Migréna s aurou

bodka2213
10. jan 2022

Dobrý deň prajem

Zlá téma , áno . Veľa ľudí trpí migrénami a každý kto ich má vie , že to není nič príjemné.
Mám pocit , že začali aj mne. Ak máte niekto skúsenosti budem rada ak mi poradíte.
Už tretí krát sa mi stalo , že ráno som v poriadku vstala, nič mi nebolo. Po 2 hodinách po prebudení som si všimla , že vidím divné na jedno oko. Zahmlieva sa pred ním , nám v ňom ako také mikajúce pohyby ale iba v jednej časti . Trvá to asi od tých 10 - 30 minút . Keď to ustúpi , začne má akútne silno bolieť hlava v oblasti čela ale, že tak , až sa to nedá vydržať . Idem si ľahnúť , mám pocit na vracanie a odpadnutie . Keď sa zobudím po 3 h , bolesť vždy prejde ale cítim sa ako keby ma prešiel tank 🙄
Ešte som pri lekárovi nebola , no chystám sa.

Podľa príznakov som usúdila , že to môže byť tá migréna.

Budem rada za vaše skúsenosti či sa niekomu stáva to isté 🤗 poprípade rady čo zaberá . Ďakujem .

ustúpi

simsalabim
10. jan 2022

@bodka2213 ten cas, ked vidis tie zablesky, vyuzi na to, aby si si vtedy dala nejaky liek od bolesti, ak to stihnes, zachvat sa nerozbehne. K lekarovi urcite chod. Podla priznakov to moze byt migrena, este mas stastie, ze ti tak rychlo prejde. Mne zachvat trva niekolko dni, ak ho nestopnem pocas aury u mna je takato - vidim akoby presvetleny obraz, jasne pocujem vsetky zvuky a neviem poriadne rozpravat.

1mika1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viera27
10. jan 2022

@1mika1 je to strasne,ze? Aj koordinacie ide do p.dele. a potom clovek posobi ako ozraty. Nepochopi tu hanbu a bezmocnost niekto,kto nezazije. Co som sa nalezala aj v praci schulena pod stolom,aby ma nik nevidel 🤣. Aj ma par krat zamkli a spustila som alarm. No zazivne su tie zachvaty.

janamexico
14. jún 2024

@bodka2213 hneď ako vidit to blikajuce treba si dat tabletku mavala som migrenu od 20 rokov a do mojich 36 aj tri krax do mesiaca ktora trvala 3 dni prvy mierna bolest deuhy zavrate zvracanie musela som si lahnut studeny obklad a minimalne na 3 hodiny klud na treti den ako poopici vysadila som hor.antikoncepciu je lepsie sem tam mi pride ale uz to nije take ukrutne teraz mam intoleranciu laktozu a hit takze ak nieco pojem co mi nesadne je mi zle od zaludka ale zacne boli hlava