Mirzaten - skúsenosti

texik1
13. okt 2024

Dobrý deň mám otázku nasadil mi nový liek Mirzaten. Skúsenosti prosím vás?hlavne mám strach si to dať aby sa niečo nestalo zvýšení tep tlak atď. Už sa mi to stalo par krát 😒😪beriem aj paretin. Mam fibromialgiu ,tetaniu, schizofrenicke stavy, nervy, atď je toho viac. Ďakujem. Nechuti mi jesť schudla som.

michaella24
13. okt 2024

Ahoj, k tvojim stavom sa vyjadriť neviem (úzkostno-depresívna porucha). Mne liek nesadol a po dvoch týždňoch som sa rozhodla ho prestať užívať. Tiež som v tom čase brala dlhodobo paretin. Mne jesť práveže chutilo, ale točila sa mi hlava, bola som nesústredená, mala som závrate, túžila po cukre... Ja viem, že treba vydržať, každý liek sa inak správa a má svoje účinky, ktoré väčšinou pominú. Ale rozhodla som sa ho vysadiť, keďže ako mama som si tie stavy nemohla dovoliť. No každú zmenu lieku treba prebrať hlavne so svojím lekárom. To je dôležité.

x_elizabeth_x
13. okt 2024

@texik1 Ahoj, ja beriem Mirzaten (7,5mg večer) od júla, spolu s eliceou (rano). Mám uzkostnu a panicku poruchu. Liek beriem asi hodinu pred spaním, keďže ma hypnotické účinky a uspáva ma, mám ho hlavne kvôli tomu že som nemohla už ani spávať, budila som sa v noci s búšením srdca. Spím po ňom dobre, aj keď momentálne pár týždňov ešte trochu bojujem so zvysenou dávkou Elicey a vedľajšími účinkami..