Missed abortion, Misoprostol - pohotovosť

lia1309
12. sep 2024

Ahojte, chcem sa podeliť s mojím zážitkom nakoľko som takýto prípad nikde nenašla a možno pomôže niekomu s rovnakým problémom.
Zistila som že mám zamĺknuté tehotenstvo v 10tt plod sa nevyvíjal od 8-9tt..... Bola som poslaná pre istotu k druhému gynekológovi a ten to potvrdil. Niekedy sa vraj stáva že srdiečko jeden vidí a druhý nie, žiaľ nie môj prípad. Dostala som na výber 3 možnosti - čakať, tabletka alebo kyretáž.
Operáciu som nechcela ale ani čakať, tak som šla na tabletku s tým že som si myslela dôjdem domov zaberie a bude to za mnou.....prvý deň (štvrtok) 3 tabletky Misoprostol ( Cytotec) nič sa nestalo tak som šla o 24h (piatok) na ďalšiu dávku tiež 3 tabletky....stále nič, s tým že vraj to príde do pár hodín a mám prísť na kontrolu o 7 dní po poslednej dávke.
To čakanie bolo nechutné bola som nešťastná a vedomie že mám v sebe odumreté bábo aj keď malo 2cm mi robila neskutočne zle na psychiku. Prechádzala som tu všetky diskusie k tejto téme z hora dole ale všetci mali buď,,úspech,, s tabletkou hneď alebo potom kyret.
Mne sa spustilo slabunké špinenie a bolesti krížov až v pondelok to isté utorok a večer mi začal potrat.... TO mi totiž nik nepovedal (až do dnešného rána) , že tým tabletkám to môže trvať aj týždeň?!!!
Že sa to spustilo to bola úľava že šli zo mňa zrazeniny okej však zhrubnutá stena maternice atď, ale že tie bolesti budú ako kontrakcie a budú sa zhoršovať som nečakala ...o 4 ráno som začala baliť veci na pohotovosť lebo si vravím v najhoršom tam pôjdem zbytočne a v najlepšom nevykrvácam. Hneď ma prijali ale cesta za doktorkou bola v mojom ponímaní hodinová a nie minútová.... každých pár metrov zastaviť a predýchať, mala som v krátkych intervaloch bolesti a úľavu. Po kontrole mi pani doktorka povedala že sa maternica vyčistila ale ostali tam nejaké 2 kúsky čo nechceli ísť von a preto mám stále bolesti, vraj keď sa maternica vyčistí tak bolesti sa citeľne zmiernia.
Nevidela som čím (nebola to kyreta) ale poštuchala sa vo mne vnútri a instantne všetko odišlo, prišla totálna úľava a dnes po pár hodinách som už ok s miernym krvácaním.
Som rada že to prebehlo relatívne rýchlo a bez operácie lebo bábätko keď sa dám dokopy určite chcem, len som nečakala že to môže aj s tabletkou trvať a že to tak bude bolieť. Každopádne dúfam že to niekomu pomôže aby sa vedel pripraviť tak ako mne pomohli vaše komentáre keď som hľadala odpovede čo so mnou bude a dúfala som že sa vyhnem operácii. Nenašla som novšiu tému ako z Marca tak to píšem sem a dúfam že sa dočkám svojho vytúženého bábätka

maria535
12. sep 2024

@lia1309 v prvom rade ma mrzi vasa strata…mam to 2x za sebou, posledny vo februari😔…mne teda Misoprostol zaucinkoval az po 3 davke teda tyzden to trvalo urcite takze tiez peklo…v kazdom pripade najhorsie mate za sebou(fyzicky) a kedze ste sa vyhli zakroku tak lepsie pre maternicu aj ked je to velmi vycerpavajuce 😓…my sme pochodili vsetky vysetrenia kde na nic extra neprisli akurat mi viac menej nasadili fraxiparine a teraz sme uz v 14 tt a veru kazdy den je boj❤️🫶🏻nestracajte nadej ..drzim palce a posielam vela sil💪🏻

ivana3111
12. sep 2024

@lia1309 mne sa to spustilo samé aj bez tabletky cca týždeň po tom, ako mi začalo klesať hcg. Presne ten istý prípad ako ty, bolesti dosť silné, 3/4 som si odtrpela doma ale nakoniec som šla na pohotovosť ,kde ma potom docistili a už bolo fajn potom. Držím palce pri rekonvalescencii a odporúčam na kvalitu vajíčok užívať Inofolic 🙂 a určite aktívny kyselinu listovú tzv. metylfolat alebo rovno femibion 1.

maria535
12. sep 2024

@ivana3111 No uzivala som kyselinu listovu, D-vit a Globifer na odporucania hematologicky a uz taham 14 tyzden tehotenstva zatial v poriadku 💪🏻🫶🏻❤️