Minulý rok som nebola na prehliadke u zubára

erikaoli
17. feb 2024

Ahojte ako je to tento rok ak som minulý rok nebola na preventívnej prehliadke u zubára?preplatia to normálne ako keby som bola? Viem že ešte v roku 2022 to bolo možné

petus998
17. feb 2024

@erikaoli ja som bola min rok a rok pred tým som nemala preventívnu ja som si všetko uhradila sama lebo moja chyba

domka222
17. feb 2024

Bolo možné kvôli covid opatreniam. No tie už minulý rok neboli žiadne

zuzubb007
17. feb 2024

Nie sama si musíš hradit všetko bohužiaľ tvoja chyba

kataina
17. feb 2024

čo znamena hradiť si všetko? Napr. preventivku? Kolko u vas stoji preventívka? A potom aj ošetrenie ked treba tak platiš sama? Vdaka

viestta
17. feb 2024

@kataina preventivku ti uhradi ZP, ale vsetky ostatne osetrenia platis v plnej vyske sama lebo zubarovi ZP nepreplati ziaden ukon a nemas narok ani na benefity na zuby od svojej ZP

maickamf
17. feb 2024

@erikaoli ak nebola prehliadka minuly rok, poistovna nepreplati niektore vykony ako napr. plombovanie a korenove vyplne. Hradi vykony ako dent.hygiena, extrakcie...

selest
17. feb 2024

Nie budes si vsetko hradit. Ja som si vlani vsetko hradila, moja dr bola dlho niekolkokrat pn a sice som bola u inej dr parkrat koli jednemu zubu ta mi preventivku neurobila. Nejak som to potom opomenula a problem na svete. Vlani ma to stalo asi 200e co este je velmi slusne
@kataina za preventivku som neplatila, osetrenie vsetko sa plati spolu co doplaca pacient aj co inak plati poistovna. Nasa dr bola ustretova, znizila mi cenu kt doplaca pacient.

selest
17. feb 2024

@maickamf ani dentalnu hygienu mi nepreplatili, a extrakciu tiez neponukli ako moznost ze by bola hradena. Aj tak by som si ju nevybrala ale myslim ze by mi ju aspon ponukli kedze islo o taky zub co uz len zachranujeme..

maickamf
17. feb 2024

@selest Dentalnu preplati poistovna.
Ale ak sa bavime o benefitoch na zuby, tak to nepreplatia nic.
Pracujem v zubnej amb, tiez mame pacientov s prehliadkami, aj bez

selest
17. feb 2024

@maickamf nie praveze som sa hned chcela objednat na hygienu a kedze bolo koncom roka sestricka povedala ze si musim hradit vsetko sama nech to nechame na tento rok ked mi uz bude platit preventivka. Taku info dali mne. Jasne na benefity musis mat vsade preventivku aby preplatili

slavomira236
17. feb 2024

@selest tiez si myslim ze nepreplatia ani zubnu hygienu ved to tiez patri pod zuby
Vo seobecnej mspriklad treba prehliady vsade sby nieco preplatili.

iwesska
17. feb 2024

Nic ti nepreplatia,Covid obmedzenia davno nie su,takze si zaplatis plnu sumu.

kataina
17. feb 2024

@viestta
@selest dakujem, dievcata, syn nema preventivku, a pritom bol minuly rok osetreny v celkovej narkoze na zubnom, len preventivku nemá ☹

ahhola
17. feb 2024

Prosiim vas, zubari uz su z 90% s vykonmi mimo ZP, mozno ZP nieco platia deckam do 18.rokov a nad 18. si calujeme sami. To vymyslel dzurinda za jeho 2hovlady, aby si za zuby kazdy platil sam a ZP ostavali nase zdravotne dane na Cyprus. Aj to tak vyzera, bezzuby narod. Nie je tej vlady, ktora by tento dzurindov bullshit zrusila, ked to tak dobre funguje. 🥶

viestta
17. feb 2024

@ahhola nas zubar ma tolko slusnosti (Svedomia? Odvahy? Sucitu s pacientom?), ze ma zmluvy so ZP a vsetko co mu preplatit mozu aj preplacat da. Zakazdym nas informuje aj kolko za aky ukon uctuje ZP a co doplatime my.

alickapusinka
17. feb 2024

Bohužiaľ všetko musíš platiť ak si nebola.

maickamf
18. feb 2024

@slavomira236 hygienu preplatia, informujte na zdr.poistovni.
Ja s tym pracujem, tak viem.