Migréna s motaním v hlave

gabistar
27. mar 2024

Zdravím, zažíva niekto aj takú migrénu, že okrem bolesti hlavy v oblasti očí a čela sa mu motá hlava akokeby mal nízky tlak? Doteraz som mala migrénu s aurou na ktorú mi zaberal paralen. Momentálne mám bolesti hlavy a aj sa mi motá hlava. Užila som paralen, ten nezabral a ani panadol migréna. Má niekto takú skúsenosť? Ďakujem.

doris11
27. mar 2024

@gabistar Ano, ja mavam casto točenie hlavy, keď mám migrénu ..

pribinak
27. mar 2024

Ak máš takéto migrény tak by to chcelo aspoň flektor a ideálne lieky od neurologicky

xylofonka
27. mar 2024

@gabistar akurát včera som mala takéto niečo - hlava ma nebolela, ale veľmi mi vadilo svetlo, cítila som brnenie v hlave a bála som sa, že odpadnem. je možné, že to máte z počasia, teraz sa dosť mení.

vikisisi
27. mar 2024

@gabistar ja to tiež mávam, točenie hlavy, na odpadnutie, k tomu vracanie a príšerná bolesť na jednej strane spánku siahajúca až k oku

gabistar
autor
27. mar 2024

@xylofonka Presne, mám to od včera rána a neviem si rady. V noci je to ok, začne to ráno po prebudení. Ležím iba a keď vstanem všetko sa mi točí a bolí ma hlava v oblasti čela a oči neskutočne. Nikdy som ešte takú migrénu nemala. Čo Vám prosím pomohlo? :(

gabistar
autor
27. mar 2024

@vikisisi čo Vám nato pomáha? Ja som myslela že mám nízky tlak, ale merala som si, ale mám ho ok. Len tá hlava bolí a bolí. Vždy mi zabral paralen, ale teraz nič. Ani len dve tablety panadol migréna :(

doris11
27. mar 2024

@gabistar ja si dávam migralgin, celkom zaberá. Keď nepomaha ten, tak aulin, a magnezium 🙂

vikisisi
27. mar 2024

@gabistar mne to trvá aj tri dni a zatiaľ striedam že jeden deň migralgin, ďalší Ibalgin alebo nalgesin, ale ten mi robí zle na žalúdok. Ale, že by bol nejaký z nich zázrak to sa nedá povedať. A dávam si magnézium. Niekedy mi trochu pomôže cola. Chystám sa ale k neurologovi, lebo už to pri bežne dostupných tabletkách nedávam 😔

gabistar
autor
27. mar 2024

@vikisisi to je hrozné 😞 Ja normálne ležím a cítim ako sa mi točí v hlave. Mávate to tiež tak? Ja som toto ešte nemala 😞

xylofonka
27. mar 2024

@gabistar na bolesť hlavy mi väčšinou zaberie Ibalgin, a toto čo som mala včera a ešte dnes ráno som jednoducho len nejako predychala… večer som si dala xanax, lebo som z toho už mala dosť nervy, ale inak to len musí prejsť. je to dobré užívať magnezium

ivkabojkasova
27. mar 2024

No a nemôže to byť vertigo?

pjosa
28. mar 2024

to môže byť aj z krčnej chrbtice. Moja kolegyňa kvôli tomu raz odpadla, a je PN. Odporúčaný oddych, a že všetko je to zo sedavej práce, práce za PC... krčná chrbtica.. dostala lieky na uvoľnenie - no všetko jej to vrážalo aj do nôh aj do rúk. Odporučili aj masáže, a cvičenie, oddych od PC, mobilu a TV. Takže práca, ktorá si vyžaduje určite pár hodín za pc a sedavá práca spôsobuje tiež bolesti hlavy. My kolegyne sme sa rozhodli, že si doprajeme raz mesačne masáže, aby sme aj my tak nedopadli ako ona.

taktotedanie
28. mar 2024

@gabistar tak ako ked ti zsberie na taku migrenu obycajny paralen 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 je to urcite migrena?

kp7333
28. mar 2024

Mavam migreny s tocenim hlavy aj s vracanim. Davam si Kinedryl plus Panadol migrena.

8853
28. mar 2024

@taktotedanie na migreny zaberaju lieky rozne kazdemu. Ak jej stacil doteraz paralen, moze byt len rada. Mne napr imigran a dalsich x, ktore sa davaju priamo do nosa vobec nepomohol. Ale zato, ked si dam v spravnom case ibalgin, tak mi je lepsie

@gabistar na neurologiu si volala?

gabistar
autor
28. mar 2024

@taktotedanie áno, bola som u neurologičky a potvrdila mi to už cca 5 rokov dozadu. Avšak takú silnú a ešte aj s točením v hlave som ešte nemala….je to hrozne :(

gabistar
autor
28. mar 2024

Už mi to trochu ustúpilo dnes, avšak citlivá som stále na svetlo. Dala som si nalgesin S, stále však nie som ok. Odporučili mi však liek Quarelin. Má niekto skúsenosť?