Ahojte babulky rouhodla som sa,že vám opíšem môj deväť ročný boj a snáď to niekomu pomôže.,Mala som krásne vlasy po prvom tehotenstve sa niečo stalo a začali hrozne padať celé pramene,neprestalo to ani po roku,kožná stále tvrdila,že je to normálne a mám ešte dosť vlasov.. dávala mi alpicort a všetko možné,vlásky rástli jemné nové ale pri asi dvoch centimetroch vypadli.Znovu som otehotnela všetko sa upravilo vlasy som mala po druhom pôrode po lakte.Po roku od pôrodu znovu ten istý kolotoč,dala som ich ostrihať po ramená nič nepomohlo.Prišli tretie tehotenstvo znovu to isté počas tehotenstva všetko ok a po pôrode katastrofa a keďže ďalšie bábo sme neplánovali bolo to zúfalstvo.Najmenší drobec má už štyri roky,takže sa s tým trápim dlho.U kožnej som to vzdala,lebo tvrdenie pri 150tich vypadnutých vlasoch denne že je normálne-určite n eni,vyšetrili mi hormóny,štítnu žlazu,vitamíny... všetko ok,začala som chodiť k trichologičke ktorá mi zistila,že na korienkoch mám tukovo mazovú guličku a vlasy nedostávajú živiny,dala som kopec peňazí za drahé prípravky,ktoré síce korienky oživili,ale vlasy rástli ale aj padali.Codila som na laserový hrebeň do estetického centra aby mi neodumreli cibulky.Na nete našla asi pol roka dozadu oplachovú kúru-vývar žihľavy ,zmiešať so šťavou z citróna-trochu,trochu asi lyžičku jablčného octu a asi pol deci čierneho piva- po tomto mi vlasy rastú ako besné,som ako ježko.Ešte to však nebola úplná výhra-lebo mi padalo asi 30 -50 vlasov denne a ja som chcela zachrániť každý vlas.Ľutujem,že som to neurobila skôr ale pred mesiacom som kúpila od Vichy dercos ameniexil pre ženy ,baby vypadne mi 10 vlasov denne,sú pevné krásne,nemastia sa,mám už aj šampón,som šťastná ako blcha v kožuchu.Stále používam laserový hrebeň ten je super,pekne prekrví pokožku,ale to je iba doplnok,beriem vitamíny,ale dôležitý je ten oplach ten mi to začal zastavovať a od Vichy tá kúra neni to tak hrozne drahé a ja som si vymysela zlepšovák na jej používanie takže jedna fľaštička ,ktorá by mala vydržať jedno použitie ,mne vydrží tri .Vyskúšajte toto je skúsenosť ženy,ktorá bojovala s padaním vlasov skoro 9 rokov 🙂 😉
Reklama dobrá, súhlasím 🙂
@laurita285 neni reklama 🙂 nemám s niomi ani zmluvu a ani nič iné,iba som chcela maminkám napísať čo pomohlo mne,tiež som si od nich pýtala opakovane radu a skúšala čokoľvek čo by zabralo 🙂
farbis si vlasy na cierno? Ak ano, toto moze byt tvoj problem. Cierna farba obsahuje akusi zlozku,ktora hrozne skodi.
mne začali vlasy poriadne rásť, keď som začala poriadne jesť. ale ten laser hrebeň pozriem. 🙂
@cziriova Ako sa používa tá oplachová kúra? Po umytí vlasov normálnym šampónom? treba ešte potom vlasy umyť? Koľko toho vývaru zo žihľavy potrebujem, ako si ho pripravím?
Ďakujem
@zltalienka ja uvarím asi liter vody zalajem dva sáčky žihlavy,cez leto najlepšie čerstvá,nechám vychladnúť do studena,do toho trochu citrónovej šťavy,asi za lyžičku,toľko jablčného octu a pivo tmavé pri tmavých vlasoch ak sú bledé lepšie svetlé pivo asi 1dcl-obsahuje chmeľ čo je na vlasy super,po umytí šampónom posledné oplachovanie studenou vodou kým vlasy akoby trochu nezdrsnejú tým sa uzatvoria vlasové bunky a vlas je odolnejší,potom sa opláhne pripraveným roztokom ,zabalí do osušky na chvíľu a voľne bez česania nechať usušiť.Nečesať-vlasy sú po umytí najcitlivejšie a pri padaní by sa ešte viac uvoľnovali ,takže maximum prehrabať rukou-ja si dám čelenku nech ich nemám v očiach.Potom napíšte výsledky,určite neprestanú padať celkm hneď ale po dvoch ,troch použitiach by mali byť nejaké výslkedky.
