Migréna s aurou počas dojčenia

ivanusko
20. okt 2023

Ahojte baby. Mali ste niektora migrénu s aurou počas kojenia? Ak áno ,po skončení kojenia odznela? Mali ste niekto aj tŕpnutie určitých častí tela? Ďakujem

kris_tin257
20. okt 2023

Ja trpím migrenami asi od 16-17tich, počas tehotenstiev mi odišli ale hneď po pôrode sa vrátili. Tŕpnutie časti som ale nikdy nemala, vždy migréna zašla iba po 'vracanie' a po migrenove záchvaty (trvala niekoľko dní), mne to teda kojenim neodznelo, jediný stav kedy som migrény nemala bolo tehotenstvo 😊

majulino
20. okt 2023

Mala som ju 3x stále cca mesiac po pôrode. Pri prvej som skončila v nemocnici na infúzií napichali mu aj novalgin. Kojit som kvôli tomu neprestala

nika23t
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
21. okt 2023

@ivanusko mne migreny s aurou zacali po prvom porode a nie, neodisli a to ma dcera uz 24. Trpnutie ako priznak aury - ano.

ivanusko
autor
21. okt 2023

@simsalabim ako to u Vás prosím prebieha ?

ddenisa123
21. okt 2023

@ivanusko mala som vždy záblesky, horšie videnie to vždy cca trvalo 30 minút a potom bolesť hlavy. Trvalo to cca do 1 roka mojej dcérky, potom to prestalo.

simsalabim
22. okt 2023

@ivanusko u mna aura najprv znamenala asi polhodinu prejasneneho videnia - ako jasny negativ fotografie. Velmi ostry sluch, pocula som aj spendlik spadnut. A postihnuta rec - rozpravat mi sice islo, ale nevedela som spravne slova, tak namiesto cajnik som povedala slon a podobne. Potom to preslo a do 10 minut zachvat. Ta aura bolo okno, kedy si okamzite dat liek, aby zabral. Po niekolkych rokoch preslo to postihnutie reci a zacali mi trpnut ruky a hlava, prejasnene videnie uz bolo menej jasne, sluch stale zosilneny. Teraz mavam uz vacsinou iba trpnutie ruky, hlava a obcas akoby obraz olemovany svetlom.

ivanusko
autor
22. okt 2023

@simsalabim ďakujem a ako dlho to trvá? To tŕpnutie?

ivanusko
autor
22. okt 2023

@ddenisa123 ďakujem

ivanusko
autor
22. okt 2023

@simsalabim a ako často mavate migrény s aurou?

simsalabim
22. okt 2023

@ivanusko teraz uz kratko, par minut a zacne zachvat, casto nie je potom cas, aby liek stihol zabrat. Na naozaj silny zachvat migreny - na taky, co trva 3 dni a som schopna iba lezat v tme a tichu s kyblom pri posteli - sa u mna musia stretnut 3 faktory. Ked viem, ze sa stretnu, necakam uz na auru a lieky si dam dopredu a v noci budik na dalsiu davku. Schvaluje mi to aj neurolog. Silny zachvat som ndaka tomu nemala uz cca 5 rokov. Tie slabsie zachvaty casto neviem predpovedat a hoci vedia trvat tiez par dni, ako tak ich s liekmi pretrpim a dokazem absolvovat aj presun do a z prace, aj v praci ako tak fungovat. Samozrejme, s vracanim sem tam a chvilovym polihovanim na stole a hltanim liekov popri tom 🤷‍♀️ Ak sa u teba migreny objavili az teraz, urcite chod na neurologiu a ziadaj zobrazovacie vysetrenia!!!

ivanusko
autor
22. okt 2023

@simsalabim no objavili sa mi pár mesiacov po 3 pôrode. Mám ich tak 2x do roka.