Mam 14 mes syna..počas tehotná som mavala migrénu s aurou..predtým nie..dnes sa mi to stalo opäť.. ma niekto s tým skúsenosti?
@siskaa86 mne sa tiez po tehotenstve spustili migreny. Musela som mat tmu a vypit vela vody naraz, aby som od bolesti neskriabala steny, kym zabrali lieky. Casom som prisla na to, ze mi to spusta jedlo. Teraz som zase mudrejsia a pravdepodobne histaminova intolerancia. Ale od kedy kontrolujem jedlo, nemavam take silne migreny. Bolesti hlavy mavam miernejsie, ale uz len z pocasia a krcnej chrbtice.
chceš vedieť či to súvisí s tehotenstvom alebo prečo? lebo tiež sa mi stáva že raz takú migrénu mám a niekedy nie. skôr to závisí od iných vecí asi.
Ja mávam migrény s aurou od základnej školy, od asi 8 triedy, takže už asi 25 rokov... Sú obdobia kedy ich mám často (aj dvakrát za deň hneď po sebe) a bol aj rok kedy vôbec. Mám odsledované, že sa mi tento typ migrény spustí väčšinou po náročnom období, strese. Ale ozaj až po, keď je po všetkom a vydýchnem si, tak sa mi z ničoho nič spustí migréna.
@siskaa86
Ja mam migrénu s aurou od 15 rokov, dnes mam 39.
Nikdy som neprišla na to čo je spúšťač.
Ja prichádzam postupne v prvej fáze o zrak úplne, začína to malou bodkou ktorá sa zväčši na cele zorne pole.
Súčastou prvej fázy je strata artikulácie a skomolovanie slov, taktiež prichádza BOLEST hlavy ako druhá klasická fáza.
Tak len tma, ticho a tekutiny.
V takýchto prípadoch aj sanitka.
A tretia fáza je ďalší deň potom ako stav dezorientovanosti a mozgovej hmly ako po opici.
Kto to má takto, tak si kľudne pokecame, čo znamená migréna.
Mávam to tak raz ročne, už bez sanitky, ale pamatam si tu väčšiu po pôrode pred 11 rokmi.
áno, pravidelne mávam na striedačku s aurou / bez aury.