Mohla som prechladnúť z obkladu?

12. aug 2022

Dobrý večer, mám zapal v nohe a doktor mi kázal dávať si studené obklady, kupila som si taky ten gélový obklad a dala do chladničky, večer som to mala na tej nohe a dnes soplim a som prechladnuta, môže to byť z toho ? Bojím sa aby som nemala c..d

savanna
12. aug 2022

Nie, je uz dokazane, ze z chladu sa neda ochoriet. Chorobu sposobuju bakterie a virusy. Niekde si sa niecim nakazila a s obkladom to nema nic spolocne.

saska85
12. aug 2022

@savanna somarina , ukazte. zdroj

luliu
12. aug 2022

Z obkladu na nohe si nemohla ochorieť

viestta
12. aug 2022

@saska85 áno, je to pravda. Prechladnutí v zmysle, že začnú sople, biet hrdlo nemôžeš. Toto všetko spôsobujú vírusy alebo baktérie. Tak ako nie je prievan, len zhoršenie chronického zápalu čohokoľvek. Podchladenie organizmu áno, ale to je už iná kapitola.

euka210
12. aug 2022

Z toho urcite nie.

isis234
13. aug 2022

ja studené, z chladničky nemôžem nič,, ani jesť, ani obklady,, Môžete robiť studený obklad i tak, že malý uterák namočíte do studenej vody, vyžmýkate a stočíte ho, ...tak priložíte na nohu a ešte na to suchý uterák.. Vlažný repíkový čaj aj kamilkový by som pila,,poprípade i obklady z repíka dala na nohu raz za deň

zuzinabila
13. aug 2022

@savanna trochu to mate dopletene.prechladnutie organizmu moze sposobit prechodne znizenie imunity a nasledne virusy a bakterie maju volny priechod a sposobia chorobu..takze prechladnutie v zmysle ze vymrznem moze viest k chorobe..neverim,ze to nema kazdy z nas na vlastnom organizme odskusane

zuzinabila
13. aug 2022

@viestta ale tym ze clovek premrzne,znizi sa mu imunita a nasledne virusy a bakterie mozu spôsobiť chorobu.neverim,ze ste to aj sama neprezili na vlastnej kozi

autor
13. aug 2022

Ďakujem vám, mam pozitívny test ,takže obklad to nespôsobil