Migréna s aurou

siskaa86
Dnes o 09:21

Mam 14 mes syna..počas tehotná som mavala migrénu s aurou..predtým nie..dnes sa mi to stalo opäť.. ma niekto s tým skúsenosti?

pleby
Dnes o 09:36

áno, pravidelne mávam na striedačku s aurou / bez aury.

volterra
Dnes o 09:39

@siskaa86 minimálne 2 x do roka mávam migrenovú auru, niekedy nasleduje bolesť hlavy, niekedy nie. Už to mám takto cca 30 rokov.

canany
Dnes o 09:47

@siskaa86 mne sa tiez po tehotenstve spustili migreny. Musela som mat tmu a vypit vela vody naraz, aby som od bolesti neskriabala steny, kym zabrali lieky. Casom som prisla na to, ze mi to spusta jedlo. Teraz som zase mudrejsia a pravdepodobne histaminova intolerancia. Ale od kedy kontrolujem jedlo, nemavam take silne migreny. Bolesti hlavy mavam miernejsie, ale uz len z pocasia a krcnej chrbtice.

siskaa86
autor
Dnes o 09:51

@canany ja mam 38 pri prvom pred 15 rokmi nič.. teraz pri druhom stále ale od pôrodu nič až teraz..tak som.z toho nešťastná

papulienka48
Dnes o 09:57

chceš vedieť či to súvisí s tehotenstvom alebo prečo? lebo tiež sa mi stáva že raz takú migrénu mám a niekedy nie. skôr to závisí od iných vecí asi.

nina004
Dnes o 10:01

@siskaa86 Mne začali aury na VŠ. Vtedy som to mala raz. Potom asi dvakrát v prvom tehotenstve a po druhom tehotenstve skoro nonstop. U mňa je spúšťač migrény zmena počasia , menzes a stres. Non-stop som ich mala počas krízy s manželom.

sandri
Dnes o 10:10

@siskaa86 mne to spusta dlhodoby nedostatok spanku a pocasie (nizky tlak). Kedze prve dieta bolo nespavec, mavala som migreny casto. Teraz uz len malokedy. U mna je ako prvy priznak strata periferneho videnia, to si okamzite davam tabletku a casto sa mi podari migrene predist.

ivanapetrasova
Dnes o 10:12

Ja mávam migrény s aurou od základnej školy, od asi 8 triedy, takže už asi 25 rokov... Sú obdobia kedy ich mám často (aj dvakrát za deň hneď po sebe) a bol aj rok kedy vôbec. Mám odsledované, že sa mi tento typ migrény spustí väčšinou po náročnom období, strese. Ale ozaj až po, keď je po všetkom a vydýchnem si, tak sa mi z ničoho nič spustí migréna.

siskaa86
autor
Dnes o 10:19

@sandri jej chúďatko..aj ja mávam najskôr že zle vidím a o chvíľu sa pridajú také akoby zlate vlnky pred ocami..je to veľmi nepríjemné..no a potom silná bolest v spankoch

siskaa86
autor
Dnes o 10:20

@nina004 stres bol tiež teraz ja chorá aj syn..nespaval v noci