Ahojte môj priateľ má hrozný zlozvyk obhryzanie nechtov. Neznasam to, snažila som sa mu nejako pomôcť istý čas som mu robila domácu manikúru co sa mu dosť páčilo, dávala som mu aj priesvitný lak ten s horkou chuťou proti obhryzaniu, to trochu pomohlo ale mňa to prestalo baviť sa takto o neho starať a bralo mi to dosť môjho času. Ma 26rokov, stále keď ma volnu chvíľku že pozeráme TV hneď si ich začne hrýzť pripadne trhať tie male kožičky okolo. Najhoršie že niekedy je schopný to robiť aj na návšteve už ako keby to robí podvedome, vtedy sa hrozne hanbím. Poraďte mi co by pomohlo
@buzz5 ja tak isto. Pomohli mi až akrylové nechty.
A aj tak si do nich vždy šprtám. Nerobím to, keď som nervózna, skôr keď sa nudím.
Manžel mi akurát minule hovoril, že vraj obhrýzaním nechtov trpia perfekcionisti a ľudia, čo neznášajú nudu.
Úplne to na mňa sedí.
Neznášam, keď musím len tak byť, že nemôžem nič robiť. Tak sa povedome "hrám" s nechtami.
@buzz5 mne sa strasne lamu a ked citim zalomenie,zacne sa mi to zachytavat,koniec. ked mam noznicky,tak striham,ked nie,musim si pomoct 🙃
nic. to je v nom, musi sa sam zatat. vsetko je v hlave, psychika. ja si od detstva hryziem nechty a vadil mi kazdy zaderik, kazde nalomenie... preto uz 10 rokov chodim na gelove nechty a mam pokoj 🙂