Ahojte. Bola som u gynekologičky niečo sa jej nezdalo a nakoniec sa ma spýtala či mam nechránený styk. Či je možné že by som bola tehotná. Priateľ si pozor dáva ale nechránený styk máme takže je jasne že sa to stať môže. Posledny menzes som mala strašne krátky ak sa to tak vôbec dá nazvať že som ho mala. No doktorka mi povedala že buď mi praskla cysta alebo mám mimomaternicove tehotenstvo. Je vôbec možné si pomýliť tieto dve veci? Máte s tým niekto skúsenosť?
@bagre neposlala ma nikde. Zobrala mi krv na potvrdenie tehotenstva a mám si zavolať na vysvedky...
Tiež sa mi to zda divné, ja som bola tehotena a mala som na zaciatku velke blesti tak som zasla na pohotovost a lekarka rovno povedala ze ak to bude mimomaternicove musi si ma tam hned nechat.
@andreal1 ona na sone aj niečo videla len nevedela ci to praskla cysta alebo to je mimomaternicove tehotenstvo. Preto mi brala este krv.. Často chodim na wc a aj trosku bolesti v podbrušku mám. Povedala že ak by sa to zhoršilo mam ist na pohotovosť.
Ked som mala mimomaternicove tehu ja, sla som k dr.s tym, ze mam pozit.tehu test, ale zaroven krvacam, slabo. V maternici nic nevidela, len z krvi bolo jasné, že tam tehotenstvo je. Na základe sona nevidela, kde vo vajcovodoch sa to vajicko uhniezdilo, a to mala kvalitny utz. Vsetko sa to riesilo len cakanim, viacerými odbermi, kontrolami, viacmenej si potvrdzovala mimomaternicove tehu, a az po tyzdni, dvoch mi odporucila hospitalizáciu. Tam mi nič nerobili (podla mna), len ma pozorovali a kedze som mala doma dcerku, ktorú som aktívne kojila, pytala som sa domov. Moja chyba. Toto bolo v utorok, v piatok som sa viac namahala a vtedy mi to prasklo, praskol vajcovod. Mala som hrozne bolesti, ale v noci som nesla na pohotovosť, bolesti ustúpili... V sobotu mi uz nič nebolo, len mi to nedalo pokoja, tak som sla (v sobotu) k tej dr... Urobili utz a ze krvacam do brusnej dutiny... Laparoskopia, odobrali vajcovod. Vtedy sa uz videlo, ze ktorý.
Ak je to mimomaternicove tehu v zac.stadiu,nemusia nic vidieť. Ale ak nemas silné bolesti, pockaj na výsledky, tie by mohli byt aj zajtra, nie?
@nikolet3258 aha, takže dačo spravila,- ak budú výsledky negat - tak to bola cysta, ak pozit., tak určite niečo porieši ďalej... výsledky z krvi sú rýchlo.. teoreticky je aj možnosť normálneho tehotenstva a cysty.. veď uvidíš podľa výslekov
@ajsha123 fuuha... No vysledky by mali byt z krvi zajtra alebo v pondelok. Na sone ked pozerala tak sa ma spýtala či je možné ze by som bola tehotna ci sa nejak chranim odkedy som vysadila antiku. Ukazovala mi to na sone a mala som tam taku "machulu". Len sama nevedela povedat ze ci to praskla cysta alebo je to tehotenstvo.
Sprav si test
ahoj, mimomat. som nemala a neviem či je možné si to pomýliť, ale ak by vedela že je mimomat. tehotenstvo, tak by to nenechala len tak... poslala ťa ešte niekde? brala krv?
Ak by to bolo tehotenstvo, vyšiel by pozit. test - aspoň slabo, keďže "dačo" videla...