Moja preventívna prehliadka s ročným dieťaťom

10. máj 2022

Prisla mi pozvanka na preventivnu prehliadku k vseobecnemu lekarovi. Mam rocne dieta. Najprv sa tam ide na odber krvi. A ked su vysledky tak sa ide na preventivku. Mozem ist s dietatom? Ako to riesite mamicky, ktorych manzel bude v praci? Nie nenecham rocne dieta ani kamoske, susede atd.

diamond007
10. máj 2022

Môžeš a nemusíš ísť.
Samozrejme že môžeš ísť s dieťaťom

romanapb
10. máj 2022

Ja dávam dieťa babke ,ale videla som viackrát u všeobecnej aj gynekologa, že chodili aj s dieťaťom a v pohode 🙂

matmak
10. máj 2022

Nemám komu dcéry nechávať, tak chodia so mnou. Dnes idem s nimi ku gynekológovi, minule boli so mnou pri zubárke.

makova333
10. máj 2022

Ak si to manzel nemoze vybavit na chvilu volno, tak jedine zobrat dieta so sebou alebo presunut cas na vtedy, ked manzel moze. Tu nie je co špekulovať.

oslo1
10. máj 2022

Ja chodim so synom vsade. Uz so mnou absolvoval aj 2 hodinove trhanie zubu. Vtedy Mal okolo 10 mesiacov, tak on bol na prsniku a zubarka trhala.
Vyter z krcka maternice, odber krvi.
S uz nebohym manzelom sme absolvovali onkologicke prehliadky, hospicivu starostlivost a aj umrtie manzela.
Teraz som ho uz ako 3 rocneho brala po uradoch, nikto ani brvou nemohol. Sme v UK. Nemam Tu nikoho

nikpa
10. máj 2022

Ak ti dieťa v kľude usedi v karicke a po zobrati krvy ti nebýva zle tak podľa mňa v pohode. Nemôžu ti predsa vynadať, že si nemala kam dať dieťa. Napr. ja by som určite nemohla ísť lebo mne malý v karicke neusedi a hučal by tam 🤦 Ďalšia vec je, že mužovi môže tvoja lekárka orazit priepustku, že bol ako doprovod a doma môže strážiť dieťa. Má na to zo zákona nárok, takže netreba sa tváriť, že všetko je ozaj len na žene a všetko musíš zariadit len ty. Môj muž takto bol už doma viackrát s deťmi keď som bola u zubára alebo na gynde. Nikde mi nepovedali, že mu neorazia priepustku keď som povedala, že musel zostať doma s deťmi alebo si môže vybrať nadčasy, nadrobit si, no je veľa možností.

basska_b
10. máj 2022

Ja som bravala rocnu na fyzioterapiu, ale bolo to peklo, musela som s fyzioterapiou skoncit, lebo ona tam vsade vyliezala, capkala po zrkadle a mala som z nej nervy a na cvicenie sa nedalo sustredit.
Moj (uz byvaly) gynekolog ma na dverach vycapene ze zakaz vstupu s dietatom, povazujem to za dost neustretove, hlavne ked ide o gynekologa, kde naozaj zena napr. v 6nedeli potrebuje vysetrenie a vzdy musel aj otecko naklusat... ale mozno mali zle skusenosti, ze im tam deti chytali vybavenie... u zubara zas by deti neobsedeli... ale preventivku v pohode das. To bude rychlo a nerobia sa tam nejake ukony, kde by si nemohla byt pri dietati. Zavisi aj od toho, ci ti obsedi a tak. Niektore sestricky su velmi mile, ze ti deti zabavia... je to o ludoch.

guliver19
10. máj 2022

@matmak snad u zubarky😃😁

evica17
10. máj 2022

@matmak a ked ides na gyn s dietatom, tak caka v prezliekacej kabinke alebo ako ? Uz minule som uvazovala nad tym ze zpberiem.maleho so mnou, ale akosi neviem ako by som to vyriwsila. Kedze manzel si nemoze brat tolko volna.
A u zubara si to neviem.predstavit, to by maly krical asi alebo neobsedel, ale k vseobecnej by som vklude sla, na odbere krvi som bola s dietatom uz malym.

nykkushka
10. máj 2022

Asi som divná, ale ja osobne by som tak malé dieťa zbytočne nevystavovala chorobám pri čakaní u dr. Radšej by som ho dala starým rodičom, krstným rodičom alebo veľmi dobrej kamarátke. Tú hodinku, dve bez seba určite vydrzite.
A taktiež to beriem zo svojho (áno sebeckého) pohľadu), že keby som chorá, sedím hodinu, dve umreta s teplotou u dr, určite by mi nervózne, behajuce, umrnčane dieťa liezlo na nervy 😬.

ecko80
10. máj 2022

Ked muz nemoze zostat s dietatom/detmi doma, beriem ho/ich so sebou. Boli so mnou u ocneho, niekolkokrat u zubara, na hematologii... Nemam k dispozicii ziadne babky, tetky...

kiki68
10. máj 2022

U nas neni problem, ani na gynde ani u obvodaka. Hned aj beru taku mamicku.

kornelies
10. máj 2022

@oslo1 Hat off to you! Konecne citam slova silnej zeny. Vacsina tu nariekaju , stazuju sa a nedokazu si priznat, ze su nemozne. Teraz cakam sprsku urazok. 😆

matmak
10. máj 2022

@evica17 keď som čakala mladšiu, staršia vzdy sedela pri sestričke s knižkou v ruke (mala 9m-1,5r). Teraz boli so mnou v ambulancii keďže mi robila len sono cez brucho. Ale keby aj niečo iné, tak staršia je pri sestričke a mladšia pri nás v ambulancii.