Migréna počas ovulácie

danuella
30. aug 2014

divecata aj vy mavate migrenu v case ovulacie? ja uz dlhsie pozorujem na sebe ze v tomto obdobi ma chyti migrena

lilka5566
30. aug 2014

Áno aj ja som si to všimla už dávnejšie.je to hrôza:((((

naturela
30. aug 2014

no ja som to mala raz do mesiaca presne v čase okolo ovulácie, ale teraz už aj keď sa menej vyspím, alebo nemám obed či raňajky v štandardnom čase...je to hrôza a nič nepomáha aby to skončilo...len frovamen zaberá, a ak nie tak infúzie na neurológii ☹

bonaqa2013
30. aug 2014

Ja mávam tiež migrény, ale mne sa nezdá žeby to bolo spojené s ovuláciou. Teda aspoň u mňa nie. mne migrénu vyvolá stres, alebo žalúdočné problémy. susedke lekár tvrdil, že migréna je spojená so žlčníkom - keď sa podráždi.
Ale možno že máte pravdu, pretože migréna sa stráca s nástupom menopauzy - to mám od neurológa.

puffu
30. aug 2014

ja mam tiez migrenu v case ovulky, az mi je na vracanie..tabletky mi nepomahaju, vtedy si iba lahnem, pozatahujem zavesy aby som bola v tme a ked sa nehybem tak bolest prechadza ale inak hrozna bolest hlavy...

janina218
31. aug 2014

No ja mavam tiez migreny, najprv som ju mavala vzdy, ked som mala menzes, ked som vysadila anti na tych sedem dni. Doktor mi vymenil antikoncepciu, trochu sa to zlesilo, ale som si vsimla, ze ma zase chytaju migreny pri ovulacii. Lieky mi uz volnopredajne nezaberaju. Kedze mam maleho syna, tak u mna tma a pokoj nehrozi 😄 Jedine si to pretrpim.

@bonaqa2013 migrena sa, zial, menopauzou nevyzraca. mozno u niektorych zien, ale nie u vsetkych. moja mama trpi migrenami od detstva. je uz po menopauze, dokonca ma uz aj maternicu vyoperovanu a migreny ma nadalej. berie lieky, ktore jej napisal neurolog a nic ine nezabera.

chanel5
31. aug 2014

tiez sa pridavam, kazdy mesiac 3-4 dni migreny, uplne hrozne a ked som v praci to je uplne peklo, snazim sa davat si home office na tie dni.....,zial zatial som neobjavila nic co by mi pomohlo 😒

iva330
31. aug 2014

ja som počas antikoncepcie mávala strašne migrény,ktoré trvali tri dni, zvracavala som a sedávala na wc, kričala od bolesti,skončila som na injekciách od bolesti, ktoré mi pichla obvodná lekárka a chcela ma poslať ležať na neurologiu, následne som v televízii videla príspevok ,ktorý sa mňa týkal,že ženám s vysokým krvným tlakom by sa mala antikoncepcia predpisovať opatrne, hneď som zašla za svojím gynekológom,ktorý o mojom vysokom tlaku vedel a povedala mu,nech mi zmení lieky , on mi predpísal iné , ale antikoncepciu som musela prestať užívať, lebo moje migrény boli neznesiteľné, musím povedať,že po vysadení antikoncepcie sa moje migrény výrazne obmedzili, ak mám záchvat migrény, tak možno raz do mesiaca,ktorý trvá max.8 hodín, čo sa v porovnaní s troma dňami a so stavmi predtým nedá porovnať, niekedy sa migréna neprihlási ani za dva mesiace, mne teraz zaberá celkom dobre migralgin ,ktorý užijem aj miesto antimigretiká,ktoré mi predpísala lekárka, v práci je migréna hrozná, asi trikrát ma viezli z práce domov a kolegyňa nechápala môj stav, triaslo so mnou, zvracala som a držala sa za hlavu a pomaly kričala od bolesti, je to hrozné, my "migretičky" by sme vedeli rozprávať....

sunshineka
31. aug 2014

aj mna trapi migrena posledne roky.mavam ju niekolkokrat do mesiaca,takze z ovulacie asi nie.u mna je spustacom stres alebo ked sa zlaknem,malo spanku,zmeny pocasia.hroza ma obchadza,ked si predstavim,ze ma toto caka cely zivot ☹ mam predpisane lieky na migrenu,ale mam strach ich uzivat,takze len trpim.obcas uzijem algifen,ale ten tiez malokedy zabera.

zaujima ma,ktore uzivate lieky predpisane od neurologa,nepozorujete na sebe nejake zmeny?co sa tyka srdcovej cinnosti a podobne.

danuella
autor
4. sep 2014

ja sa snazim zatial bez tabletiek. vacsinou ma to chyti popoludni a vecer, ked je manzel doma idem si lahnut do tmy a skusam zaspat a potom ustane. ale mala som uz aj take stavy ze som zvracala, traska...no to je nastastie tak 2x do roka. a ze mame plodit pri ovulacii a ked nam je zle 🙂 tak ako? 😉