarne, kup naplaste na mokvajuce rany, maju ich viacero druhov a prelepuj s tym