Migréna s aurou bez bolesti hlavy

29. apr 2022

Ahojte, mate niekto skusenost? V deň pôrodu sa mi prvýkrát stalo, že mi na pol hod vypadol zrak. Vôbec som nevedela zaostriť, pred očami sa mi mihotalo, bolo to akoby som dlho pozerala do slnka, pred očami fľaky biele, čierne bodky, akoby som pozerala cez vodu.. Ťažko to opísať. Potom, keď to prešlo, mi na par minút strpla ľavá polovica tela. Od vtedy sa mi to ešte pár krát zopakovalo, akurát bez trpnutia, raz ma po prejdení rozbolela hlava a žalúdok, ale nie silná migréna, len bolesť hlavy. MR je v poriadku, očné vyšetrenie tiež. Sem tam mam zavraty. V tehotenstve som mala závraty v ľahu, teraz už lepšie. Ma niekto skúsenosti s niečím podobným? Ďakujem pekne

autor
29. apr 2022

Ešte dodám, že neurolicke vyšetrenie v poriadku, akurát mi zistili tetaniu, tu ma dnes ale asi väčšina z nás... Tomu to nepripisujem.

huxy
29. apr 2022

Neviem, ci poradim. No mne sa cosi podobne stalo parkrat. Pomohlo mi vypit niekolko poharov cistej vody, postupne. Pravdepodobne to bolo z tlaku. Ale urcite by som to konzultovala s lekarom.

autor
29. apr 2022

@huxy ďakujem, ja som to riešila s viacerými lekármi, len tým, že výsledky vysetreni sú zatiaľ ok, tak sa to neposuva...

zina234
29. apr 2022

Ahoj. Ja som mala migrény bez aury celý život, v tehotenstve mi začala s aurou. Tiež mi vypadáva zrak, zvraciam, je to väčšinou náhle prudké a rýchle. Za pol dňa je to ta mnou väčšinou ale ešte 2 dní som ako prejdená parným valcom. Vyšetrenia mam tiež ok. Migréna je pre medicínu záhada. Ja som u seba zistila ze nemôžem jest večer pečivo, a nič kysnuté, inak na druhý deň mám migrénu. Lekár povedal ze asi to bude z tehotenskych hormónov, teraz v mojom prípade už z dojčenia. A vraj keď dokojim, môže sa to zlepšiť, alebo zhoršiť. Jedno z toho :/

martinkatinka
29. apr 2022

Tiez to mam, s aurom menej casto... Vysetrenia ok, len nejake lezie na mozgu, vraj pozapalovy stav. Doplnuju len magnezko a draslik, kedze vysli nizsie hodnoty.

bashee
29. apr 2022

Ahoj, mne sa vratila migrena s aurou presne v 37. tyzdni a mala som ju kazdy den. Ozubene blikajuce kolesa som videla niekolko krat denne, raz ajbza volantom na pristavnom moste. To som mala dobre lepy. Su nato nejake homeopatika, hned som si ich dala ako mi zacal blbnut zrak. Ja som mala problem aj s recou a tak. Bez bolesti hlavy. Po porode som ju mala raz a odvtedy pokoj. Uz je tomu rok. Moze a nemusi porodom zmiznut. U mna zmizli uplne. Klop klop

zina234
29. apr 2022

@bashee a nevieš poradiť aké homeopatiká?

kmysiakova
29. apr 2022

Ahoj, tiež to mávam. Migréna s aurou, teda najprv aura následne trpnutie polovice tela a nakoniec bolesť hlavy alebo migréna..
Brala som rôzne lieky no nemala som pocit, žeby mi to pomáhalo.. uz cca rok neberiem žiadne lieky okrem magnézia a užívam CBD kvapky a musím povedať, že mi je lepšie ako pri liekoch.
Odporúča sa aj zmena stravy, životného štýlu.. sú prípady kedy tetaniu a tieto "stavy" spôsobuje potravina, ochucovadlo, stres, dlhodobé narušenie psychiky a keď prišli nato, co im škodí tak od vtedy sa tetania neukázala

amelie2017
29. apr 2022

Mne sa prvykrat objavila migrena s aurou presne pred 2 rokmi. Mala som ich odvtedy asi 10. Ak si dam tabletku od bolesti v momente, ako sa objavi aura, hlava ma nerozboli, ak nemam pri sebe, strasna bolest, vraciam a pomoze len ticho a tma. Dr. som to spominala, dala mi len tabletky. O 3 tyzdne idem na mri kvoli silnym zavratom, ziadanka aj od orl aj neurologa, tak som zvedava ci nieco zistia.

autor
29. apr 2022

Ďakujem baby za každú odpoved. Len sa bojím, aby to nebolo niečo vážnejšie, ale tak keď vyšetrenia nič neukázali, tak snáď to bude toto. Ja našťastie bez silných bolesti. Ešte mam ísť na EEG, len pre istotu. Tak uvidíme. Možno je to tiež spôsobené tehotenstvom a kojenim, mala ma 4 apol mesiaca, tak možno toto mi tieto stavy niekedy spustí.

