Ahojte, prisla som sa poradit, lebo neviem, ci ja som divna, alebo co sa deje.
Asi pred mesiacom som si dala zaviest Mirenu. Nechcem dalsie deti, som velmi plodna a sucasne mam pomerne intenzivny sexualny zivot a zo vsetkych antikoncepcii na trhu, mi to po cca roku vahania prisla ako najlepsia volba.
No, ale odkedy ju mam, co je cca 3 tyzdne, tak som na nervy zo svojej psychiky.
Prvy tyzden som mala depky - nic ma nebavilo, vsetko mi bolo jedno.
Potom to nejako same preslo.
Ale, dalsie dva tyzdne, az do dnesneho dna sa neustale citim ako keby som mala PMS - podrazdena, protivna, mam problem vydrzat sama so sebou. Samu seba nespoznavam, to nie som ja toto.
Mate niektora podobny problem? prejde to, ked sa ustali hladina hormonov?
ja som na tom tak zle, ze mam sto chuti vykaslat sa na peniaze a ist si to dat vytiahnut.
@lorin29 dakujem za skusenost. ja uz si zacinam pripadat ako blazon, vsetci v okoli mi tvrdia, ze to nemoze byt sposobene mirenou. ako dlho to Tvoja krstna vydrzala?
Áno, dala som si ju vytiahnut po troch mesiacoch, fakt cítila som psychicky zle.
@taisu dakujem za skusenost. a ked si si ju dala prec, zlepsilo sa to? ja som o tomto dopade mireny na psychiku nasla len velmi malo informacii
Mám Mirenu vyše desať rokov, samozrejme, nie jednu, toto som nikdy nepociťovala, ale nevylučujem to u teba. Počkala by som ešte pár týždňov a uvidíš, ak sa to nezlepší, bude lepšie ju vymeniť za niečo iné. Pre mňa je to absolútna topka, ale tebe nemusí vyhovovať. Niektorým ženám prekáža už len pocit, že majú niečo cudzie vo svojom tele. Ja si na ňu spomeniem, keď tu narazím na nejakú diskusiu, alebo keď idem raz za rok na preventívku.
@elizabet173 ano, dakujem. ja som fyzicky uplne v pohode, nebolelo ma zavedenie, ani nemam ziadne problemy, ale ten dopad na psychiku je dost narocny. ja som normalne kludna a vesela, ale odkedy ju mam, tak som podrazdena, nahnevana, nic ma nebavi, je mi vsetko jedno. nespoznavam sa. zacalo to hned druhy den po zavedeni. a nelepsi sa to.
počkala by som ešte a potom išla k lekárovi, ak by to pretrvávalo, nemá zmysel sa trápiť
@taisu no, mozno podvedome s tym nie som zmierena. neviem. vedome mi nevadi ziadno, ani zavedenie ma nebolelo, zle mi nebolo. ale dakujem, dala si mi nadej, ze po vybrani sa to zlepsi 🙂
@elizabet173 v septembri mam kontrolu po dvoch mesiacoch po zavedeni, tak ak sa to dovtedy nezlepsi, pojde prec.
do septembra sa mi to zdá dlho, veď pri problémoch môžeš zbehnúť hocikedy, aj keď jediným riešením bude dať ju von. Neviem, prečo by sa to nemalo zlepšiť po vybratí, keď píšeš, že to pociťuješ od jej zavedenia.
Nuž, ty si zrejme neprijala zavedenie telieska - Mireny. Psychicky. Inak, že zavedenie ťa vôbec nebolelo - klameš! Tak skús byť úprimná sama k sebe. Mirenu máš, je to ok, ak to akceptuješ. Pokiaľ nie, daj si to vybrať. To je všetko.
@heni79 prečo by klamala, že ju zavedenie vôbec nebolelo?
@elizabet173 no. Aspon jeden cely cyklus by som chcela vydrzat dufajuc ze sa to zlepsi
@heni79 mozno podvedome som to neprijala, ano. To som pisala vyssie. A nie, zavedenie ma vobec nebolelo, asi mam sikovneho gynekologa 😀
Je to sposobene mirenou....a chces este deti v buducnosti?
Je to presne ako ina atk, vysadis ju a bude hned lepsie....
@derdia nie. Uz skor nie. Ale mam partnera ktory deti nema, tak mozno on by este chcel. Pamatam si ze aj ked som kedysi davno brala tabletky, tak mi bolo psychicky nie dobre. Gyn ma vsak ubezpecoval ze toto posobi len lokalne, ze mi nic nebude z toho. Ale aj som trochu pribrala - kilo, hned prvy tyzden, tak som mozno ja nejaka divna
Tiež tak na mňa pôsobila. Išla po mesiaci von.
tak ok, možno to je správne rozhodnutie vydržať celý cyklus, skús si zamestnať myseľ niečím iným, ak sa dá.
@elizabet173 mam pocit ze je zo horsie a horsie. Zacinam byt v stave ze mi je vsetko jedno, neviem sa tesit z nicoho
@kikusha2212 aj si to konzultovala s gyn? Povedal Ti k tomu nieco?
Sama by som ju asi nevybrala, takže áno. Ale moje telo ju vôbec nechcelo prijať, už bola v krčku, skoro vonku keď mi ju vyberala. Potom som ešte skúsila tabletky na podobnej báze a mali presne ten istý efekt.
@kikusha2212 a pri akej ochrane si nakoniec skoncila?
Nemôžem nič hormonálne, takže žiadna, len si pozor dávame. Keď by bola nejaká iná možnosť, tak ju hneď beriem.
Ja ju síce nemám ale mala ju moja krstná roky dozadu a dala si ju presne kvôli tomuto vybrať.. Vôbec jej to neprechadzalk