Ahojte. Poslednú dobu sa mi začali robiť takéto modriny, to že mi praskajú žily, to už trvá dlho a väčšinou bývajú na lýtkach. Ale poslednú dobu sa mi takto tvoria modriny, na stehnách kolenách, už aj na pleciach predlakti a mala som aj na bruchu. Najprv sú modré fialové potom sú žlté zelené a potom hnedee.. Niekedy bolia a niekedy nie, niekedy sú hrckovite niekedy sú bez hrciek... Minulý týždeň som bola na krv robili mi diferenciál krvi krvný obraz.. Zistili mi len priebeh ako u alergika.. A mala som nízky počet lymfocytov a to mi lekár odôvodnil, že mám málo bielkovin, neviem z čoho to usúdil. Brali mi krv aj na alergie ako je histamin, celiakia, BKM,a pod.
Ahoj, síce sa mi robia modriny menej ako tebe, no tiež stále. Krv nič neukázala, lekár mi kázal len 3 krát denne užívať Ascorutin a snažím sa jesť často pohánku a používam vločky z nej i pri zahusťovaní polievok, na raňajky...
@dadulamamula áno, Ascorutin je správne. Modriny sa robia väčšinou pri nedostatku vitamínu C alebo pri podvyzive - celkovo nezdravej strave. Ale môže to byť komplexnejší výživový problém. Ak ti krvný obraz vyjde v poriadku, treba si urobiť analýzu vlasov, aby ti zistili, ktoré vitamíny a minerály ti chýbajú a zostaviť výživový plán. Vygugli si analýzu vlasov, vlasy pošleš poštou a oni ti mailom pošlú výsledky a výživový plán. Robia dodatočne aj konzultácie ak treba. Po pár mesiacoch sa to upraví.
Ak si bola na krv a nič nezistili tak len potom vitamín C treba zvýšiť a odporúčam aj jesť pohánku na spevňuje cievy
nie si ockovana proti kovidu?
@falbala132 nie niesom
ja som podobne mala ked som brala HAK tento rok. Krvne zrazeniny. Musela som prestat.
Mne sa tiez lahko spravia modriny, ale nie same od seba.. Trosku sa buchem a mam modriny ako ty. Muz sa smeje ze nikdy nebudem nat infarkt 😉 ze nemam hustú krv. Ale krv a vsetko mam ukážkové.
@dadulamamula tiež odporúčam návštevu na hematológii. nemusíš byť vystrašená vopred, možno ide naozaj iba o nedostatok C-čka. ja som mávala modriny roky rokúce (ako píšeš, bez toho, aby som sa udrela). napokon som šla na hematológiu z iného dôvodu (dlhodobo sa mi striedavo zahmlieval zrak a mozog aj očné boli v poriadku), napokon mi zistili hematologickú poruchu, na ktorú beriem už 3 roky lieky. modriny sa mi výrazne obmedzili. už mávam takéto "obdobia" ojedinele, pričom kedysi som chodila, akoby ma stále niekto bil... ešte sa ťa opýtam trošku inak, než
@falbala132 a to nie, či si očkovaná proti covidu, ale či si covid náhodou neprekonala? po prekonaní totiž hrozia tie zrazeniny a iné krvné poruchy omnoho častejšie, než si kto myslí.
@anickaaa6aaa tak....či máš naozaj ukážkovú krv, by posúdili na oddelení hematológie. pozri môj vyšší príspevok. modriny celý život a napokon mám predpoklady k zvýšenej zrážanlivosti krvi a k tvorbe trombov (dedičné asi - mama tým trpí po celý život, aj embóliu kedysi prekonala) :(
@panelacikova tak na hematologii som nebola a je pravda, ze tam najdu vsetko ale nebol dovod aby som taketo vyšetrenia absolvovala pokial nemam zdravotné problémy. A behat po lekaroch z vlastnej iniciatívy... Veru nie.
@falbala132 Čakala som, ktorá kedy vytiahne očkovanie proti kovidu a predpovedá jej úhyn... zánik a úmrtie. 🤣🤣 A potom začne vyťahovať z rukáva príhody zo svojho blízkeho okolia, ako všetci pomreli na očkovanie a mali pritom takéto isté modriny.😁🤣
@stanulienkat hi hi hi 👍🙄
@anickaaa6aaa tak to je už tvoja vec a tvoj problém... ja osobne som napríklad presvedčená (a nasvedčovali tomu aj výsledky a aj stav po liečbe, respektíve počas nej), že som mohla pokojne dostať tromb oka alebo v hlave (píšem o tom zahmlievaní zraku), pretože akonáhle začala liečba, do polroka sa mi stav výrazne zlepšil. neľutujem ani sekundu, že som s tým šla z vlastnej iniciatívy na hematológiu. ale tak....kto chce kam, pomôžme mu tam, tak sa hovorí, čo je na tom pravdy, netuším. 🙂
@stanulienkat áno, presne 🙂
@panelacikova ved ale ja nemam problem.. Ani zdravotný ani nijaky iny. Tak sa ukludni trosku. Ty si problém mala tak si ho riesila. To ze mas problem neznamená ze ho maju rovnaky vsetci. Mala si aj rodinnu predispoziciu. Ked budem mat ťažkosti budem ich riešiť. Inak co sa autorky tyka. Ak sa jej nieco nezda tak smer lekár. My jej tu moc nepomozeme.
treba ísť k hematológovi čo najskôr