Migréna z čokolády

patinqaa
10. jan 2024

Ahojte baby, odsledovala som si to a mavam migrenu ak zjem viac cokolady. Tak isto som to mala aj z vina (2 pohare) a prisla silna migrena a vracanie a krce v bruchu.
Citala som cosi o histamine s intilerancii.
Ma niekto nieco podobne ? To uz ziadna cokolada ??? :(
Dakujem pekne

anos18
10. jan 2024

@patinqaa ahoj, môj syn tak ma, ale on má migrénu z kyslej kapusty, červeného vína.... z čokolády nie. Ak chce zjesť občas niečo, čo nemôže, dá si predtým Daosin

bimbina
10. jan 2024

@patinqaa ako sa vraví, je to v hlave . Hlava hovorí že budeš chudnúť asi 😀😀 ja mám tiež migrény , ale v strede cyklu . Čiže to nemusím ani jesť ani piť, proste len - byť 😀

olivia_c
10. jan 2024

@patinqaa vyzera to na histaminovu intoleranciu, ja to mam takisto s cokoladou, tak jem keksiky a vtedy je vsetko ok. Vyhybam sa len klasickej tablickovej cokolade a kakau. Inak tiez chytam migrenu.

patinqaa
autor
10. jan 2024

@bimbina vsak prave na toto som mierila ci si to neprivolavam. Ale zatial to naozaj takto vychadza. Ak zjem 1 kocku som ok ale vcera toho bolo viac …

simsalabim
10. jan 2024

O cokolade sa hovori ako o mozno spustaci migreny. Ale je to prudko individualne, mne cokolada migrenu nespusta, a naopak, pomaha mi. U zien je migrena casto hormonalne podmienena a moze sa stat, ze cokolada moze byt spolufaktorom. No u teba mi to vyznieva skor ko histaminova intolerancia.

patinqaa
autor
10. jan 2024

@olivia_c presne tak. Keksov som zjedla cez Vianoce dost a aj sucheho peciva a vsetko bolo v poriadku.
A dokonca aj malej torty kde bolo trochu cokolady ta mi neuskodila

lukbe
10. jan 2024

@patinqaa víno a čokoláda sa uvádzajú ako spúšťače migreny. Je fajn, že si na to prišla. Môže byť, ze trosku môžeš,ale väčšie množstvo ti ju spustí. Musíš si to odsledovať.

danica2711
10. jan 2024

moja najlepšia kamarátka to má presne tak ako ty - čokoláda vo väčšom množstve, červené víno. Ak to nekonzumuje, ani nevie, že niečo ako migréna existuje, nič iné jej ju nespúšťa

kris_tin257
10. jan 2024

Hlásim sa aj ja 👋 takisto keď zjem viac čokolády chytí má migréna, ale ja mám tých spúšťačov viac 😀

bimbina
10. jan 2024

@patinqaa neurologicka hovorila že to sú tak isto spúšťača . Niekto len z vône kávy vraj ma migrénu. Ja mám tabletky na to , pod jazyk sa berú ,( nie diazepan) 😀 a prejde do 20 minút bolesť našťastie . Volajú sa rizatriptan .

minenkak
10. jan 2024

@patinqaa vitaj v klube, ja syr Ja ho jedavam normalne a keď ma začne bolieť hlava ,prestanem a kúpim serapeptazu ,kým mám tú hlava ma nebolí

anonymnasnazilka
10. jan 2024

svokor ma migrenu z cokolady, nemoz ani tablicku..

patinqaa
autor
10. jan 2024

@minenkak dakujem o tej serepeptaze pocujem 1x. Precitam si o tom nieco. Zatial uplny vynecham cokoladu. Trapim sa od rana kvoli 4 riadkom .. nestoji to za to