kiki68
29. apr 2022

Skus nejaku rehabku krcnej chrbtice, tiez checkni hladiny mineralov a to EEG je dobry napad. Mozno to bola chyba v systeme. Ja som mavala full migreny a raz mi lekar dal ako 20rocnej HAK a vtedy mi tiez zrazu strpla polka hlavy a tma pred ocami. Bolo to ale kratko. Dost ma to vydesilo. Tiez asi hormonmi to nieco vyvolalo. Vysetrenia boli ok, len hak sa ihned vysadila.

katherine12
29. apr 2022

Ja mam migrenu s aurou uz vyse 20 rokov. Neurologovia ma. Dopovali kadejakymi liekmi ktoré len pomahali utlacit dany migrenicky zachvat a niekolki ma nazvali fetakom ked dane lirky prestali casom ucinkovat. Potom mi jedna neurologicka navrhla liecbu Topamaxom. Ide o antiepileptika. Po tejto liecbe mi migreny doslova odisli a vratili sa az na zaklade hormonalnych zmien pri druhom tehotenstve. Tieto migreny su nastastie nie moc caste a nie moc silne. Akurat ta aura je velmi neprijemna. Netreba sa vzdavat a najst tohonjedneho neurologa ktory naozaj pomôže. Este dodam u mna je spustacom stres. Treba si zaviest dennik a mapovat co sa udialo den pred a v den kedy migrrna nastala od strany tekutin pocasia spanku stresu. Casom sa da vycitat co je konkretne spustacom migren.

zina234
29. apr 2022

@katherine12 aj moja mama bola liečena antiepileptikami, ale jej to teda migrény ešte zhoršilo. Ona mala už také strašné stavy, že nemohla ani do prace chodiť. Teraz je na injekciach Aimovig, jedine co jej zaberá

taziona
29. apr 2022

Ja mavam aury bez naslednej bolesti hlavy. Spusta sa mi to po cviceni. Auru som mala parkrat na strednej, potom to prestalo a teraz po rokoch sa mi zase objavila. Nebol som na ziadnom vysetreni, ale uz je asi cas.

autor
29. apr 2022

@taziona naposledy aj mne po cvičení sa to spustilo. Po roku som prvýkrát tak poriadne cvičila a do hodiny sa mi to rozbehlo.

banderaska29
29. apr 2022

Ahoj, ja týmto trpím pol života. to že si zrazu necítiš polku tela (vačšinou zuby, prsty, jazyk, noha, atď) je sprievodná záležitosť. väčšinou to je tak že ak mi vypadne zrak na ľavom oku tak mi strpne pravá strana a naopak. mne sa o tom hrozne píše lebo fakt toto je moja slabina ktorá sa ukáže vždy, keď mám niečo významné (pred natáčaním, pred konferenciou, asi vnutorné napätie), Ďalej príliš veľa alebo naopak príliš málo spánku, paradajky, prejedanie alebo dlhodobý hlad, stresy...ach mohla by som napísať aj niekoľko A4 čo všetko mi to spúšťa, preto si na životosprávu musím davať pozor.

raz v živote som to mala bez následnej bolesti. ale to som si fakt vymodlila, lebo som mala od rána od 7 mej natáčanie na 12 hodín a človeče, fakt po aure a trpnutí nič nenastalo ďalšie 🙂

ak sa ale pýtaš že prečo je bez migrény ako takej - neviem Ti povedať. ja si to teda vždy odtrpím. bola si už na CT alebo MRI ?

autor
29. apr 2022

@banderaska29 na MR ano, to bolo v poriadku. ČT Dr ani neuvažovala, teraz ma akurát iný Dr poslal len pre istotu na EEG. Tak verím, že s bolesťou hlavy to musí byť príšerne... Ja migrény nemávam, zatiaľ len raz taka normálna bolesť hlavy.

amelie2017
29. apr 2022

U mna je vacsinou spustacom svetlo. Ostre svetlo- ranne slnko alebo aj niektore lampy. Ja len vojdem do obchodu alebo nejakeho podniku a v momente sa otacam, ked vidim ostre biele svetlo. V ikei medzi lampami idem so zrakom upretym na dlazbu, muz mi len ukazuje, co sa mu paci na schvalenie.

banderaska29
29. apr 2022

je to brutálne, s tou bolestou... ale je dobré že ty tu bolesť nemáš. každopádne sa môže jednať aj o cviknuté nervy v krčnej chrbtici a celkovo problémy s chrbticou. takže možno aj touto cestou by som skusila isť 🙂

ibajaanikiny
30. apr 2022

@zina234 ahoj,ja len,ze homeopatika by si si nemala tiez len tak na “blind” kupovat,musis najprv prejst poriadnou konzultaciou u homeopata,lebo to,ze jedny pomozu jednej osobe,neznamena,ze pomozu aj tebe…mam podobne migreny,mala som ich pred tehotenstvom,v tehotenstve absolutne ziadna a cca 3 m po porode sa vratili v plnej parade,tiez som vyhladala homeopata,kedze lieky nemozem a uz ani nechcem…skus zvolit tuto cestu,ale skrz homeopata