Ahojte chcela by som sa spýtať čo je to mimoteľovy obeh? dasa cez taku operaciu aj zomrieť? ake komplikacie su pri operacii aj po operacii?
dakujem za odpovede .
Tak riziko obnáša akakolvek operácia a taktiež aj komplikacie.Pri mimotelovom obehu sa odpoji srdce od obehu ,,vypne sa" a pacient sa napojí na mašinu,ktorá prevezme funkciu ❤ .Po vykonaní operácie sa ❤ znova nahodí.
@sardinka335 kočka ide sa operáciu srdca, bojí sa - už sme ju tu ukľudńovali tak jej to treba len pekne vysvetliť. Pýtajú sa tu aj o moc väčšie hovadiny a je to Ok. Takže poprosím o trpezlivosť....
@bonaqa2013 tak potom to treba tak napisat...miesta v okienku ma dost. Len tu je to na dennom poriadku, niekto napiše až jednu vetu a chce radu, my ostatný si suvislosti mame vycucat z fotky...nikto tu nema kryštalovu gulu aby vedel, ze čo tým vlastne chcela povedat....ak sa jedna o nu samu aj tak je dobre niečo si naštudovat v člankoch a samozrejme pýtať sa svojho kardiologa, iste jej odpovedia. MOj známy zistil ze ma už neviem aku vadu srdca a išiel na operaciu - dnes je štastny tato dvoch dcer...dnes uz tie operacie maju velku uspešnost, kočka je mladá, telo sa zregeneruje. ALe chápem v takom pripade strach, je to prirodzene ale ja verím v dobré konce.
@kika1997 šak si to daj do gugla...a mas tam mrte člankov...načo to sem kopirovat. Kazda operacia je riskantna aj ta, ktorá sa zdá banalna....nenadarmo sa hovorí ,,operácia sa podarila - pacient zomrel,,. Proste moze sa pritrafit nejaka infekcia, pridruzena komplikacia..to je tak široka tema ze to nie je mozne zužiť do par viet, treba si o tom niečo prečitať, naštudovat.napr tu. http://www.kardioklub.biznisweb.sk/info/o-lekar...