Mimotelový obeh

kika1997
12. apr 2016

Ahojte chcela by som sa spýtať čo je to mimoteľovy obeh? dasa cez taku operaciu aj zomrieť? ake komplikacie su pri operacii aj po operacii?
dakujem za odpovede .

sardinka335
12. apr 2016

@kika1997 šak si to daj do gugla...a mas tam mrte člankov...načo to sem kopirovat. Kazda operacia je riskantna aj ta, ktorá sa zdá banalna....nenadarmo sa hovorí ,,operácia sa podarila - pacient zomrel,,. Proste moze sa pritrafit nejaka infekcia, pridruzena komplikacia..to je tak široka tema ze to nie je mozne zužiť do par viet, treba si o tom niečo prečitať, naštudovat.napr tu. http://www.kardioklub.biznisweb.sk/info/o-lekar...

8291
12. apr 2016

Tak riziko obnáša akakolvek operácia a taktiež aj komplikacie.Pri mimotelovom obehu sa odpoji srdce od obehu ,,vypne sa" a pacient sa napojí na mašinu,ktorá prevezme funkciu ❤ .Po vykonaní operácie sa ❤ znova nahodí.

bonaqa2013
13. apr 2016

@sardinka335 kočka ide sa operáciu srdca, bojí sa - už sme ju tu ukľudńovali tak jej to treba len pekne vysvetliť. Pýtajú sa tu aj o moc väčšie hovadiny a je to Ok. Takže poprosím o trpezlivosť....

sardinka335
13. apr 2016

@bonaqa2013 tak potom to treba tak napisat...miesta v okienku ma dost. Len tu je to na dennom poriadku, niekto napiše až jednu vetu a chce radu, my ostatný si suvislosti mame vycucat z fotky...nikto tu nema kryštalovu gulu aby vedel, ze čo tým vlastne chcela povedat....ak sa jedna o nu samu aj tak je dobre niečo si naštudovat v člankoch a samozrejme pýtať sa svojho kardiologa, iste jej odpovedia. MOj známy zistil ze ma už neviem aku vadu srdca a išiel na operaciu - dnes je štastny tato dvoch dcer...dnes uz tie operacie maju velku uspešnost, kočka je mladá, telo sa zregeneruje. ALe chápem v takom pripade strach, je to prirodzene ale ja verím v dobré konce.