@maria1989 ten môj je laserový hrebeň SAS,bála som sa kúpiť najlacnejší,lebo v rôznych článkoch písali,že niektoré sú podvod iba svietiaca hračka.. a tento bol jeden z tých ešte cenovo dostupných a mal dobré referencie ja som spokojná okrem toho že má laser,aj vibruje čím masíruje pokožku
@cziriova len ked si ich nebudem cesat tak sa mi chuchvalce porobia :/
@moonshine1 aspoň česať čo najmenej a nie mokré
Ahoj toto od toho vichy si si kupila sampon? dakujem
No pozerala som na anpulky stoja 38€ ty si ich
Kde kupila? A za kolko? Nemas nejaky link?
@janik123 to je ešte dobrá cena mňa vyšli 40E 18 ampuliek a viem že u nás v lekárni stoja cez 60E Dr Max,ale ja si ich nelejem na vlasy ako píšu,pekne si ampulku otvorím a vatovou štetôčkou nanášam medzi pramienka vlasov po celej hlave,tak mi to vydrží jedna na tri použitia 🙂
tak, v prvom rade, vlasy padaju kazdemu cloveku bez rozdielu... v druhom rade, nadmerne padanie vlasov ma u kazdeho inu pricinu, vacsinou je to hormonalna pricina, ale aj dedicna.. v tretom rade sa treba dat vysetrit u endokrinologa, aby urcil pricinu padania vlasov... inak je zbytocne kupovat drahe prostriedky a skusat vsetko mozne...
@cincila18 všetko čo píšete sedí a všetko som aj podstúpila a ikto nič nezistil,preto som to hneď aj písala,ani hormóny,ani endokrinológ,nikto ,nešlo to zastaviť,drahé vodičky,šampóny,trichológ,nikto až teraz pred pár mesiacmi sa to začalo zlepšovať a pomaly to prestáva,to že mi denne vypadne 10-20 vlasov je v poriadku ale nie denne 150
@gucciok85 to je možné,ale napríklad dávku som znížila už ampulky nepoužívam denne ale iba po umytí 2x do týždňa a vlasy nepadajú,časom možno bude stačiť iba šampón,no radšej budem do konca života používať po umytí vodičku a šampón ako by som mala zostať bez vlasov.Viem aké trápenie to bolo pre mňa ostrihať sa z vlasov po pás nakrátko a aj tak to nepomohlo,no nemohla som sa vtedy pozerať na tie chumáče vlasov všade okolo mňa a na to čo mi zostávalo na hlave.Vlasy sú predsa prejavom ženkosti a kto si týmto neprejde nevie o čom hovorím.Oni v podstate píšu robiť 6 týždňovú kúru a potom na jar a jeseň kedy vlasy padajú najviac,takže to sa dá vydržať.Ale netrvdím,že každej z nás to pomôže,mne toho tiež veľa nezabralo,tiež som skúšala všeličo a po dlhej dlhej dobe vidím výsledky
https://www.google.at/search?q=haarkur+ampullen...
Našla som. Za mňa toto top ale financne náročné rúra na dva týždne vyše sto euro
@cziriova Dakujem za presny navod na oplachovu kuru. Chcem sa spytat ake dva sacky zihlavy? Tej nazbieranej z leta? Lebo teraz zihlavu nenazbieram ... stacil by zihlavovy caj? A nesmrdia potom vlasy? Vobec si vlasy necesete? Ako casto treba s tym vlasy oplachovat? Lebo ja si napriklad umyvam vlasy 1x do tyzdna, takmer vobec sa mi nemastia, tak nemam potrebu castejsie ... a popravde som rada ze to stihnem pri mojich drobcoch.
@zltalienka mysela som sáčky 🙂 stačí aj raz do týždňa po umytí,vlásky nesmrdia,lebo pach z piva neutralizuje citrón s octom,vlasy si češem az celkom suché,dovtedy iba rozhrabem prstami a dám čelenku
@zltalienka sáčky kupovanej vo vreckách