Migréna trvajúca dva týždne

zazu77
27. dec 2022

Ahojte damy, prosim Vas ma niekto skusenosti s migrenou, ktora trva dva tyzdne? Bola som aj na urgente, ked sa to nedalo vydrzat, ale odpoved bola stres. Ja mam zalahnute ucho, bolest na polke hlavy a ano uz citim stres pretoze ma bolest obmedzuje v normlanej cinnosti ak s nedam liek a bolest stale pulzuje uz nekonecne 2 tyzdne. Takto dlho s bolestami hlavy nemam skusenosti. K neurologovi sa mi podarilo objednat az na 31.3. Dakujem

marci987
27. dec 2022

Mne na migrenu pomohlo pit vela cistej vody.

dadka128
27. dec 2022

@zazu77 ja by som znovu šla na urgent

sszuzu8
27. dec 2022

Mne neurológ povedal ze žiadna migréna netrvá 2 týždne (prisaham tie bolesti boli neskutočne) ze to môže byť nádor.. Našťastie nebol

kp7333
27. dec 2022

@zazu77 a nie su to dutiny, ked je aj ucho zalahnute?

aandrea9
27. dec 2022

@zazu77 aké lieky si dávaš na migrénu? Si si istá, že je to migréna?🤔 ako tu niekto pisal, migréna netrvá dva týždne určite, max štyri dni. Aspoň ta moja.

lyci
27. dec 2022

@zazu77 ja mavam od porodu aj trojtyzdnove bezne. nemam nador. teraz som mala tyzden a pol vkuse.

martinkatinka
27. dec 2022

Ako vies, ze je to migrena?? Zvracias? Bezna migrena urcite netrva dva tyzdne....Vela vody, vitaminu C, spanok a triptan ti musi zabrat.

lyci
27. dec 2022

@martinkatinka moze trvat aj 2 tyzdne. staci sa pozriet do nejakej skupiny migrenikov. triptan zaberie na ten den a na dalsi den sa rozbehne znova a tak dokola alebo lieky len utlmia a migrena uplne neodide aj viac ako tyzden

aandrea9
27. dec 2022

@lyci Triptan zaberie v prípade, ak sa užije včas pri prvých náznakoch migrény. Upozornil ma na to neurológ, tým sa riadim a nemám problém.

lyci
27. dec 2022

@aandrea9 by si sa cudovala kolko ludi ma migreny 15-25x do mesiaca. aj s triptanmi. aj v kombinacii s inymi liekmi. napriek uzivaniu vcas

zazu77
autor
28. dec 2022

@martinkatinka na urgente to doktor vyhlasil za migrenu,kedze je tolen na polke hlavy. Ja mam bolesti hlavy inak som zdrava. Dali mi infuziu s magneziom a nalgesinom. Nezabralo ale povedali ze to mam riesit dalej s neurologom...hm a termin o 3 mesiace.

ibrunova
28. dec 2022

Nie urgent, ale k svojmu obvodnému. Toto nie je pre urgent.

martinkatinka
28. dec 2022

@lyci moja svagrina dlho myslela, ze mava migreny. Nakoniec vsak zistili, ze to nie je klasicka migrena, ale nejaka, no teraz neviem ten nazov (podla nejakeho vedca,) bolest hlavy a teda zabrali jej ine lieky. A to ma ala aj 10-15 krat do mesiaca.

marca12
28. dec 2022

@zazu77 chod k obvodnej aj ona vie predpisat lieky. Nemusi to byt migrena,moze to byt z chrbtice,zapaleny nerv cokolvek.

zazu77
autor
28. dec 2022

@marca12 pojdem. Dakujem dievcata.

zazu77
autor
28. dec 2022

@lyci mozem sa spytat, co ti pomohlo? Ake lieky? Alebo to odznelo? Ja ked si nedam liek, tak ma potom hrozne boli pol hlavy. Ale zas napchavat sa neviem ako dlho liekmi je tiez hrozne...

lyci
28. dec 2022

@zazu77 nic. preckat to s liekmi. ono to raz prejde. ak to mavas pravidelne, sledovat spustace a doplnit vitaminy, ktorych nedostatok tiez moze sposobovat bolest hlavy. ja mam vela spustacov plus hormony. v tehu mavam zlepsenie, ale budem riesit biologicku liecbu migreny. a treba ist k neurologovi, posle na MR, ktore vyluci ine ochorenia, vratane toho nadoru. ak to nemavas pravidelne a toto je skor vynimka, zatial skusit masaz, fyzioterapeuta, chiropraktika a skusit dostat skorsi termin, lebo takato narazova bolest hlavy, ktora sa predtym nikdy nevyskytla, moze byt aj daco horsie.

zazu77
autor
28. dec 2022

@lyci bola som u obvodnej, dala mi algifen a vraj je vylucene ze je to migrena, ze takto dlho...je dost mozne ze to mou byt aj hormony, kedze mam uz 45 rokov...ale doposial zdrava, len clovek uz zacina stresovat.

lyci
28. dec 2022

@zazu77 tak nech ti predpise triptany a ked zaberu, tak to je migrena.
ja mavam, ze pred migrenou par dni zle vidim na lave oko, zacne ma pobolievat krk, a s bolestou hlavy prichadza nevolnost. tiez mi roky hovorila neurologicka, ze nemam migrenu a je to od krcnej chrbtice. jasne, ze to nemusis mat migrenu, moze to byt bolest hlavy rozneho povodu. mne sa bolesti hlavy zhorsili po porode. a po covide pred rokom uplne zle. pocas covidu sa mi spustili hrozne bolesti za ocami a odvtedy mavam na lavom spanku a za lavym okom a nezaberaju na to ziadne lieky. nebola si predtym nachladnuta, mozno si mala covid a ten ti to sposobil. ja som pocas covidu nemala ani nadchu, nezakaslala som ani raz, covid mi chytil oci, hlavu a creva

macekovam
28. dec 2022

@zazu77 toto nebude len o migrene..chod k inemu dr.. inde na pohotovost..

aceris
28. dec 2022

Tristvrte roka ma denne tak migrenovo bolela hlava. Myslela som si ze kojenie a mlieko...proste som sa snazila vydrzat. Potom mi zistili histaminovu intoleranciu. Cuduj sa svete do par dni na diete po bolesti nebolo ani stopy

zazu77
autor
28. dec 2022

@lyci ach no uvidime. Dakujem za komenty