Ahojte baby. Mali ste niektora migrénu s aurou počas kojenia? Ak áno ,po skončení kojenia odznela? Mali ste niekto aj tŕpnutie určitých častí tela? Ďakujem
Mala som ju 3x stále cca mesiac po pôrode. Pri prvej som skončila v nemocnici na infúzií napichali mu aj novalgin. Kojit som kvôli tomu neprestala
@ivanusko mne migreny s aurou zacali po prvom porode a nie, neodisli a to ma dcera uz 24. Trpnutie ako priznak aury - ano.
@simsalabim ako to u Vás prosím prebieha ?
@ivanusko mala som vždy záblesky, horšie videnie to vždy cca trvalo 30 minút a potom bolesť hlavy. Trvalo to cca do 1 roka mojej dcérky, potom to prestalo.
@ivanusko u mna aura najprv znamenala asi polhodinu prejasneneho videnia - ako jasny negativ fotografie. Velmi ostry sluch, pocula som aj spendlik spadnut. A postihnuta rec - rozpravat mi sice islo, ale nevedela som spravne slova, tak namiesto cajnik som povedala slon a podobne. Potom to preslo a do 10 minut zachvat. Ta aura bolo okno, kedy si okamzite dat liek, aby zabral. Po niekolkych rokoch preslo to postihnutie reci a zacali mi trpnut ruky a hlava, prejasnene videnie uz bolo menej jasne, sluch stale zosilneny. Teraz mavam uz vacsinou iba trpnutie ruky, hlava a obcas akoby obraz olemovany svetlom.
@simsalabim ďakujem a ako dlho to trvá? To tŕpnutie?
@ddenisa123 ďakujem
@simsalabim a ako často mavate migrény s aurou?
@ivanusko teraz uz kratko, par minut a zacne zachvat, casto nie je potom cas, aby liek stihol zabrat. Na naozaj silny zachvat migreny - na taky, co trva 3 dni a som schopna iba lezat v tme a tichu s kyblom pri posteli - sa u mna musia stretnut 3 faktory. Ked viem, ze sa stretnu, necakam uz na auru a lieky si dam dopredu a v noci budik na dalsiu davku. Schvaluje mi to aj neurolog. Silny zachvat som ndaka tomu nemala uz cca 5 rokov. Tie slabsie zachvaty casto neviem predpovedat a hoci vedia trvat tiez par dni, ako tak ich s liekmi pretrpim a dokazem absolvovat aj presun do a z prace, aj v praci ako tak fungovat. Samozrejme, s vracanim sem tam a chvilovym polihovanim na stole a hltanim liekov popri tom 🤷♀️ Ak sa u teba migreny objavili az teraz, urcite chod na neurologiu a ziadaj zobrazovacie vysetrenia!!!
@simsalabim no objavili sa mi pár mesiacov po 3 pôrode. Mám ich tak 2x do roka.
Ja trpím migrenami asi od 16-17tich, počas tehotenstiev mi odišli ale hneď po pôrode sa vrátili. Tŕpnutie časti som ale nikdy nemala, vždy migréna zašla iba po 'vracanie' a po migrenove záchvaty (trvala niekoľko dní), mne to teda kojenim neodznelo, jediný stav kedy som migrény nemala bolo tehotenstvo 😊